|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 7576777879 137> |
Автор | |||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
..shto ima vrska " pisatelskata dejnost" i kreativnosta so poligamija ili monogamija
|
|||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ah, mamamd, pa ponekogas i nema, samo mi bese zal da mi propadne rimata sto mi padna na um Изменето од filmadzijka - 19.Ноември.2008 во 21:50 |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e pa sega i tebe te obozavam... |
|||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
bogami, se zdrobiv od rabota za da mi napises 5ka |
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...filmadzika 5*... zaradi odrzuvanje na dobroto raspolozenie na forumov
|
|||
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од filmadzijka - 04.Декември.2008 во 09:35 |
|||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...zbuneeet...tri dena nemam pishuvano 5...shto cekash...
|
|||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
............
|
|||
apce
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...еден ден Тања...ние ќе се вивнеме, онака како досега само спомнувавме, онака како само мечтаевме, онака како не ни се веруваше дека сме од оние невидливи суштества обдарени со разум и кој го потпираат светот без присила, без ништо што би можело да се препознае онака како е опишувано. Го чекам часот, а ти и не знеш што чекам, не прашуваш, не знаеш дека ќе те одведам, спремна да се предадеш безусловно за онаму каде не постојат услови, само непоколеблива намера, само заборавање на себе си заради другиот, оној кој веќе нема да бидам јас, прозирен и без потреба од лице од кое се обидуваш да прочиташ дали нешто е вистина или блеф, нема да има ни очи зошто ќе гледаш низ нив како да се твои, како ни мисли зошто ќе нема колебање кога себе си ќе се видиш како бела птица со широки криља со кои го покрива небото она за кое досега знаевме зошто ќе биде исто како нас и ние како него.
Нема да се разликуваме меѓу нас како и од се околу нас зошто да се сакаме значи и да сакаме се околу нас, а себичноста е само првиот чекор преку кој учиме да сакаме и кој не учи како да се однесуваме со се околу нас кога ќе созрееме. Оние со кои некогаш ме споредуваше никогаш не созрееа, тие се за таму, свиткани како песови на прагот на големата капија, гледаш, за нас се отвара , а тие го изгубија и изгледот на пес, се ронат како прав од гранитна карпа одвеани од ветерот. Сега ти прегрни ме како никогаш што не си го сторила тоа, а јас ќе створам огледало да се видиш онака како никогаш се немаш видено, она што секојдневно го гледам, само подзмижи, не знам колку си спремна за таква убавина, ќе те држам цврсто зошто знам дека ќе потклекнеш и колената ќе ти ја откажат послушноста откако ќе спаднат сите сенки што ти беа наметнати заради кои гледаше само нејасни делчиња од себе, дојди Тања, време е да ме бакнеш онака како никогаш не си го сторила тоа, оној бакнеж што го чуваш во фантазиите, оној за кој мислиш дека си го заборавила, оној суштински и праисконски со кој е обележано нашето постоење и од кој поаѓа се и ќе ти возвратам за да ја почувствуваш моќноста поголема од секоја сила и на која секоја појава ќе застане за да одаде достојна почит, тишина која никогаш ја немаш доживеано, кога сите сетила ќе ти букнат во единствен пламен... |
|||
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...........
................
|
|||
apce
|
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...со прстот правам меридијани низ твоето тело како шема за која немам намера да се придржувам, но сепак од таму ќе почнам, усните ми се спремни, а жал ми е за тебе зошто не знаеш што те чека, работи кои не може да се пребројат како снегулки кои ќе ти се гледаат како звезди кои само ти ќе ги гледаш со натежнати очни капаци и чувството за допир ќе ти биде единствен контакт со светот кој е составен само од мене и тебе. Секоја твоја воздишка ќе ми биде дополнителен патоказ која ќе ја злоупотребам за да ги нападнам безмилосно сетилата од кои се виткаш како змија барајќи начин да ми возвратиш и барем малку ја ублажиш својата беспомошност, жал ми е за тебе, но немаш никаков излез сем да се предадеш на слатките мачења повремено каејќи се што си ме сретнала каде виде само дел од мене во едноличната димензија на случувањата и не очекуваше дека ќе дојде време кога ќе мораш да го напуштиш разумот зошто ќе ти стане непотребен терет за да можеш да живееш на поинаков начин, без начин да се предомислиш. Ти нема да се вратиш и јасно ти е додека секое влакненце од твоето тело наежено штрчи нагоре, а ти сега правиш мост без никаков свесен напор, крикот пробива низ твоите залудно цврсто затворени усни како низ тенка завеса, браната попушта и поплава од слични желби те потопува, ме повлекуваш несвесна за својата сила и ме внесуваш во бурата...
|
|||
apce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.....ah..... |
|||
apce
|
|||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дон Жуан само да те позз ..... за текстот погоре
|
|||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||
Внеси реплика | страница <1 7576777879 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |