|
ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па ти одбери некоја „мека“ траума, немој право па „хард-кор“ |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во прво одд.наставникот многу ме истепа зошто на цртежот
сум напишала Милиција (наместо П) среќа што само една год. беше со нас беше доста лош |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U prvo vreme i ne znaev tocno koj mi e roditel
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
секој ги има нив, едните не се трагични други се потрагични, биднало, поминало.... можеби сменило нешто во нас, можеби не направиле ова што сме сега..... некои се заборавени, некои оставаат траги.... сеќавај се на обавите, заборави ги лошите.... биднало поминало
Изменето од seka - 20.Ноември.2008 во 14:19 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
ladyzaki
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemam nekoi traumi golemi od detstvo no me drzea dosta strogo(vo toa vreme toa za mene bese trauma nekoj vid) ama od denesna perspektiva sum im mnogu blagodarna za ova sto sum sega(se razbira ne deka mislam deka sum sovrsena)
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Истото можам да го кажам и за себе.
Сигурно не биле трауми, но од детска перспектива, можеби тоа и така сме го сфаќале... Сепак дошол ден кога сме сфатиле од кои причини родителите не држеле строго, зошто не ни било дозволено се’ што ќе посакаме, зошто ни поставувале лимити, зошто не дозволувале каприциозност и невоспитание...
Имало некои неубави моменти (смрт на неколку блиски роднини), но не ми останале како трауми, туку само неубави и тажни спомени...
|
|
ladyzaki
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum od siromasna familija tatko mi samo rabotese vo Zelezara (kako i pola Makedonija u toa vreme i da za se se imalo merka i toa sto sme go imale sme go cenele primer sum imala samo dve kukli i sum gi cuvala kako ocive.Ama zatoa sum imala ljubov vo izobilie bez golemi traumi fala Bogu.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po nas maskite, dojdoa zenskite na red za sistematski pregled, a ucitelkata samo na mene posebno mi rece da si odam pravo doma
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кога појдов во забавиште многу плачев..
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
WTF????? |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najcesto vistinskite traumi koi ostavile dlabok pecat,za da se zastitime i odbranime gi potisnuvame vo nesvesnoto i zaboravame deka se slucile,a segasnite fobii,stravovi itn.moze da ne potsetat na tie momenti koi se vsusnost i pricinata za nivnata pojava.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ona imase zajce na maicata i ne mi davase da go pogalam
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не ми даде да го гледам дур мочка
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |