IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Педофилија во нашите училишта
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Педофилија во нашите училишта

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
Автор
Порака
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2008 во 23:51
ДЕЦА ОД СИТЕ ЗЕМЈИ ОСВЕСТЕТЕ СЕ, РАЗБУИДЕТЕ СЕ, ВЛЕГОВТЕ ВО 21 ВЕК, ПА ЗАТОА ПРИЈАВУВАЈТЕ СЕКАКВА НАСТРАНОСТ КАЈ ТИЕ ШТО ВАШИТЕ РОДИТЕЛИ ГИ ПЛАЌААТ ЗА ДА ВЕ ВОСПИТУВААТ!!!!!!!!
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:23
Shto pravime so pedofilijata vo semejstvoto? Zarem na deneshnata vest nekoj ostana ramnodushen?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:31
МАМАМД, ОВАА ТЕМА Е ЗА ПЕДОФИЛИТЕ ВО УЧИЛИШТЕТО. ЗА ОНИЕ ВО СЕМЕЈСТВОТО ИМА ФОРУМ СЕМЕЈТВО.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:33
Aj otvorija temata ziti leb...taka mi e nas`skana dushata shto ako kasnam nekogo ke go otrujam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2008 во 22:42
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Aj otvorija temata ziti leb...taka mi e nas`skana dushata shto ako kasnam nekogo ke go otrujam.

и мене исто, ама ме боли забот. најсериозно...а и темата е сериозна,
и зошто ова најмногу се случува во ромските семејства.
ај отвори ти!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2008 во 23:07
Професорот од Демир Хисар отстранет од настава
Професорот од демирхисарската гимназија, Петар Шилковски, од вчера е отстранет од настава. Одлуката ја донел Наставничкиот совет под притисок на ученички од гимназијата, кои јавно тврдат дека нивниот наставник подолго време ги малтретирал и ги допирал по телото.
--------------------------------------------------------------------------------------------
... cudno e shto aferite za profesorot zapocnale vo period koga negovata sopruga e izbrana za direktor. Ima li zloupotreba na pojavata pedofilstvo vo Makedonija...pregolem napliv na demokratija ili politizacija vo obrazovanieto... Vistinata ja znaat tie... nie samo moze da se dvoumime...
Кон врв
zorans Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 10
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zorans Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2008 во 01:18
Воочи 19 ноември, Светскиот ден за борба против злоупотреба на децата, сакам да ве информирам дека во тек е Голема Кампања за поддршка на децата и младите жртви на сексуална злоупотреба, која ја спроведуваат Центарот за институционален развој-ЦИРа (www.cira.org.mk) и Првата детска амбасада во светот Меѓаши(и www.childrensembassy.org.mk).

Во Македонија околу 1000 деца и млади годишно се жртви на различни полови напади.

Група на музичари направија прекрасна песна “Сонувај”, на која комплетен автор е Александар Масевски и истата е снимена со поддршка на Two Hearts продукцијата. Музички ѕвезди кои учествуваа во снимањето на песната се: Александра Пилева, Браво бенд, Бени Шаќири, Мартин Србиноски, Некст тајм, Елена Петреска, Даниел Стојмановски, Мартин Вучиќ, Андријана Јаневска, Иле Спасев, Тања Б, Џемини, Дејана и Александар Масевски. Песната ќе биде промовирана на 20 ноември 2008г, Светскиот ден за заштита на децата, во 13:00 часот , во Англискиот Пап (дел од Македонсата опера и балет).

Видео записот на песната го подготвува продукцијата на Дарко Антоновски, а истиот ќе се промовира на 23 ноември 2008г, во рамките на Отворенaто ТВ програма-Телетон “Сонувај мирно”, која ќе се емитува на Македонската радио телевизија (прва програма) во периодот од 14:00-18:00 часот, како еден од настаните во рамките на кампањата. Во неа преку 100 медиумски познати лица ќе одговараат на телефонските повици на гледачите, и тие ќе бараат донаци за поддршка на жртвите на педофилите.

Снимената песна е веќе достапна на web страниците на ЦИРа и амбасадата Меѓаши: www.cira.org.mk и www.childrensembassy.org.mk.

Со вртење на 143-404 се донираат 100 мкд + 18% ддв. Средствата од фондот ќе бидат наменти за индивидуална психолошка терaпија на жртвите на сексуална злоупотреба (препораката е да се почне најдоцна 72 часа по сексуалното напаствување), покривање на трошоци за правно застапување, поддршка во образовниот процес за жртвите, како и за реализација на едукативни активности во основните и средните училишта за децата и младите полесно да ги препознаваат првите знаци на заведување од педофили или врсници кои се обидуваат сексуално да ги малтретитраат.

Повеќе за целата кампања можете да видите на web страниците на ЦИРа и амбасадата Меѓаши: www.cira.org.mk и www.childrensembassy.org.mk.

Подржете ја оваа граѓанска иницијатива, која е одговор на зголемиот број на случаи на секусуална злоупотреба на децата и младите во Македонија.

поздрав,

Зоран С
Кон врв
defma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Локација: Macedonia
Поени: 716
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај defma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2008 во 11:03
Поздрав за ваквата кампања, сите треба да одвоиме барем 100 денари,бидејќи рехабилитацијата на жртвата е од големо значење за нејзиниот понатамошен живот, за надминување на лошото искуство.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2008 во 07:24
.. i ushte ednash da se potsetime...20 Noemvri e Svetski den na deteto, znaci denes barem da dademe svoj pridones.

Поддршка на децата-жртви на сексуално насилство

Поради зголемениот број пријавени случаи на сексуална злоупотрееба на децата, Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ заедно со Центарот за институционален развој, поведоа акција за формирање фонд за поддршка на децата и младите жртви на сексуална злоупотреба. Поради оваа причина и по повод Светскиот ден на детето, 20 ноември, македонските пејачи снимија песна со наслов „Сонувај мирно“.

Кон врв
Ecy0 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2009
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ecy0 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 14:49
Наставникот по физика (бог да го прости) ги маваше скоро сите девојчиња по газ...И сеа ја глеам...една,друга,трета...Ја скокам на та јарецот,и ОП! Ме перна по гзот онака јако...Ја се раздрав нешто,а другарка ми трк,кај социологот...После некое време дознавме-Го нема него на работа...Го отпуштиле...А да биде уште покомпликувано,и се самоубил...
•     Come as you are, as you were
As I want you to be
As a trend, as a friend, as an old enemy
Take your time, hurry up
The choice is yours, don't be late.
     Come As You
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 14:55
Леле дете, стварно ова?
Сега кога ќе се сетам на некои работи, тогаш наивни кој да помисли, едно девојче ептен беше омилено акј наставникот по физичко, а тогаш моравме да вежбаме не како сега вие, туку во трико (како боди). И така таа на јарец скока, тој као и покажува ама се по неа, ја пипка, вака така, ама кому да му текне па да пријавел... тек од денешна перспектива ми е јасна неговата склоност. и чудо, најчесто таквите наставници се по физичко воспитување,
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 15:04
Originally posted by Ecy0 Ecy0 напиша:

Наставникот по физика (бог да го прости) ги маваше скоро сите девојчиња по газ...И сеа ја глеам...една,друга,трета...Ја скокам на та јарецот,и ОП! Ме перна по гзот онака јако...Ја се раздрав нешто,а другарка ми трк,кај социологот...После некое време дознавме-Го нема него на работа...Го отпуштиле...А да биде уште покомпликувано,и се самоубил...

Ovakvoto treba da se osudi na smrt, da ne mu se dade prokleto vreme za da se samoubie, ccc, sho ushte nema da vidish i da chuesh, samo hrabro moj vrsnici...
Кон врв
ВАЖНА Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Оптимист

Регистриран: 09.Јануари.2009
Поени: 1664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ВАЖНА Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Ноември.2009 во 21:49
За педофилите само смртна казна!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2009 во 18:18
Педофилија или несолена шега?збунетост
Може ли се да се кфалификува како педофилија?
НОВ ПЕДОФИЛСКИ СЛУЧАЈ ПРИЈАВЕН ВО МЕЃАШИ
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,484 секунди.