|
БИЗНИС ВЕСТИ, НОВОСТИ, ИНФОРМАЦИИ... |
Внеси реплика | страница <1 23456 36> |
Автор | ||||||||||||||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
Да бе дарк-не си тапа(или двајцата сме)поскапо е да се произведе банкнотата од 50ден.од нејзината вредност...
|
||||||||||||||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||||||||||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
.. gi videl li nekoj kako izgledaat...shto ima na niv...cij lik kje gi krasi
|
||||||||||||||||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
|
||||||||||||||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||||||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
Ова се новите монети од 10 и 50 денари.
Инаку, монетите ќе ги заменуваат постепено книжните банкноти, поради поголеми трошоци за нивно печатење и расипливост. Нивното пуштање во оптек нема врска со инфлацијата, паѓање на вредноста на денарот или зголемување на паричната маса во оптек... Ако беше така ќе се печатеа банкноти со голема номинална вредност (во апоени од 10.000, 50.000, 100.000 денари...) како на времето во Југославија, а не монети од 10 и 50 денари...
|
||||||||||||||||
dark
Сениор Регистриран: 28.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 247 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
huhuh lele zajcef dvajcata sme tapa :S:S:S:S
fala za casot anastea :D:D mnogu ni se ubavi pari4kive samo ke tropaat mnogu od sega namesto novcanik kasicka ke si nosam |
||||||||||||||||
faster then light :D
|
||||||||||||||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
obezvrednuvanje, nego so!
|
||||||||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||||||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
Зошто обезвреднување?...
|
||||||||||||||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
ekonomija, sestro!
|
||||||||||||||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||||||||||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
Тоа го сметаш за одговор?...
|
||||||||||||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
МЕПСО го блокира увозот на струја за ЕВН Македонија, обвинуваат Австријците. Во официјалната писмена комуникација со државната компанија за пренос, ЕВН на двапати била одбиена да увезе струја по пониска цена од онаа што ја продаваат државните електрани. Според новиот закон за енергетика, ЕВН Македонија смее да набави струја на отворениот пазар, доколку ја најде по пониска цена. ЕВН Македонија во моментов најде електрична енергија по пониска цена од онаа што ја нуди ЕЛЕМ. Во интерес на компанијата и потрошувачите ние ја прифаќаме пониската понуда, но сме оневозможени да увезуваме поради за нас нејасни причини, велат од ЕВН Македонија. Во МЕПСО, пак тврдат дека нема никаков проблем. Но, морале да ги консултираат регулаторите. Добивме позитивно мислење од регулаторната комисија за енергетика, и најверојатно веќе в четврток ЕВН Македонија ќе ги добие кодовите и ќе може да си увезе струја, велат во МЕПСО. И Регулаторната комисија за енергетика потврди дека ЕВН Македонија може сам да си купи струја доколку ја најде по поевтина цена од онаа по која што ја продава ЕЛЕМ. |
||||||||||||||||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
Колку ни се загрижи нашиов претседател...за земјава.........
Состојбите во македонската економија се загрижувачки, а реалниот сектор веќе ги чувствува негативните последици од кризата.Најпогодени се извозно ориентираните сектори, металургијата, градежништвото и текстилната индустрија, што ќе се одрази врз намалување на извозот.
Вака изјави македонскиот претседател Бранко Црвенковски во рамките на Регионалниот економски форум што се одржува во Охрид.
„Мораме да направиме напори да ја одржиме стабилноста на финансискиот сектор и уште повеќе да ја зголемиме довербата во банкарскиот сектор. Стимулирањето и сигурноста на домашните депозити треба да претставува приоритет, имајќи ја во предвид нивната важност во финансирањето на компаниите и граѓаните“, рече Црвенковски. Македонскиот претседател изрази особена загриженост за состојбите во електро-енергетскиот систем на Македонија. Наша обврска е заеднички да работиме на предизвиците од економијата, каде приоритет би требало да има градењето на модерна транспортна, телекомуникациска и енергетска прекугранична инфраструктура, рече на крај Црвеновски.... |
||||||||||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
...se mi se vrti vo glava deka "GOLEMIOT TRANSPORT" ke padne od mostot kaj ezeroto Mladost....
|
||||||||||||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||||||||||||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
Ај бе па ти... не коби...
|
||||||||||||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||||||||||
...pa od daleku se gleda deka mostot ne moze da izdrzi....!veter koga duva go nisa ....ti ne znaes kako e iskriven....
|
||||||||||||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 23456 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |