|
Брак или живеење заедно |
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Автор | ||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se nadevam i ti go posakuvam toa...
Za se mozeme da se zezame, ama rabotite se slucuvaat... treba da si na cisto sto sakas, da gi procenis eventualnite slabosti na partnerot, moznostite toj da "zabega", i kako bi se nosela so eventualnite posledici... Dali vredi, so eden zbor... Dva se ustvari... Изменето од Neptun74 - 16.Ноември.2008 во 13:47 |
||
DeepBlue
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
DeepBlue
|
||
blue666
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mamamd, prasanjeto bese dali bi se soglasile SAMO da ziveete so partnerot bez da se stapi vo brak ili bi se odlucile za brak?! |
||
blue666
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4465 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da - seto toa e ubavo - megutoa kolku mozes da bides sigurna deka utre koga vistinski ke go spoznaes kakov e navistina tvojot partner nema da sakas da se razvedes i nema da si reces deka mozebi ke bilo podobro samo da si ziveela zaedno |
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga bi gi izziveale ovi probni godini ne bi se resile za brak nikogas:(((((((((((((
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
брак е за одговорни одлучни луѓе, одлучени за семеен живот полн со обврски
живеење заедно е за слепо вљубени, најчесто млади најубаво е кога жвеењето заедно ќе премине во брак, пополека |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...bogami za brak treba zdravo da se razmisli...ova deneska me frapira...
Пијан младоженец кршел инвентар и полицајци Двајца браќа, од кои едниот младоженец, завчера се степале во угостителски објект во Тетово. Причината за одмерувањето на силата била музичка желба. Бидејќи песната не била исполнета, браќата се степале меѓу себе, а потоа почнале да го кршат и инвентарот во локалот. За тепачката и кршење на инвентарот била известена полицијата, која обидувајќи се да воспостави ред, го извлекла подебелиот крај. Полицајците кои биле да интервенираат, заработиле телесни повреди. Инцидентот се случил завчера во угостителскиот објект "Електра", лоциран на улицата 120 во Тетово. На веселбата избувнала расправија помеѓу младоженецот Љ.Р. (24) и неговиот постар брат Р.Р. (26). Караницата настанала за музичка желба, а бидејќи биле под дејство на алкохол, ниту еден од нив не попуштал. Пцовките и заканите браќата ги замениле со тупаници, а кршеле и се пред себе. Полицијата била информирана за инцидентот по што патрола го посетила локалот. Двајцата полицајци била нападнати физички од младоженецот, по што била употребена сила врз него. Младоженецот бил подложен на алкотест, по што било утврдено присуство на алкохол во крвта од 1,52 промили. Полицијата против "веселите" сватови ќе поднесе соодветни пријави. |
||
ladyzaki
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brakot za mene e kompromis i razbiranje.I najvazno od se mi se cini prifakanje na maanite na drugiot.Jas koga e nervozen ne navaluvam za pricinata koga ke se smiri sam mi kazuva(bez da prasam).Za razlika od moi poznati taa ke mu se obesi sto e kakoe a toj nervozen ke i se pusti i ke se napraat lom.Sepak treba malku politika ,neli?P.S.baba mi velese na maz mu se kazuva od pola nagore a od pola nadole ne!(ova ne se odnesuva na izneveruvanjeto)
|
||
caldi33
Група Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brak ili ziveenje zaedno. toa ti e isto ama ne e isto. so taa/toj sto zivees ne ti e nisto a koga ti e zena samo ste potpisale nekoj dogovor koj nikoj ne go razbira. koga ke ti e zena ke se skaras ne mozes da ja brkas da si odi doma a koga zivees zaedno so sakas mozes da pravis.
se si ima svoj prednosti i maani samo gledaj da zivees zaedno spored mene dodeka da mozes i da eskiviras sekogas ke imas vreme za deca i za familija |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЈАС СУМ ЗА БРАК БЕЗ ПОВЕЌЕ КОМЕНТАР
|
||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Утре пред матично во 10.00 те чекам. Изменето од mmomirovski - 18.Ноември.2008 во 17:18 |
||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
само љубов да има и да трае,бракот е само парче хартија,ништо повеќе
|
||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам, и jас мислев така, но ми се допадна едно размишлане во еден филм : " Сакам да си должен да се будиш до мене со насмевка секое утро."
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |