|
Вештачко оплодување: ДА или НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Автор | |
granny
Сениор "SnowWhite" Регистриран: 17.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10160 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bolje da ne go prasas nisto...nema gluposti da se iznaslusasma sam sebe lom se napravi...uste koga ke ispobrka koj storm govoritogas epten se gubi u prostor i vreme
vazno e da castis...i to sto po brgu..samo relaksiraj se i se ke bide OK |
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да грани
во јануари кје и држам фигу |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
baska kje otvorime vo noemvri
tema MEKICI Изменето од anakin - 18.Ноември.2008 во 01:55 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
|
ladyzaki
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a ako posvoime dete koj ke bide tatko?a ako jas dobijam dete jas ke bidam i majka i tatko ako treba.Imam ljubov za cel svet a ne pa za edno bebule ili tri.
|
|
granny
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
sigurnost
Нов член Регистриран: 13.Февруари.2012 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е најблагородното нешто што може да се случи на двајца родители. Во овој модерен свет на сите ни се дава еднаква можност . Сакав само да напоменам дека сега и во Македонија има можност за криопрезервација на сперма или овариум . Тие мажи или жени кои во овој момент не се сппремни да имаат деца , или ги чека долготрајна хемотерапија можат да го зачуваат својот биолошки материјал и да го употребат подоцна . Исто така имаат можност да го подарат истиот и да направат добро дело .
|
|
nikolceo
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav do site citateli na ovoj forum. Bas mi e drago sto imate pozitvni mislena za IN VItro. Jas sum embriolog profesionalec rabotam veke 9 godini IN Vitro. pa ete su tuka da im odgovoram se razbira besplatno na site prasanja sto ke se vo mojot domen.
Pozdrav i ve ocekuvam. Pasuvajte ne se se plasete ili stramete
|
|
Nikolce
|
|
Radmila Rada
Нов член Регистриран: 12.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога жената/ двојката се упатува на ин витро?
Кои испитувања претходно МОРА да се направат? Благодарам |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најчесто кога сите други опции се исцрпени нели.
Сакаш да го оствариш правото преку фондот?
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Radmila Rada
Нов член Регистриран: 12.Декември.2013 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...Не знам дали имам СЕ направено- бев во Плодност Битола за преглед, брисеви за микробиолошки тест и правев на трет ден од циклус испитување на хормони...
Треба да правам ХСГ- што ме плаши... и толку. Дали е тоа доволно, па да барам преку фондот? |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се плаши за ХСГ, не е толку страшно Ти треба колпоскопски преглед со ПАП, HSG, HSS, HCS, LPSC, хормонски статус на трет ден од циклусот ама да не ти се постари од 6 месеци затоа што нема да ти ги признаат, тест за хепатит Б и Ц исто не постари од 6 месеци, крвна група и Рх фактор, микробиолошките брисеви, целосна биохемиска анализа и за маж ти исто крвна група и Рх фактор, бактериолошки преглед на сперма, тестовите за Хив и хепатит и спермограм. И не знам дали треба уште нешто хмм. Најдобро да си прашаш во фондот, знам дека имаше уште нешто ама воопшто не ми текнува а и не можам да најдам во моментов. Па кажи што ќе направиш
Изменето од evangeline - 05.Февруари.2014 во 23:16 |
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти треба колпоскопски преглед со ПАП, HSG, HSS, HCS, LPSC, хормонски статус на трет ден од циклусот ама да не ти се постари од 6 месеци затоа што нема да ти ги признаат, тест за хепатит Б и Ц исто не постари од 6 месеци, крвна група и Рх фактор, микробиолошките брисеви, целосна биохемиска анализа и за маж ти исто крвна група и Рх фактор, бактериолошки преглед на сперма, тестовите за Хив и хепатит и спермограм. аааууу....абе за работа во НАСА не бараат толку документи колку што бараат за вештачко оплодување
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Фондот бара. Додуша и за приватно ти требаат испитувањата. Секоја жена што долго време се обидува да забремени сигурна сум дека ги направила 80 % од нив.
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |