IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Брак или живеење заедно
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Брак или живеење заедно

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
Автор
Порака
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 13:46
se nadevam i ti go posakuvam toa...

Za se mozeme da se zezame, ama rabotite se slucuvaat... treba da si na cisto sto sakas, da gi procenis eventualnite slabosti na partnerot, moznostite toj da "zabega", i kako bi se nosela so eventualnite posledici...
Dali vredi, so eden zbor...

Dva se ustvari...

Изменето од Neptun74 - 16.Ноември.2008 во 13:47
DeepBlue
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 13:50
големо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 13:50
DeepBlue
Кон врв
blue666 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 4465
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 21:57
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by blue666 blue666 напиша:

Enigma, velis deka si vo brak ali velis "sekako ziveenje zaedno"

dali smetas ako ne si bila vo brak ke si se odlucila na toj cekor samo da zivees zaedno so ogled na nasiot ni mentalitet - pocnuvajki od roditeli - rodninite - pa komsiite - i ne znam duri kade ke zavrsi
... eeej...jas (aj da ne kazam pred kolku vremeголема%20насмевка) si ilegalcev kaj decko mi (sega mazot mi ) a ne sega... ako ima uslovi... bar da ima svoja soba...ako ne negov stan... ili koga roditelite ne se doma...ubavo e malku da se pozivee zaedno... da se vidi "kakvo govedo e"голема%20насмевка... pa posle da se reshi na vrzuvanje za navek... so izleguvanje i 'glumenje" vrska lugjeto ne se zapoznavaat...... ubavo e pred brak da vidish deka prska na plockite i ne go kreva kapakot od WC sholjata na sabajle...deka ja mokri cela tush kabina i ne si zamiva po nego koga se tushira...deka peshkirite gi ostava mokri kup na mashinata za perenje...kolonjsata voda otvorena...deka racete mu se fateni da ja zeme cetkata i da ja zabrishe WC sholjata... deka go cesha gazot koga odi onaka raskenban vo pidzami...deka mu istekuva kafeto... dodusha... toa e trening pred "vaznata utakmica" ...ili kje go naucish da ne go pravi toa...ili kje se pomirish i ti kje go pravish cel zivot... drugo nema... ako ova ne go vidish pred brak...kje se nervirash vo brak...isto vazi i za mazite... i tie si imaat maka... so site shminki...so site dzangrlanja... намигнување...ne sme ni nie zenite cvekje za mirisanje...изненадување

mamamd, prasanjeto bese dali bi se soglasile SAMO da ziveete so partnerot bez da se stapi vo brak ili bi se odlucile za brak?!
Кон врв
blue666 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Ноември.2007
Поени: 4465
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blue666 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 22:00
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

вчера слушнав нешто што навистина ми се допадна- Живеење заедно е убаво, но живеење заедно со црно на бело е уште поубаво.

da - seto toa e ubavo - megutoa kolku mozes da bides sigurna deka utre koga vistinski ke go spoznaes kakov e navistina tvojot partner nema da sakas da se razvedes i nema da si reces deka mozebi ke bilo podobro samo da si ziveela zaedno
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 22:01
koga bi gi izziveale ovi probni godini ne bi se resile za brak nikogas:(((((((((((((
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 23:35
брак е за одговорни одлучни луѓе, одлучени за семеен живот полн со обврски
живеење заедно е за слепо вљубени, најчесто млади

најубаво е кога жвеењето заедно ќе премине во брак, пополека
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 12:08
...bogami za brak treba zdravo da se razmisli...ova deneska me frapira...
Пијан младоженец кршел инвентар и полицајци
Двајца браќа, од кои едниот младоженец, завчера се степале во угостителски објект во Тетово. Причината за одмерувањето на силата била музичка желба. Бидејќи песната не била исполнета, браќата се степале меѓу себе, а потоа почнале да го кршат и инвентарот во локалот. За тепачката и кршење на инвентарот била известена полицијата, која обидувајќи се да воспостави ред, го извлекла подебелиот крај. Полицајците кои биле да интервенираат, заработиле телесни повреди. Инцидентот се случил завчера во угостителскиот објект "Електра", лоциран на улицата 120 во Тетово. На веселбата избувнала расправија помеѓу младоженецот Љ.Р. (24) и неговиот постар брат Р.Р. (26). Караницата настанала за музичка желба, а бидејќи биле под дејство на алкохол, ниту еден од нив не попуштал. Пцовките и заканите браќата ги замениле со тупаници, а кршеле и се пред себе. Полицијата била информирана за инцидентот по што патрола го посетила локалот. Двајцата полицајци била нападнати физички од младоженецот, по што била употребена сила врз него. Младоженецот бил подложен на алкотест, по што било утврдено присуство на алкохол во крвта од 1,52 промили. Полицијата против "веселите" сватови ќе поднесе соодветни пријави.
Кон врв
ladyzaki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 6584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ladyzaki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 12:54
brakot za mene e kompromis i razbiranje.I najvazno od se mi se cini prifakanje na maanite na drugiot.Jas koga e nervozen ne navaluvam za pricinata koga ke se smiri sam mi kazuva(bez da prasam).Za razlika od moi poznati taa ke mu se obesi sto e kakoe a toj nervozen ke i se pusti i ke se napraat lom.Sepak treba malku politika ,neli?P.S.baba mi velese na maz mu se kazuva od pola nagore a od pola nadole ne!(ova ne se odnesuva na izneveruvanjeto)
Кон врв
caldi33 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај caldi33 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 15:14
brak ili ziveenje zaedno. toa ti e isto ama ne e isto. so taa/toj sto zivees ne ti e nisto a koga ti e zena samo ste potpisale nekoj dogovor koj nikoj ne go razbira. koga ke ti e zena ke se skaras ne mozes da ja brkas da si odi doma a koga zivees zaedno so sakas mozes da pravis.
se si ima svoj prednosti i maani
samo gledaj da zivees zaedno spored mene dodeka da mozes i da eskiviras sekogas ke imas vreme za deca i za familija
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 15:39
ЈАС СУМ ЗА БРАК БЕЗ ПОВЕЌЕ КОМЕНТАР
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 17:15
Originally posted by smizla smizla напиша:

ЈАС СУМ ЗА БРАК БЕЗ ПОВЕЌЕ КОМЕНТАР

Утре пред матично во 10.00 те чекам.

Изменето од mmomirovski - 18.Ноември.2008 во 17:18
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 18:49
само љубов да има и да трае,бракот е само парче хартија,ништо повеќе
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 18:52
Не знам, и jас мислев така, но ми се допадна едно размишлане во еден филм : " Сакам да си должен да се будиш до мене со насмевка секое утро."
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.