IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Судбина или случајност?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Судбина или случајност?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 30>
Автор
Порака
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 07:31
sigurno ne i univerzumot nastanat slucajno, taka da i toa mene so mi se slucuva ne e slucajno. mislam deka se si ima svoja sudbina
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 19:08
Она што сме ние, тоа е нашата судбина.
Некој ја чекори проследено со знаци (интуиција), некој само оди по патот верувајќи си на совеста, но сите стигнуваат онаму каде што се упатиле отприлика без задолжително да ја оствариле целта.
Онакви какви сме се родиле,со конкретни предиспозиции така и ке го креираме сопствениот животен пат(судбина).
Но какви ќе се родиме е тоа е нешто условно а нешто е дело на природата или виша сила. Тоа никој не го знае.
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 21:34
Sudbinata samo postavuva prasanja nie sme tie koi odgovarame so DA ili NE na niv ....
Кон врв
CiMeTce Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2008
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај CiMeTce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 00:02
What's meant to be will always find it's way
судбина дефинитивно, нешто ни е веќе одредено, нешто самите ние си го одредуваме меѓутоа од пишаното не се бега (потврдено во многу ситуации)
PeOple are not perfect, except when they SmIle
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 14:41
a be koja sudbina...
ako sam ne si skrois kapa...
drug ke ti ja kroi..??!!!!збунетост
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 17:56
Slucajno se srekavate, sudbinski se vrzuvate i im zaviduvas na tie sto lezele dolgi godini vo zatvor i sepak ke ja doziveat slobodata
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 18:07
драма е кога  судбината   е случаjна.

Изменето од pagane - 31.Октомври.2008 во 18:08
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:57
Од судбината не видов многу арно, па ваљда ќе да е случајност.
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 21:51
се се случува со некоја намера, ништо не е случајно...
а „сдбината„.... не верувам дека постои судбина, и ако постои сами си ја кроиме
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 22:59
Nisto ne e slucajno,se e namesteno.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 23:51
kutra sudbina!!!
- kolku pati samo nea sme ja kudele za nasata nesposobnost...
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
pink2008 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 17.Ноември.2008
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pink2008 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 01:23
kakva sudbina

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 01:31
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Она што сме ние, тоа е нашата судбина.
Некој ја чекори проследено со знаци (интуиција), некој само оди по патот верувајќи си на совеста, но сите стигнуваат онаму каде што се упатиле отприлика без задолжително да ја оствариле целта.
Онакви какви сме се родиле,со конкретни предиспозиции така и ке го креираме сопствениот животен пат(судбина).
Но какви ќе се родиме е тоа е нешто условно а нешто е дело на природата или виша сила. Тоа никој не го знае.
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2008 во 18:36
Страшна е случаjната судбина. Но обично тие кои се оставjат на случаjността и не приметуват личната драма.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,137 секунди.