IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Животот и делото на св.Климент Охридски
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Животот и делото на св.Климент Охридски

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:30
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

Не баш така, што пишува Црноризец Храбар? На црти и ......

Па тоа и ми беше зборот ама сега не ми текнува баш. И тоа ми беше за писмена во прва година средно, ама не ми падна таа тема, ми паднаа Панонските легенди.

Изменето од macedon_alex - 16.Ноември.2008 во 21:31
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:31
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by Царевић Царевић напиша:

Според твојата логика словените незнаеле да збораат комуницирале со знаци или телепатија па Кирил и Методиј ги научиле како да зборат и да пишуваат.Држи вода у 3 пм. Не бе не вистина е еве ти пружам рака за тоа.
sloveni se makedoncisi zboruvaa makedonskino tuka se zboruva sa voveduvanje na literaturen staroslovenski jazikene ti go i na polski napisanoJęzyk staro-cerkiewno-słowiański (w polskich publikacjach pojawia się także zapisy: język s-c-s i język scs) - najstarszy literacki język słowiański, formujący się od połowy IX wieku i oparty głównie na słowiańskich gwarach Sołunia (dzisiejsze Saloniki). Najbliżej spokrewniony jest ze współczesnym językiem  macedońskim,
jakkolwiek literackie postaci tych języków oparte są na innych
dialektach, a nie na dialekcie sołuńskim, który poza s-c-s nie stał się
podstawą żadnego języka literackiego.

Зар небевте вие антички?
ti use ne si svesendeka so istiot jazik zboruval i Alexaner i FILIP hahahhano nema vezeeden denkje se procita se toa na grobot na filip so pisuva tamu po zidovitehahahahahhhaabe vo svetot ima 400 milioni makedoncia site se lazemehahahahahhaahah

Сум видел и прочитал секакви будали во светот,од хрвати до антички босанци али ти богами си над сите овие
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:32
Originally posted by macedon_alex macedon_alex напиша:

Originally posted by за_наденица_бех за_наденица_бех напиша:

Сега какво не си доволен от мене?

Не бе Танасе, нема никаков проблем. Уживај си ти. Гледам дека си упорен, под милион имиња влезе само за да останеш на форумов.

Ти си Таанас, Танас 1, Танас 2 , Танас 3 така?

Уживай! Пак српски!? А упоран сам!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:32
Język staro-cerkiewno-słowiański (w polskich publikacjach pojawia się także zapisy: język s-c-s i język scs) - najstarszy literacki język słowiański, formujący się od połowy IX wieku i oparty głównie na słowiańskich gwarach Sołunia (dzisiejsze Saloniki). Najbliżej spokrewniony jest ze współczesnym językiem  macedońskim,
jakkolwiek literackie postaci tych języków oparte są na innych
dialektach, a nie na dialekcie sołuńskim, który poza s-c-s nie stał się
podstawą żadnego języka literackiego.

Изменето од anakin - 16.Ноември.2008 во 21:32
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:33
Ах википедија што ли и направи на младината ццццццц
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:34

Танас кој и да е зар не знаеш,Причај српски да те цел свет разуме

Не цел, а цео! Заборавио си!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:34
srbine

jas ova ne go pisuvav
toa go pisuvat slovacite
poljacite
i cehite
obrati im se na nivna adresa i vregjaj gi

a ti zboruvaj srpski da te ceo svet bombardujeгазење%20од%20смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:35

aj da se vratime sega na texovite na slovacite i poljaciteajde brakja bugari izjasni te seslovacite i poljacite lazat??????газење%20од%20смеење

Дали правиме разлика меѓу македонски диалект на словенскиот јазик (што се зборува во Македонија) и јазик на етнички Македонци?
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:35

Не бе Танасе, нема никаков проблем. Уживај си ти. Гледам дека си упорен, под милион имиња влезе само за да останеш на форумов.

Ти си Таанас, Танас 1, Танас 2 , Танас 3 така?

Уживай! Пак српски!? А упоран сам![/QUOTE]

Иако мое мислење е дека треба малку да ти го дотераат умот со некоја казна поради тоа прееска, сепак гледам дека ниту тоа нема да помогне ( пак некое име ќе измислиш ).
Уживај не е српски збор, туку МАКЕДОНСКИ!!!! Колку пати да ти повторам? А мислев дека си од Пиринска Македонија....сум се збунил нешто изгледа.

Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:36
Џабе бомбардира пак си гнетам прасетина и не ми можат ништо
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:36

Танас кој и да е зар не знаеш,Причај српски да те цел свет разуме

Не цел, а цео! Заборавио си!

Јебига човек сум и ја
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:37
Originally posted by Neanticki Neanticki напиша:

aj da se vratime sega na texovite na slovacite i poljaciteajde brakja bugari izjasni te seslovacite i poljacite lazat??????газење%20од%20смеење

Дали правиме разлика меѓу македонски диалект на словенскиот јазик (што се зборува во Македонија) и јазик на етнички Македонци?

nema razlika
toa kje go vidite koga kje se zavrsi p[revod od kamenot od rozeta
na elekro fakultetotгазење%20од%20смеење

Кон врв
Neanticki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Август.2008
Поени: 564
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neanticki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:38
Język macedoński (słowiański) – należy do tzw. grupy bułgarsko-macedońskiej[1] (wschodniej) języków południowosłowiańskich. Nie należy go mylić z helleńskim językiem staromacedońskim używanym w starożytności.

До Анакин од неговиот линк
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2008 во 21:38

Џабе бомбардира пак си гнетам прасетина и не ми можат ништо

shaka jada ste
te brkat ambasadori
tek molat da se vratat

shajka jada i mizerija
i ne mi repliciraj

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 16>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.