|
Лустрација и кога ќе се проветриме? |
Внеси реплика | страница <1 1112131415 26> |
Автор | ||||||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
hto li napravija od drzavata... zoshto li vo se kasnime...
kaj nas se odi pod moto , brodot tone, spasavaj se ko moze, namesto da se cuva brodot, pa dolgo , dolgo da se plovi so nego |
||||||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Krajno vreme e veke da se sprovedi toj neminoven i neophoden proces na ilustracija,bidejki togas i samo togas Makedonija moze da si bide Makedonija i da trgni napred.
Ama kako sto vo eden predhoden post spomenaja,a i jas ke povtoram citirajki go Cacko Konopishki: "I SHO?PA SHO?TAKA CE GRADIME NIE DRZAVA BE?TO TREBA DA SE UBIE!" |
||||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
...site imaat svoi tajni informatori... site znaat kako treba..ama nikako da bidne...a eve i zoshto...
ТАЈНИТЕ СЛУЖБИ, ЛУСТРАЦИЈАТА И РЕФОРМИТЕ Отстранете ја параполицијата Нема ниту метар суштински да се помрднеме во реформите на севкупното општество, ако не се направи сериозен исчекор кон отстранување на моќта на она што ги врзува старото и навидум новото - невидливата тајна полиција или параполицијата! Тие се „невидливи“. Тие преку своите „очи“ и „уши“ се сеприсутни. Тие ако сакаат, знаат или барем се близу до тоа да знаат се'. Тие се само навидум сегашен или поранешен дел од институциите. Тие се само навидум патриоти. Нивните нозе се исцапани во ѓубришта, а нивните раце и метафорично и вистински се во крв до лакти. Нивните џебови се преполни. Обично со валкани пари, иако тие добиваат само дел од големиот колач. Нивниот зачин е секаде присутен во политичкиот и криминалниот живот во општеството. Организираат се'. Од крштевки до погреби. Од стечаи и промовирање олигарси до пералници на пари. Од местење избори, инсценирање инциденти, бунтови до војни. Тие убиваат илегално и анонимно или во експонирани атентати. Тие знаат да компромитираат до коска, користејќи вистински или инсценирани слабости. Подметнуваат и лажат. Подметнуваат долгогодишни „пријателства“ започнати „ни од чега“, па дури и старосвати и кумови... Прават се' ако имаат интерес тоа го сторат. Овие редови погоре се само запис на зборовите искажани од устата на еден сведок-инсајдер, што ми ги беше бил раскажал на улица и јас само ги пренесувам онака како што ги запаметив во тоа време. ------------------------------------------------------------------------------------------ ...a svedokot insajder veli deka... Параполицијата, некогашната полициска елита што ги започна процесите пред две децении и што ги организираа трите големи грабежи во транзицијата во 90-тите години (приватизацијата, шверцот и пирамидалните штедилници), не е таму. Тие или се распоредени како советници за безбедност кај олигарсите или се во и низ политичките партии или тераат некои самостојни бизниси во кои, секако, спаѓа и купопродажба на информации собрани навреме од архивите. Кај нас сите овие процеси, ми беше бил раскажал сведокот, започнале со феноменот ОКТОПУС или „осумтемина“ од МВР. Тоа било во едно време пред дваесетина години, кога заради потребите на „перестројката“ се инсценирала „гласност“, т.е. бунт во МВР, на чие чело биле осуммина видни припадници. Како луѓе, некој подобар, некој полош. Но, како џандари - речиси ненадминати во улогата што ја одиграле, по што „се заѕидаа“ како еден од столбовите на новата Македонија. Тие што одбиле да играат, откако сфатиле што играат, веќе не ги гледаме... ..e ova e najsimpaticno vo na pisot vo Dnevnik... Оттаму, процесот на лустрација, чија зачмаеност деновиве повторно беше тема на новинарско потсетување, не треба да ги плаши политичките партии. Исто како во Србија и тука регистрите на книгите со соработници и нивните имиња, верува нашиот сведок-наратор, се изменети. Притоа се исчистени оние вистински војници на полициско-политичката мафијашка елита што управува со земјата. Таму ќе ги најдете оние што не им се важни или оние што се подметнати и впишани/злоупотребени без нивно знаење. Затоа, храбро и без страв со лустрацијата. Ќе настрадаат само ситните... ..znaci po tolku cekanje kje docekame...shpioni koi ne bile shpioni...
Изменето од mamamd - 22.Ноември.2008 во 07:55 |
||||||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
За проветрување ќе чекаме подобри времињеа, кога сите оние шпиони, ќе бидат престари за да ја обавуваат својата работа, кога ќе се пензинираат... Мене лустрацијава ми изгеледа наместена работа, Стојан Андов, промоторот, од еднаш менува "Партија", а старава "партија", па демек, ќе биде се како што треба, а всушност било работата, само да се има нешто на лист хартија колку изговореното, да не остане на тоа, да се покажеме на дело малце.
|
||||||
FILIP
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 370 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ТУКА СУМ И ЈАС !!! КАДЕ МОЖЕ ОВА БЕЗ МЕНЕ ДА ПОМИНЕ
|
||||||
Правдата е релативна работа, но ВИСТИНАТА е една
|
||||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
jas sum za lustracija...neka se znae koj, sto, i za kogo rabotese ...
|
||||||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Агим Мехмети - прв претседател на Комисија за лустрацијаКомисијата за лустрација конечно ќе профункционира. Според извори на А1, прв претседател на Комисијата ќе биде Агим Мехмети, кој ќе дојде на предлог на ДПА. Мехмети е поранешен новинар и публицист, а сега е вработен во Исламската верска заедница. ВМРО-ДПМНЕ ќе го предложи потпретседателот на Комисијата. На лидерската средба во петокот лидерите на четирите најголеми партии се договорија Комисијата да профункционира набрзо, да има ротирачко претседателство на секои шест месеци, а првиот да биде од опозицијата. Според новите изборни правила, лустрациската комисија ќе оценува дали некој од предложените кандидати за изборите бил соработник на тајните служби. |
||||||
||||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
konecno nesto da mrdne...iako sto covekot ama bas ic ne mi se dopagja...premnogu e partiski orientiran...moze da ja zloupotrebi funkcijata koja ceka da ja prezeme...
|
||||||
||||||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||||||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
go znaes li covekot voopsto ti be...koga ne go znaes ne mora da komentiras za nego...covekot e eden od najvlijatelnite 'intelektualci' na DPA vo Skopje...
|
||||||
||||||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Човекот го знам јас лично тој е на татко ми пријател и тој како што кажав не е партиски определен.
|
||||||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
hahahahaha...sega me nasmea...aj neka ostane po tvoe...ne sum gi treniral zivcite deneska da diskutiram so tebe... Изменето од nema sto - 13.Јануари.2009 во 21:58 |
||||||
||||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Лустрација... предизборни местенки Која ли е вистината
СЕ РАЗГОРЕА ИСТОРИСКИТЕ ДУХОВИ, КОЈ ПОВЕЌЕ ГО САКАЛ ТИТО |
||||||
Внеси реплика | страница <1 1112131415 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |