|
Филозофирај |
Внеси реплика | страница <1 678910 82> |
Автор | |
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај да частиш сеА! Еве гледаш, јас го кажаФ: ОТОРИНГОЛАРИНГОЛОГИЈА...ОНТОПСИХОПАРАМЕТАТЕТРАХОРДОЛОГИЈА |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
животот дава тешки прашаниjа...
кога не одговориш... ти дава тешки ситуации... како сакам да сум позитивец. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ene i tuka majtap
nema tema koja ne e prosrana |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ако има малку мајтап де! Па неможе се сериозно!
Ајде, еве една многу мудра филозофска мудрост Тој што незнае и незнае дека незнае*, тој е будала - бегај од него. Тој што незнае и знае дека незнае, тој е ученик - подучи го. Тој што знае и незнае дека знае, тој е слеп - води го. Тој што знае и знае дека знае, тој е учител - следи го. * = мисли дека знае Изменето од Zlatnik - 14.Ноември.2008 во 17:38 |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova mi lici kao mazot sekogas posleden doznava
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„не прашуј гаталец, прашај паталец„ поговорка, која ме подсетува на баба ми и на мајка ми... порано се прашував, зосто тоа секогаш ми го велеа... но сега знам, кога и самата почнав таа поговорка на други особи да им ја кажувам...
Но лесно е нешто да се каже и да се советува, кога не сме ние самите во прашање.... кога на некој му треба совет, тогаш сме сезнајковци.
Не секогаш можеш да дадеш добар совет..... а и кога ќе советуваш.... дали знаеме како да го објасниме и патот на остварување на советот? добар совет се дава само ако си паталец а не гатанец... поради тоа што тогаш и можеш патот на остварзвањето да го покажеш Изменето од seka - 21.Ноември.2008 во 09:36 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Megu trupovi covecki tapo pred sebe sto gledaat, nekoj od sebe pravi budala zosto ne sakase da bide glupavo ovenato drvo
|
|
viku
Нов член Регистриран: 21.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Животот е мост! Не гради куќа над него...
|
|
viku
Нов член Регистриран: 21.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можеме да зборуваме за филозофијата општо. ОК филозофија е љубов кон мудроста. И толку. Освен што е љубов кон мудроста таа е и склоп од еден куп теми, правци и гранки од кои нешто можеме да избериме и да зборуваме. Нешто зачнавте егзистенцијализам, неколку страници поназат. Од типот работа, дома, работа, дома и кај е крајот и која е смислата на сето тоа. Па ајде малку за тоа да зборнеме. Егзистенцијална криза!
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova mislam deka nekogas go napisav, ama aj pak.
Vo bracniot dogovor e napravena edna izmama t.e. izbrisan e eden mnogu vazen pasus kade stoi deka vo slucaj soprugata da ne moze da si gi izvrsuva svoite bracni dolznosti, nekoja clenka ( sestra ili bratucetka, moze i surnajka ) od nejzina familija e dolzna da ja zameni vo site dejnosti dodeka trae zastojot. Nekoj ke prasa zosto da ne i komsika, no taa spaga vo redovni dolznosti taka da ke mora da i se plaka nadomest za prekuvremeni rabotni casovi koi bi mozele da se izbegnat. Toa vazi i ako se raboti za seriozna predbracna vrska. Znaci ne se raboti kogo bi legnale, tuku kako zakonot nalaga za da moze da se danoci i drzavava da napreduva. Znaci sekoja vasa neregistrirana aktivnost i nosi steta na drzavata i spagate vo ilegala ili sivi seksualni aktivnosti, a dopolnitelno se komplicira koga ke kupite podarok na vasata vrska koja ne moze dopolnitelno da se danoci, zosto toa se tretira kako danok na prikrien luksuz. |
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa mislam deka e vreme malce da filozofirame
DA SAKAS
da sakas znaci da zboris
da sakas znaci da molcis
da sakas znaci da se smees
da sakas znaci da lebdis
da sakas znaci da bol
da sakas znaci da molcis
da sakas znaci da se raduvas
da sakas znaci da davas no i da zemas
da sakas znaci da imas razbiranje
da sakas znaci da imas diskutiranje
da sakas znaci da posakuvas
da sakas znaci da uzivas
da sakas znaci da custvuvas
bi mozela uste koj znae kolku vakvi preimeroci da najbrojam.... No sakanje .... toa custvo ne postoi samo kon osobi ... a sepak e sankane...
jas licno .... ja sakam vodata, i da ja pijam i da me mie
ja sakam hranata .... i da ja jadam i da e pripremam
sakam koga vrne sneg
si ja sakam rabotata ( zamislete i toa postoi )
ja sakam mojata energija, i pozitivna i negativna
gi sakam smeililive tuka na forumov
sakam po nekogas da filozofiram
ne mi bese toa poentata, zabegav
sakav samo da kazam, deka ljubovta/sankanjeto kon nekogo/ nesto ...sekoj so svoi oci ja gleda, sekoj so svoi custva ja custvuva, sekoj na svoj nacin ja izrazuva, sekoj na svoj nacin ja prifaka, sekoj nacin ja dobiva i ja deli
ova go procitav nekogas negde.... "ljubovta e edinstveno nesto, koe se mnozi koga ke go spodelis so nekoj"
tolku za denes i SAKAJ TE SE
|
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cevkata e sipka
niz koja e provlecena dupka |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аха...ама цевката е и шипка
која ако ја поставиш во црвена соба
со огледала,нели
ќе послужи за друга работа
а не само за провлекување дупка
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ona sto go sakam go sakas i ti, samo se razlicni tehnikite. Ja odma se fakam za grcko- rimski stil...
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |