IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Индивидуи на изминатите 2 милениуми
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Индивидуи на изминатите 2 милениуми

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 187188189190191 217>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 10:31

K I R I L      T E M K O V

Kiril Temkov e profesor po etika, estetika i filozofija na menadzerstvo na Filozovskiot fakultet vo Skopje.

Organizator e i vodac na akcijata za voveduvanje Eticko obrazovanie vo ucilistata pri sto e napravena eksperimentalna nastava vo srednite, osnovnite a i vo gradinkite.

Negovite Eticki ucebnici se prvi knigi za mladite vo Makedonija kade na sovremen pedagoski nacin se izneseni soznanijata za moderna etika.

Avtor e na mnogu statii od oblasta na filozofijata, estetikata i etikata , kako i na mnogu knigi koi se prevedeni na poveke svetski jazici.

Sekogas so zadovolstvo go citam i go gledam na TV koga prosto od sekoj negov zbor i od sekoja negova grimasa na liceto zraci pozitivnost.

edna negova izjava za Skopje :

" Imam iljada pricini da go sakam Skopje , i nekolku opozicioni , no ke gi zaboravam "
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 14:17
GRAFITI

individui koi sakat neso da kazat i da ostane podolgo tova nivnoto zabelezamo, zimat sprej najcesto so crvena i crna boja i na zid kje si ja napisat svojata misla

taka da mozeme da procitame deka:

Кој денес е нормален – тој веќе не е нормален

Постојано сме во гомна – само длабочината варира

Штом човекот го пронашол огнот – жената ставила кафе

Добрата вила ми исполни две желби. Третиот пат не можев.

Цивилизација – тоа е човековиот пат од пештера до атомско засолниште

Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 14:19
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 11:35
хм...ПРЉАВО КАЗАЛИШТЕ...индивидуи кои ги обожавам...
ах...песни на мојата младост
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 13:04

Prljavo kazaliste - Ma kog' me boga za tebe pitaju (1985)среќа

Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:52
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 20:38
SON
individua sonuvat nokje mesto mirno da spijat a drugi individui pa tolkuvat sonistata demek neso znacat

naprimer sonev denes eden vakov son

OTIDOV NA MESTO KRAJ MORETO KAJ STO PRED MNOGU GODINI ZAKOPAV
ZLATEN KLJUC SO SINA PANDELKA ZA DA GO NAJDAT MORSKITE SIRENI.
KOGA DENES STIGNAV NA TOA MESTO KLUCOT GO NEMALO I POMISLIV DEKA SUM TUKA NA MESTOTO KADE IZLEGUVAT OD MORETO MORSKITE SIRENI

ZADREMAV I NEPRIMERIV DEKA DVE SIRENI IZLEGOA OD MORSKATA PENJA I SE UPATIJA PO BREGOT , VEKJE BILA NOKJ I SAMO MESECINA SVETESE
KODA GI VIDOV SE ZATRCAV ZAD NIV

POCNAV DA PEAM PESNA, ZA DA ME SLUSNAT NO TIE SE KACIJA VO VISOKIOT ZAMOK NA NIVNITE SESTRI SAMOVILI SAKAV I JAS DA VLEZAM VO ZAMOKOT NO VO TOJ MOMET ZAJDE MESECINA I SE NAJDOV VO TOTALNA TEMNICA

I TAKA MORSKITE SIRENI MI POBEGNAA

MOJATA PESNA OSTANA OSAMENA VO TEMNINATA

zaminav

koj od vas moze da mi kaze sto znaci ovoj son????

Изменето од anakin - 13.Ноември.2008 во 23:21

Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 01:09
PREDAVNIK....

.....lice sostaven del na sekoe drustvo ... opkruzuvanje ... opstestvo ....  Postojana "alka" vo komedijata narecena "Zivot" ....... Poznat lik od casovite po istorija .... omilen subjekt na mnogu pisateli .... neomilen lik na sekoj covek .... Koga se raboti za vas licen predavnik голема%20насмевка ...... Omileno oruzje ......"NOZ" .........za da vi go zarie vo grbot vo prviot moment koga ke mu se podnamsestite ubavo .... za da ne ve promasi .... za da moze da ve zaboli ubavo ...... Nema da ve ubie, milosrdno ili ne? ...Neznam bas ..... Ama sigurno ke ceka da ja vidi vasata bolka kako istekuva od vas, za da se nahrani.... za da si go ispolni svojot dosaden i morbiden zivot na demnac nad tugjite sudbini .....

.... Predavnicite se nasekade oklu nas...dushkaat po dusha koja e spremna da padne pod prviot nalet na nozot...
Vo princip imaat ubav lik... slatki zborovi...i bezbroj asovi vo rakavot...za sekoj slucaj neli ...... Ama sepak na krajot se onaa sto se PREDAVNICI 
Кон врв
DarlinG Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Регистриран: 09.Јануари.2008
Поени: 1621
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 16:44
ANAKIN

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 18:15
PADNAT ANGJEL

neznam sto toa znaci znae li nekoj????

http://fc04.deviantart.com/fs13/f/2007/059/8/2/Fallen_Angel_by_artisticked.jpg
http://www.nd.edu/~ois/PhotoContest/2005/Winners/MCA-3rd_rgiffard_5_Fallen%20Angel.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v320/tsujimoto89/fallen_angel.jpg

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 18:22
  еден и единствен е и за жал  нема друго познато значение, осим
паднатиот ангел на светлината, казнет од Бога за непослушание, олицетворение на Гордостта и Завистта.

Луцифер

Could it be it’s the end of our world?
All the things that we cherish and love
Nothing left but to face this all on my own
Cause I am the chosen one……………………..!!

::: Iron Maiden ::: Fallen Angel Lyrics :::

Изменето од pagane - 15.Ноември.2008 во 14:14
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2008 во 21:03
Исус Христос

Синот Божји – во христијанството е второто лице (ипостас) на Светото Тројство. Исто така се нарекува уште и Бог Слово (Логос), кој поради спасувањето на човечкото општество од неговите гревови се “претворил“ и станал човек – Исус Христос - Син Божји и Син Човечки, Спасителот. Христијанството како Син Божји го разбира и го гледа во Христос. Исус Христос познат уште и како Исус од Назарет, е едно од трите лица на Бог во христијанството и пророк во исламот. Името Ιησούς (Исус) е грчка форма на еврејското име Јешуа (Спасител), а Χριστός (Христос) е грчки превод на Машија (Месија – Божји Избраник).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*Lara*Croft*

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DarlinG Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 11:12
Dora Bakojani

Najverojatno najomrazenata zena vo cela Makedonija, Ovaa inaetcika e samo robot na grckata nacisticka politika koja so siot napor se trudi da ja izbrise makedonskata nacija od liceto na svetot.
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 4418
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2008 во 12:17

Đorđe Balašević

голема%20насмевкаљубовovaj gospodin ednostavno go obozava голема%20насмевка
uste od malecka, dodeka nemav poima sto tocno saka so negovite pesmi da kaze go slusav djordje.... i uste den denes go slusam... mi se dopagaat negovite pesni, pesnite ne se peeeni sekogas za istoto, seti te se samo na " racunajte na nas" ili "samo da rata ne budi" ili " ne lomite mi bagrene"... kako i ljubovni taka i politicki pesni.... i pokraj se ovoj individum ostana onakov kako sto bil, ednostaven i zadovolen covek.... koncertie gi pravi na "prost" nacin.... edni pantaloni obicni edna maicka i obavezno so rakata vo dzep pee голема%20насмевка..... nemam sto da kazam, GO OBOZAVAM црвенеење

Изменето од seka - 18.Ноември.2008 во 12:18
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2008 во 12:44
Originally posted by kejt-d-grejt kejt-d-grejt напиша:

MARYLIN MONROE...

NEZNA KAKO SNEGULKA,
KRSLIVA KAKO OBLANDA,
OVAA FEMME FATAL E SEUSTE NEDOSTIZEN SIMBOL NA ZENSKATA SEXSIPILNOST.
NEJZINOTO ZAVODLIVO TREPKANJE SO OCITEтрепкање
I BLAGO TRZANJE SO KOLKOVITE SEUSTE GO ODZEMA ZDIVOT PODEDNAKVO I NA MAZITE I NA ZENITE.

ovaa cura e seuste No.1 individua - ja obozavam

се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
james dean Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Февруари.2008
Поени: 4476
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај james dean Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2008 во 21:02

Индивидуа - Другиот/Другата во мене...

Да... да... да... И тоа е индивидуа.... Kоја сите си ја носиме во себе...
Тоа е онаа индивидуа која понекогаш прави да се двоумиме...
Тоа е она индивидуа која ја обвинуваме кога ќе сториме или кажеме нешто што всушност не сме сакале или мислеле...
Тоа е онаа индивидуа со која ги преиспитуваме своите постапки...
Тоа е онаа индивидуа со која понекогаш разговараме на глас дури и кога сме сами...
Тоа е онаа индивудуа на која и велиме браво кога ќе сториме нешто од што сме задоволни или воодушевени...
Тоа е онаа индивидуа која е со нас дури и тогаш кога сме сами...

Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:28
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 187188189190191 217>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,218 секунди.