|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 187188189190191 217> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
K I R I L T E M K O V Kiril Temkov e profesor po etika, estetika i filozofija na menadzerstvo na Filozovskiot fakultet vo Skopje. Organizator e i vodac na akcijata za voveduvanje Eticko obrazovanie vo ucilistata pri sto e napravena eksperimentalna nastava vo srednite, osnovnite a i vo gradinkite. Negovite Eticki ucebnici se prvi knigi za mladite vo Makedonija kade na sovremen pedagoski nacin se izneseni soznanijata za moderna etika. Avtor e na mnogu statii od oblasta na filozofijata, estetikata i etikata , kako i na mnogu knigi koi se prevedeni na poveke svetski jazici. Sekogas so zadovolstvo go citam i go gledam na TV koga prosto od sekoj negov zbor i od sekoja negova grimasa na liceto zraci pozitivnost. edna negova izjava za Skopje : " Imam iljada pricini da go sakam Skopje , i nekolku opozicioni , no ke gi zaboravam " |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GRAFITI
individui koi sakat neso da kazat i da ostane podolgo tova nivnoto zabelezamo, zimat sprej najcesto so crvena i crna boja i na zid kje si ja napisat svojata misla taka da mozeme da procitame deka: Кој денес е нормален – тој веќе не е нормален Постојано сме во гомна – само длабочината варира Штом човекот го пронашол огнот – жената ставила кафе Добрата вила ми исполни две желби. Третиот пат не можев. Цивилизација – тоа е човековиот пат од пештера до атомско засолниште Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 14:19 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм...ПРЉАВО КАЗАЛИШТЕ...индивидуи кои ги обожавам...
ах...песни на мојата младост
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prljavo kazaliste - Ma kog' me boga za tebe pitaju (1985)Изменето од anakin - 03.Февруари.2009 во 02:52 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SON
individua sonuvat nokje mesto mirno da spijat a drugi individui pa tolkuvat sonistata demek neso znacat naprimer sonev denes eden vakov son OTIDOV NA MESTO KRAJ MORETO KAJ STO PRED MNOGU GODINI ZAKOPAV ZLATEN KLJUC SO SINA PANDELKA ZA DA GO NAJDAT MORSKITE SIRENI. KOGA DENES STIGNAV NA TOA MESTO KLUCOT GO NEMALO I POMISLIV DEKA SUM TUKA NA MESTOTO KADE IZLEGUVAT OD MORETO MORSKITE SIRENI ZADREMAV I NEPRIMERIV DEKA DVE SIRENI IZLEGOA OD MORSKATA PENJA I SE UPATIJA PO BREGOT , VEKJE BILA NOKJ I SAMO MESECINA SVETESE KODA GI VIDOV SE ZATRCAV ZAD NIV POCNAV DA PEAM PESNA, ZA DA ME SLUSNAT NO TIE SE KACIJA VO VISOKIOT ZAMOK NA NIVNITE SESTRI SAMOVILI SAKAV I JAS DA VLEZAM VO ZAMOKOT NO VO TOJ MOMET ZAJDE MESECINA I SE NAJDOV VO TOTALNA TEMNICA I TAKA MORSKITE SIRENI MI POBEGNAA MOJATA PESNA OSTANA OSAMENA VO TEMNINATA zaminav koj od vas moze da mi kaze sto znaci ovoj son???? Изменето од anakin - 13.Ноември.2008 во 23:21 |
|
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PREDAVNIK....
.....lice sostaven del na sekoe drustvo ... opkruzuvanje ... opstestvo .... Postojana "alka" vo komedijata narecena "Zivot" ....... Poznat lik od casovite po istorija .... omilen subjekt na mnogu pisateli .... neomilen lik na sekoj covek .... Koga se raboti za vas licen predavnik ...... Omileno oruzje ......"NOZ" .........za da vi go zarie vo grbot vo prviot moment koga ke mu se podnamsestite ubavo .... za da ne ve promasi .... za da moze da ve zaboli ubavo ...... Nema da ve ubie, milosrdno ili ne? ...Neznam bas ..... Ama sigurno ke ceka da ja vidi vasata bolka kako istekuva od vas, za da se nahrani.... za da si go ispolni svojot dosaden i morbiden zivot na demnac nad tugjite sudbini .....
.... Predavnicite se nasekade oklu nas...dushkaat po dusha koja e spremna da padne pod prviot nalet na nozot...
Vo princip imaat ubav lik... slatki zborovi...i bezbroj asovi vo rakavot...za sekoj slucaj neli ...... Ama sepak na krajot se onaa sto se PREDAVNICI
|
|
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ANAKIN
|
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PADNAT ANGJEL
neznam sto toa znaci znae li nekoj???? |
|
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еден и единствен е и за жал нема друго познато значение, осим
паднатиот ангел на светлината, казнет од Бога за непослушание, олицетворение на Гордостта и Завистта. Луцифер Could it be it’s the end of our world? ::: Iron Maiden ::: Fallen Angel Lyrics ::: Изменето од pagane - 15.Ноември.2008 во 14:14 |
|
DarlinG
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Исус Христос
Синот Божји – во христијанството е второто лице (ипостас) на Светото Тројство. Исто така се нарекува уште и Бог Слово (Логос), кој поради спасувањето на човечкото општество од неговите гревови се “претворил“ и станал човек – Исус Христос - Син Божји и Син Човечки, Спасителот. Христијанството како Син Божји го разбира и го гледа во Христос. Исус Христос познат уште и како Исус од Назарет, е едно од трите лица на Бог во христијанството и пророк во исламот. Името Ιησούς (Исус) е грчка форма на еврејското име Јешуа (Спасител), а Χριστός (Христос) е грчки превод на Машија (Месија – Божји Избраник). |
|
|
|
DarlinG
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dora Bakojani
Najverojatno najomrazenata zena vo cela Makedonija, Ovaa inaetcika e samo robot na grckata nacisticka politika koja so siot napor se trudi da ja izbrise makedonskata nacija od liceto na svetot. |
|
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Đorđe Balašević
ovaj gospodin ednostavno go obozava
uste od malecka, dodeka nemav poima sto tocno saka so negovite pesmi da kaze go slusav djordje.... i uste den denes go slusam... mi se dopagaat negovite pesni, pesnite ne se peeeni sekogas za istoto, seti te se samo na " racunajte na nas" ili "samo da rata ne budi" ili " ne lomite mi bagrene"... kako i ljubovni taka i politicki pesni.... i pokraj se ovoj individum ostana onakov kako sto bil, ednostaven i zadovolen covek.... koncertie gi pravi na "prost" nacin.... edni pantaloni obicni edna maicka i obavezno so rakata vo dzep pee ..... nemam sto da kazam, GO OBOZAVAM
Изменето од seka - 18.Ноември.2008 во 12:18 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovaa cura e seuste No.1 individua - ja obozavam |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Индивидуа - Другиот/Другата во мене... Да... да... да... И тоа е индивидуа.... Kоја сите си ја носиме во себе... Тоа е онаа индивидуа која понекогаш прави да се двоумиме... Тоа е она индивидуа која ја обвинуваме кога ќе сториме или кажеме нешто што всушност не сме сакале или мислеле... Тоа е онаа индивидуа со која ги преиспитуваме своите постапки... Тоа е онаа индивидуа со која понекогаш разговараме на глас дури и кога сме сами... Тоа е онаа индивудуа на која и велиме браво кога ќе сториме нешто од што сме задоволни или воодушевени... Тоа е онаа индивидуа која е со нас дури и тогаш кога сме сами... Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:28 |
|
Внеси реплика | страница <1 187188189190191 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |