IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ФОТОГРАФИЈАТA ЛАЖЕ! - НО И ФОТОГРАФИТЕ! Понекогаш
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ФОТОГРАФИЈАТA ЛАЖЕ! - НО И ФОТОГРАФИТЕ! Понекогаш

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака Обратен редослед
Александар_А Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 15:13

Ете тоа ми е муабетот и јас сега заборавив да подвлечам.

Можеби човекот бил сонлив кога ја давал изјавата. голема%20насмевка Ја кога сум сонлив после се мислам што и како сум кажал и дали сум кажал. голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Се шалам малку за да ја олабавиме работата.
Се надевам дека одговор ќе има што поскоро.
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:57
Originally posted by Александар_А Александар_А напиша:

Originally posted by JANE971 JANE971 напиша:

Aleksandar , ocigledno ne ja svakas poentata, tuka ne stanuva rasprava so eden covek, bidejki Darko ne e povikan kako individua , tuku kako pretsedatel na fotoklub. I vo negovite izjavi (ako se tocno preneseni) toj go negira postoenjeto na cela edna zaednica fotoklubovi, sto e krajno nevkusno od strana na pretsedatel na eden od postarite klubovi vo Makedonija... Sepak da prestaneme so napaganje i branenje, mozebi celiot muabet e izvaden od konteks i barem sega dodeka cekame demant ili objasnuvanje da ne zazemame strani i da n ese doveduvame vo situacija "nie, vie, tie"
pozdrav

Јане мислев на она што го подвлеков во твојот пост. намигнување
Ќе видиме за што станува збор до тогаш ќе се стрпиме малку.
Да не се разбереме погрешно, далеку од тоа дека подржувам таква изјава за единственост...

zaboravi da podvleces uste eden vazen del
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:51
Мире, баш ќе гледам да се видам и прашам што е работата. Вчера го видов Дарко во М.С. но немав појма дека се случило такво нешто, инаку сигурно ќе го прашав...
Ај да не зборам пред време, но сепак ова ми личи на некоја забуно, но отом потом.

Не е во ред да се сведе се, т.е. сите на една заедница... но уверен сум во тоа дека не стојат сите членови на Елема позади оваа изјава.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:45
Originally posted by JANE971 JANE971 напиша:

Aleksandar , ocigledno ne ja svakas poentata, tuka ne stanuva rasprava so eden covek, bidejki Darko ne e povikan kako individua , tuku kako pretsedatel na fotoklub. I vo negovite izjavi (ako se tocno preneseni) toj go negira postoenjeto na cela edna zaednica fotoklubovi, sto e krajno nevkusno od strana na pretsedatel na eden od postarite klubovi vo Makedonija... Sepak da prestaneme so napaganje i branenje, mozebi celiot muabet e izvaden od konteks i barem sega dodeka cekame demant ili objasnuvanje da ne zazemame strani i da n ese doveduvame vo situacija "nie, vie, tie"
pozdrav

Јане мислев на она што го подвлеков во твојот пост. намигнување
Ќе видиме за што станува збор до тогаш ќе се стрпиме малку.
Да не се разбереме погрешно, далеку од тоа дека подржувам таква изјава за единственост...
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:38

Не се гневете толку. Познавајќи го Дарко (додуша не многу) неверувам дека е ова намерно направено. Можеби новинарот лошо пренел, можеби ова можеби она...

Tesko e da se zamisli kako seto toa da se kaze, da e na mesto, a sublimatot na kazanoto da izleze kako vo TEA

Утрото е попаметно од вечерта. Ќе се види што и каква е работата.

Vecerta bese vcera Aleksandar, a i utroto pomina ... sinoca, sto bi rekol Tegla: "Napisav pa izbrisav"

Nekoj drug treba da brise, jas sto napisav, obmisliv!

Во секој случај јас не би ја пропуштил изложбата. Па дури и намерно да е, поради еден човек да се бојкотира цела заедница.... колку е исправно.

Vidis problemot e tokmu tamu, zaednica sme site nie.

Znam deka ne go mislese taka i sakase da kazes nesto drugo, no Darko vo intervjuto go napravi tokmu toa, zaednicata ja svede na ELEMA.

Секое лошо, за добро е, како пее Владо Јаневски. намигнување

Soglasen sum, ostanuva uste da vidime kako se ce se manifestira dobroto намигнување
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:23
pozdrav
Born to be alive...

Кон врв
pinholephoto Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 13.Октомври.2005
Поени: 29
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pinholephoto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:16
Foltin ! Foltin!

;)
www.chkrap.blogspot.com
www.chkrap.com
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 14:11
Originally posted by Mire Mire напиша:

a i na izlozbata vece ne mi se odi - ama toa e razbirlivo, neli?

Rezil!

Foltin svirat намигнување.
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Александар_А Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 13:49

Не се гневете толку. Познавајќи го Дарко (додуша не многу) неверувам дека е ова намерно направено. Можеби новинарот лошо пренел, можеби ова можеби она... Утрото е попаметно од вечерта. Ќе се види што и каква е работата. Во секој случај јас не би ја пропуштил изложбата. Па дури и намерно да е, поради еден човек да се бојкотира цела заедница.... колку е исправно.

Секое лошо, за добро е, како пее Владо Јаневски. намигнување
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 12:46
"Nie, vie tie" - ne mi odi gramatika
...
mislev fotografijava deka relativno dobro mi odi - ama ete i tuka sum gresel ...
a i na izlozbata vece ne mi se odi - ama toa e razbirlivo, neli?

Rezil!
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 11:29
Citam i se cudam...
Zar za malo sebefalenje, vredese da se navlece gnevot na celata makedonska fotoamaterska populacija... Mislam i ne mozam da svatam sto e toa sto go napravi ova intervju takvo kakvo sto e. Dali e toa napraveno nesakajki od lektorot/korektorot na tekstot, dali e slobodna interpretacija na novinarkata koja (patem se deklarira i kako fotograf koj e vo tek so sit ekulturni nastani vo drzavata) ete trebalo da znae ili da se pripremi pred intervjuto malku podobro ili pak, vo sto ne sakam da veruvam, e prenesen iskaz na D.P. koj ete nacekal sansa da si go pofali klubot so koj pretsedatelstvuva, (ne)sakajki kazal nesta koi ne moze da se narecat vistini i so niv go navlece gnevot na golem del od klubovite i fotoamaterite vo Makedonija. Mozebi i celava ovaa sarada ke go razdvizi talogot vo koj tapkaat makedonskite fotoamateri, pa ke se pruzi sansa i da se izbistrat nestata i konecno fotografijata da premine od "egzotika" vo nesto koe ke obedinuva, ke ne pravi srekni i zadovolni i nesto sto ke ke bide poneseno od noviot bran na popularizacija na fotografijata kako umetnost,sredstvo za izrazuvanje, tvorenje i druzenje. Kojznae!?
Ocekuvam da dobieme informacija kade se slucila greskata ili sto e toa sto nie pogresno sme procitale od nasiot prijatel Darko koj e intervjuiran ili od nedelnikot kade isto ke pobaram tolkuvanje na delovi od tekstot kade se spomnati konkretnite nevistini.
Ocekuvam nekakov odgovor vo tekot na denot i se nadevam deka nekoj ke ima i doblest toa da go napravi i da ni gi razjasni nestata, vo sprotivno ke ja bojkotiram izlozbata kako znak na protest protiv vakvoto odnesuvanje.
Dobro svetlo Vi pozeluvam

ps.
Sekogas sum gi mrazel podelbite na "nie i tie" i osobeno se zestam koga nekoj ke mi ja nametne taa podelba

Изменето од JANE971 - 13.Ноември.2008 во 11:31
Born to be alive...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 00:02
Originally posted by pinholephoto pinholephoto напиша:

Ивана Тасев.

http://www.ivanatasev.com/
Кон врв
Janus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2005
Поени: 499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Janus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 00:00
Bi sakal da mislam deka e tipo. Ako ne e, prilicno e tupo.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2008 во 23:57
Ne e ubavo. Vaka ne se dogovorivme.....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.