IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Вистина или фарса - Реформите во здравството
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Вистина или фарса - Реформите во здравството

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 55>
Автор
Порака
Beliot Angel Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Септември.2008
Локација: Tanzania
Статус: Офлајн
Поени: 134
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Beliot Angel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 18:50
ORLOV !!!
Tvojata reshenica: "DENES TI E ISTO DALI SI SVETO LICE ILI ZDRAVSTVENIK"
KOLKU MUDRI ZBOROVI. Te slushnaa ovie od klinikite. Gledashe vesti ??? Treba da gi nagradime zdravstenicite od Shtip.Mnogu se mudri i pametni i za pofalba !!!SO REFORMITE VO ZDRAVSTVOTO SE ZGOLEMI BROJOT NA SMRTNOSTA NA PACIENTITE.ZDRAVSTVENICITE I JPP "BUTEL" POTPISHAA DOGOVOR.SEGA PREDLAGAAT CVESHTENO LICE DA GI POSETUVA BOLNITE PO KLINIKITE.IDEJATA IM E BRILIJANTNA.NAVISTINA POPOVITE I ZDRAVSTVENECITE SE ISTI.SO ZGOLEMENATA SMRTNOST PO KLINIKITE I TREBA POP ZA  POSLEDEN PAT DA MU POCHATI NA BOLNIOT I SVECHANO DA GO ISPRATI KAJ GOSPOG. PA ZOSHTO SE ZHALIME I GI KRITIKUVAME LUGETO VO BELITE MANTILI, MISLAT NA NARODOT !!!!!
.CRNO-BELO MNOGU UBAVA KOMBINACIJA ZA GLEDANJE. DOBRA IDEJA!!!!!!
REFOMI VO ZDRAVSTVOTO SO POPOT I ODZHATA DOBRA KOMBINACIJA, SPAS ZA NARODOT.GLEDASH KOLKU MISLAT NA NARODOT.PO ZAPADNJACHKI,POP SE VIKA NA POSMRTNA POSTELA KAJ BOLNIOT. DA MU POCHATI  I SIROMAVIOT DA SI UMRE NA RAAT.
ZGOLEMENATA SMRTNOST SO REFORMITE SHTO GI SPROVEDUVAAT IM RODI IDEJA ZA POPOT. NE ZGRESHILE TIE SE BRAKA BLIZNACI.
SIROTITE DOKTORI NE ZHALEJKI GI TUGJITE ZHIVOTI,POZHRTVOVANO SE BORAT ZA  SEKOJ DENAR ISTI SE KAKO I POPOVITE,SI GI TRIJAT RACETE KOGA IM SE ZGOLEMUVA BROJOT  NA ..... TRKA ZA POGOLEM PROFIT.
POP=ZDRAVSTVENIK
ZATOA GI BARAAT I  PO BOLNICITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Изменето од Beliot Angel - 08.Ноември.2008 во 18:56
,,ВИСТИНАТА Е ОСЛОБОДЕНА ОД ДАНОК НА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ,,
.......ALEA JAHTA EST.........
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 19:29
SIROTITE DOKTORI NE ZHALEJKI GI TUGJITE ZHIVOTI,POZHRTVOVANO SE BORAT ZA SEKOJ DENAR ISTI SE KAKO I POPOVITE,SI GI TRIJAT RACETE KOGA IM SE ZGOLEMUVA BROJOT NA ..... TRKA ZA POGOLEM PROFIT.

za zal toa e slikata denes, i ako nesto najveke me iritira , toa se sostojbite vo zdravstvoto i obrazovanieto , zatoa sto toa se oblasti kade covecnosta i humanosta treba da se prioritet, a ne zarabotkata.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Beliot Angel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 21:27
CHOVECHNOSTA I HUMANOSTA TREBA DA SE PRIORITET, TAKA TREBA,AMA TRKATA ZA PARI TOTALNO GI ZASLEPUVA,TOGASH NE SE VO SOSTOJBA DA RAZMISLUVAAT,UMOT IM E ZAMATEN I GAZAT PO LESHEVI SAMO DA DOJDAT DO CELTA -ZARABOTUVACHKA.OPERIRANI SE OD CHOVECHOS I HUMANOST ZA NIV TIE DVA POJMA SE NEPOZNATIIIIIIIIIIIIIIIIII
I OVIE GLAVNITE OD VRVOT  SE RADUVAAT  NA UMIRACHKATA,ZASHTO TAKA  IM SE OSLOBODUVAAT I RABOTNI MESTA ,A SO TOA IM SE NAMALUVA  I NEVRABOTENOSTA (Ohridski dogovor).ZATOA  NE SE ZAINTERESERANI DA  STAVAT KRAJ NA SAMOVOLIETO NA ZDRAVSTVENICITE, USHTE I KE GI NAGRAGAT ZA "DOBRATA" I "SRUCHNO" ZAVRSHENA RABOTA.IM PRAVAT USLUGA!!!
IAKO SE ZAPOZNAENI SO SLUCHAJOT,NE MRDNAA SO PRST!!!!
SEKOJ DEN GI SLUSHAME KAKO DORO NAPREDUVAAT VO RABOTATA DENONOKNO  NARODOT IM E VO MISLITE I NASKORO KE IZLEZAT I SO IZJAVA ZA  ZGOLEMUVANJE NA VRABOTENI. I TOA E USPEH !!!!!!!

Изменето од Beliot Angel - 08.Ноември.2008 во 22:03
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 21:51
Beliot Angel...те молам пишувај со мали букви!!!...те читаме и нема потреба да ни викаш!!!

Поздрав
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 21:53
imas li nekoj pogolem font ? jas sum prikjoraf pa sakam da se pravam vazen deka mozam i od podaleku da citam голема%20насмевка i turi nekoja metalik farba na bukvite голема%20насмевка

Изменето од miroslav_g8 - 08.Ноември.2008 во 21:53
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Beliot Angel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2008 во 23:03
Moira !
Bolkata i revoltot kako zhavrshi mojot soprug kako izminuva vremeto e se pogolema.Nie kako semejstvo mozheme da pishuvame se najdobro za ovoj chovek,da go falime velichime zashto e nash.Prema Vash*te reakcii doagam do vakov zakluchok.Shteta shto ne ste go zapoznale ovoj chovek.Od prvata sredba Ve uveruvam deka ke steknevte visoko mislenje za nego.Toj chovek sakashe na sekogo da pomogne.so svojata shesna rabota a pretezhno raboteshe so stranci,shkoluvanje ,specijalizacija i usovrshuvanje na stranski gragani vo drzhavava ostvaruvashe mnogu devizi za zemjava a posebno za zdravstvoto    Isprakashe od site branshi i nashi luge vo stranstvo.Imashe mnogu prijateli kako vo drzhavava taka i vo stranstvo.Za nego sekoja vrata beshe otvrena.Dobrinata,chesnosta  vo rabotata doprinese toj da bide pochituvana licnost od site shto go poznavaa.Zatoa ne mozham da se pomiram so nachinot kako toj go zavrshi svojot zhivot.Se izvinuvam sho taka pishuvam.Samo da go poglednevte negovoto sinche od 14 god. kako go miluvashe i bacuvashe kako mrtovec i kako sega se odnesuva na grobot na tatko mu, nema taka da mi se obratite.I toa e ubedeno vo doktorskata greshka,zashto se slushashe i gledashe koga odeshe na poseta kaj nego.Toa sega shto prezhivuva,a e vo ludite godini.Tatko mu mnogu mu nedostasuva.Kako Vie bi se chusvuvale koga mi reche:"Mamo se sokriv,ne dozvoliv nikoj da me vidi kako placham" Srcete mi go raspara.Ke bide glupo ili ke bidam za lekuvanje ako pochineshe mojot soprug od prirodna smrt a jas okrivuvam drugi,a ova smrt e od doktorska greshka kako ova da im go oprostam.
Nachinot na koj poshuvam nee so namera da vikam po Vas,Vie ovoj sluchaj kako go tolkuvate nemam ni najmalku namera da Ve ubeduvam i da Ve molam da solidarisuvate so mene, vikanjeto e do zdravstvenicite shto se vinovni .Treba da soberam hrabrost i sila da ne napravam drugo neshto za da se osvestat i da vnimavaat zashto nie  ne sme stoka,umrel golema rabota i da ne zavrshat drugi kako nego.
Daleku od sekogo !!!!!
SO GOLEMA POCHIT

Изменето од Beliot Angel - 09.Ноември.2008 во 19:25
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 01:10
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

SIROTITE DOKTORI NE ZHALEJKI GI TUGJITE ZHIVOTI,POZHRTVOVANO SE BORAT ZA SEKOJ DENAR ISTI SE KAKO I POPOVITE,SI GI TRIJAT RACETE KOGA IM SE ZGOLEMUVA BROJOT NA ..... TRKA ZA POGOLEM PROFIT.

za zal toa e slikata denes, i ako nesto najveke me iritira , toa se sostojbite vo zdravstvoto i obrazovanieto , zatoa sto toa se oblasti kade covecnosta i humanosta treba da se prioritet, a ne zarabotkata.

Еј, Бутел,
Немој да ја зборуваш вистината. Лошо е. Ќе бидеш санкциониран. Мене лично за само пет дена одсутност ми се санкционирани 102 поста. Некому очито му сметам со темава. Но, не су санкциониран тука. Санкциите се сосемана друго поле. Им сметам на здравстевниците, а ме санкционираат форумските светици. Па и нека е. Што се може. Бог си е бог. Само добро е што гледа па индирекно предвеме ги казнил оние кои глумат светци/ици иако работат со скриен потпис. Жално е што се деца, а прерано имаат и свои деца.
А, дека здравствениците и поповите се во коалиција е повеќе од сигурно. Но прашање е кој се по алчни? Ако ЈАС се прашувам лекарите повеќе се грижат за квантотетот во работата на Светите Оци.

Изменето од orlov - 09.Ноември.2008 во 01:12
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 01:15
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

imas li nekoj pogolem font ? jas sum prikjoraf pa sakam da se pravam vazen deka mozam i od podaleku da citam голема%20насмевка i turi nekoja metalik farba na bukvite голема%20насмевка

Друже,
......сиромашна ни е државата за поголем фонд. Добро е и овој вештачки што го држи со големиот арач од нарониот грб. Значи: АРАЧОТ е најголем фонд/т.намигнување

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 09:33
Originally posted by orlov orlov напиша:

[Еј, Бутел, Немој да ја зборуваш вистината. Лошо е. Ќе бидеш санкциониран. Мене лично за само пет дена одсутност ми се санкционирани 102 поста. Некому очито му сметам со темава. Но, не су санкциониран тука. Санкциите се сосемана друго поле. Им сметам на здравстевниците, а ме санкционираат форумските светици. Па и нека е. Што се може. Бог си е бог. Само добро е што гледа па индирекно предвеме ги казнил оние кои глумат светци/ици иако работат со скриен потпис. Жално е што се деца, а прерано имаат и свои деца.А, дека здравствениците и поповите се во коалиција е повеќе од сигурно. Но прашање е кој се по алчни? Ако ЈАС се прашувам лекарите повеќе се грижат за квантотетот во работата на Светите Оци.

Znam mnogu dobro komu smetam jas so moeto zboruvanje, no ke zboruvam , osobeno ke zboruvam za nepravilnostite vo zdravstvoto , zatoa sto doktor se stanuva za da gi lecis i da im pomagas na lugjeto , ne zaradi titula, ne zaradi pari, ne zaradi mesto

samo ke go citiram Monteskje - jas pred se sum covek, potoa francuzin ... taka i jas , za mene covekot e covek, nezavisno sto e po nacija ili po status

Marsale , golemite fontovi se povlastica na licnosti so posebni potrebi
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 09:52
...dajte lugje...nas moderatorite ne napravivte ko da sme forumska CIA...pa nie nie samo se grizime da nema licni navredi... a nad nas se administratorite...znaci ako ima neshto shto ne shtima tie se tuka...prisutni...pozalete se tamu... (da ne bidam pogreshno sfatena deka branam nekogo). da bideme realni deka podforumot Politika e najtezok ...zaedno so Istorija i Veroispoved...
Okolu reformite vo zdravstvoto... fakt e deka 90% od doktorite od Hipokritovata zakletva ne znaat ni bukvata H da ja procitaat...i za niv e vazna EVROTIPOVATA ZAKLETVA...  fakt e deka kje pregledaat na brzina..i pod raka kje ti dadat vizit karticka od privatnata klinika kade rabotat i kade za solidna evro suma kje ti se klanjaat...kje te cuvaat ko princ/princeza... Edno e sigurno...vo drzavnite zdravstveni ustanovi od sekakov vid rabotat samo sredniot personal...alijas medicinskite sestri...koi za zal samo rabotat...a lovorikite za ozdraven pacient i dobar ishod gi zemaat doktorite...
a isto taka i vinata za zaguben zivot...ne rekle dzabe deka ...Greshkite na zemjodelecot zemjata gi otkriva...a na doktorot gi pokriva...
..daleku sme nie od reformi...na sekoe pole... i nekoj kje mi zameri shto pak kje spomnam (kultuzin големо%20гушкање) ... gi vidovme reformite vo obrazovanie vo vid na honorari za rabotni zadaci za kojse zema i plata i honorar...ako se strpime ...verojatno nekoj den kje procitame i za honorarite za reformite vo zdravstvoto...zivi bili pa docekali...

Изменето од mamamd - 09.Ноември.2008 во 09:53
Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:34

[Еј, Бутел, Немој да ја зборуваш вистината. Лошо е. Ќе бидеш санкциониран. Мене лично за само пет дена одсутност ми се санкционирани 102 поста. Некому очито му сметам со темава. Но, не су санкциониран тука. Санкциите се сосемана друго поле. Им сметам на здравстевниците, а ме санкционираат форумските светици. Па и нека е. Што се може. Бог си е бог. Само добро е што гледа па индирекно предвеме ги казнил оние кои глумат светци/ици иако работат со скриен потпис. Жално е што се деца, а прерано имаат и свои деца.А, дека здравствениците и поповите се во коалиција е повеќе од сигурно. Но прашање е кој се по алчни? Ако ЈАС се прашувам лекарите повеќе се грижат за квантотетот во работата на Светите Оци.

Што збориш Орлов?
Кој те санкционирал за темава и кој тоа ти избришал постови на Политика и се обидува да те замолчи?
Да одеше да си ги побараше постовите на Разно?
Пред било кого да обвиниш прво размисли, види што и како е, па обвини... не се однесувај како некои индивидуи кои постојано се жалат а ни самите не знаат зошто го прават тоа!

Поздрав

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 17:21
Originally posted by moira moira напиша:

[Еј, Бутел, Немој да ја зборуваш вистината. Лошо е. Ќе бидеш санкциониран. Мене лично за само пет дена одсутност ми се санкционирани 102 поста. Некому очито му сметам со темава. Но, не сум санкциониран тука. Санкциите се сосемана друго поле. Им сметам на здравстевниците, а ме санкционираат форумските светици. Па и нека е. Што се може. Бог си е бог. Само добро е што гледа па индирекно предвеме ги казнил оние кои глумат светци/ици иако работат со скриен потпис. Жално е што се деца, а прерано имаат и свои деца.А, дека здравствениците и поповите се во коалиција е повеќе од сигурно. Но прашање е кој се по алчни? Ако ЈАС се прашувам лекарите повеќе се грижат за квантотетот во работата на Светите Оци.

Што збориш Орлов?
Кој те санкционирал за темава и кој тоа ти избришал постови на Политика и се обидува да те замолчи?
Да одеше да си ги побараше постовите на Разно?
Пред било кого да обвиниш прво размисли, види што и како е, па обвини... не се однесувај како некои индивидуи кои постојано се жалат а ни самите не знаат зошто го прават тоа!

Поздрав

Znam moira.
Vo prashanje e edna naturalizirana svetica.
No ova go postaviv tuka bez nikakva tendencija. Zatoa proshtevaj.
A, sveticata vo nekoj manastir mozjebi i denes kje pobara okajanie.
Blagodaram za razbiranjeto.
pozdrav

Изменето од orlov - 09.Ноември.2008 во 17:24
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Beliot Angel Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 19:21
Vo razgovor so edan doktor mi reche:  lumbagoishijalgijata ne ja tretirav kako bolest,ama koga ja fati zhena mi se uveriv deka bila mnogu teshka i bolna ,sega veruvam i so drugi ochi gi gledam bolnite od ovaa bolest.
E TAKA E TOA, KOGA KJE SE OSETI NA SVOJ GRB, MNOGU BOLELO!
A ZA HONORARITE  vo ZRAVSTVOTO, mnogu odamna gi zimaat preku razni Komisii,da ne gi nabrojuvam,a ako sakate i eden den i toa kje  vi go prezentiram. Jas bev taa sho im isplakav,rabotev vo MINISTERSTVOTO skoro 12 godini.Ne se malku,znam sekoj denar kade otIde.A sega so REFORMITE SHTO GI SPROVEDUVAAT DA NE ZBORUVAME!
Moram od vrabotenite da odvojam nekoi lichnosti koi mnogu gi pochituvam i cenam.

Изменето од Beliot Angel - 09.Ноември.2008 во 19:50
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2008 во 23:47
Originally posted by Beliot Angel Beliot Angel напиша:

Vo razgovor so edan doktor mi reche:  lumbagoishijalgijata ne ja tretirav kako bolest,ama koga ja fati zhena mi se uveriv deka bila mnogu teshka i bolna ,sega veruvam i so drugi ochi gi gledam bolnite od ovaa bolest.
E TAKA E TOA, KOGA KJE SE OSETI NA SVOJ GRB, MNOGU BOLELO!
A ZA HONORARITE  vo ZRAVSTVOTO, mnogu odamna gi zimaat preku razni Komisii,da ne gi nabrojuvam,a ako sakate i eden den i toa kje  vi go prezentiram. Jas bev taa sho im isplakav,rabotev vo MINISTERSTVOTO skoro 12 godini.Ne se malku,znam sekoj denar kade otIde.A sega so REFORMITE SHTO GI SPROVEDUVAAT DA NE ZBORUVAME!
Moram od vrabotenite da odvojam nekoi lichnosti koi mnogu gi pochituvam i cenam.

A, kogo voopshto poshteduvash?
Spasovski beshe pobornik za vistinata i pravdata. Nemoj Bel Angele. Opravdaj ja rajskata ptica vo nebesnite visini, sepak ne gleda i pazjlivo belezji sho nie posle nego rabotime.Zatoa ne shtedi nikogo. Ma kakov profesor, znanstvenik, doktor? Se ti e toa ista buranija. Zatoa so ime i prezime i so vperen prst. Taka bi postapil i nashiot drag Stanojko.

Imash pravo na se.
Samo vnimavaj na fontot.
Nemoj molmte da pishuvashso golem font. Edino toa morash da go pochituvash.

Изменето од orlov - 10.Ноември.2008 во 23:51
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 55>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,609 секунди.