IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовта умира
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовта умира

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
Автор
Порака
cuculiga Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 08.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 18
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cuculiga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 01:42
SE SLOZUVAM SO ANAKIN..PAMETNO KAZANO..
Кон врв
mmomirovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2008
Локација: Tuvalu
Поени: 1219
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 02:38
Love is dead....Нема повеќе...Само ладност бесчуствинолост, но ако нека биде така. Топлината и нежноста, која требаше да биде со нејзе ги нема, мразот ги придуши, ја направи умрена, ја пригуши и го одзема последниот здив, таа сакаше да живее, да пламне, да ја го одземе немирот, таа саќаше само среќа, но среќата ја нема, таа е само именка, која ја посакувавме, но ја нема. На нејзино место е суровоста, инаетот, тврдоглавоста, која се шета и го го зема секој здив пред себе, би сакал да верувам, би сакал да имам тронка надеж, но ги изгибув, би сакал да бидам уште понемилосрден, но неможам, можеми времето ќе ме научи на тоа. Но љубовта и умрена и таа повеќе нема да се роди во мене. Таа ќе биде заборавена именка на едно време минато, кое ме потсетува на соништата што ги имав, а веќе ги немам. Можеби и подобро е така. Можеби и љубовта ми е одземена, за некој да ја има повеќе, таа не била наменета за мене, слатка хармонија, убав танц, прекрасни поминати вечери, на невиност, и живот. Но тоа е се позади мене, сега сум само уште еден бесчуствителен кој ги брои чекорите на овој свет. Љубовта ќе освои се, какво .... во боја. Кој ли го пееше тоа? Кој ли ми ја донесе и кој ли ми ја одземе. Можеби одговорот длабоко во мене го знам, но знам едно не верувам повеќе во неа, затоа таа е умрена, некрологот напишав, "На ова место почива љубовта, may she rest in peace". Наместо љубовта дојде злото, наместо нежноста, дојде бесчуствителноста, наместо убавината, дојдоа кошмарите, наместо светлината, темнината. Сега слушам само гласови тоа што е негово е само е неговото, а тоа што е нејзино е само нејзино. Иако љубовта може да биде обвиена во страв, од тоа остана само стравот, и неверувањето. Сакај ме не престанувај, се само зборови кои не постојат, напишани во една песна. Затоа затвори ги очите и дозволи ми само да те бакнам, ти ќе ми недостигаш, тоа не точно, тоа е самое една песна, љубовта е песна, која нема никогаш да се оствари. Таа е само измислица на модерното време, кое не тера да веруваме дека постои нешто за кое треба да се живее, да но не за љубовта, таа умре, сега се живее за жиботот, ладен... И така избројани ми се деновите на овој грст прав која ја нарекуваме земја. Чуствувавам како мојата свест се спојува со нејзината, како да не.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 02:40
Овој сон нема да се оствари. Love is dead.
Кон врв
Lady Blue Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Поени: 8431
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:35
Originally posted by mmomirovski mmomirovski напиша:

Edna ljubov umira....si odi....ama ostava mesto za druga...ostavi go srceto otvoreno...za da se najde drugo koe ke ja popolni prazninata....ne go zatvaraj i ne go gushi ....zatoa sto ke prepukne.... Nemoj da se stopis so siviloto na denesniot svet....dozvoli mu na srceto pak da slika so najrzlicni boi...karajot na edna Ljubovna Prikazna nemora da znaci i kraj na zivot so cuvstva..... Edna vrata se zatvara .....ama se otvaraat stotici novi...za da najdes nov dom
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
butterfly5 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Октомври.2008
Поени: 1388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:38
Originally posted by Lady Blue Lady Blue напиша:

Edna ljubov umira....si odi....ama ostava mesto za druga...ostavi go srceto otvoreno...za da se najde drugo koe ke ja popolni prazninata....ne go zatvaraj i ne go gushi ....zatoa sto ke prepukne.... Nemoj da se stopis so siviloto na denesniot svet....dozvoli mu na srceto pak da slika so najrzlicni boi...karajot na edna Ljubovna Prikazna nemora da znaci i kraj na zivot so cuvstva..... Edna vrata se zatvara .....ama se otvaraat stotici novi...za da najdes nov dom

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Да ме сакаш не те задолжувам,памети ме ако заслужувам
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:41
ME NAJDE SKRSENA,SAMA,MRTVA ODVNATRE.ME VOZDIGNA NA PIEDESTAL ME NEGUVASE,ME BODRESE ZA DA ZASTANAM NA NOZE PAK,ME KARASE KOGA GRESEV,NO I TOGAS ME SAKASE....ZA NA KRAJ DA ME TRESNE SO SETA SILA OD ZEMJA,DA ZABORAVI DEKA POSTOJAM,DA ZABORAVI DEKA SRCEVO SE OTVORI ZA NEGO,ZARADI NEGO....NO SEPAK NE UMIRAM SEGA,DURI I POVEKE GO SAKAM IAKO NE E SO MENE,NO SEGA SE SAKAM I SEBE I ZA SITE IMA LJUBOV VO SRCETO MOE.vEKE NIKOJ I NISTO NEMOZE DA GO UNISTI TOA A NI MENE...ZATOA STO TOJ ME NAUCI DA SAKAM.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 15:50
Originally posted by butterfly5 butterfly5 напиша:

ME NAJDE SKRSENA,SAMA,MRTVA ODVNATRE.ME VOZDIGNA NA PIEDESTAL ME NEGUVASE,ME BODRESE ZA DA ZASTANAM NA NOZE PAK,ME KARASE KOGA GRESEV,NO I TOGAS ME SAKASE....ZA NA KRAJ DA ME TRESNE SO SETA SILA OD ZEMJA,DA ZABORAVI DEKA POSTOJAM,DA ZABORAVI DEKA SRCEVO SE OTVORI ZA NEGO,ZARADI NEGO....NO SEPAK NE UMIRAM SEGA,DURI I POVEKE GO SAKAM IAKO NE E SO MENE,NO SEGA SE SAKAM I SEBE I ZA SITE IMA LJUBOV VO SRCETO MOE.vEKE NIKOJ I NISTO NEMOZE DA GO UNISTI TOA A NI MENE...ZATOA STO TOJ ME NAUCI DA SAKAM.
Postoi Ljubov i Ljubov..... ednata ne vozdignuva do neboto a druga ne vlece na dnoto ..... i dvete se del od nas kako sto sme i nie del od necie postoenje .....  Ne e bitno dali Ljubovta umrela,....ili bila zameneta so druga Ljubov.... Sekoja posebno si ostanuva vo nas...si naogja prce dusa vo koja ke zivee i koja ke i bide dom....Bitno e samo da prodolzis ponatamu i da ne se predavas..... cekorenjeto napred vo nepoznatoto bara hrabrost....ama Ljubovta go zasluzuva toa....
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butterfly5 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 16:14
Originally posted by Lady Blue Lady Blue напиша:

Originally posted by butterfly5 butterfly5 напиша:

Postoi Ljubov i Ljubov..... ednata ne vozdignuva do neboto a druga ne vlece na dnoto ..... i dvete se del od nas kako sto sme i nie del od necie postoenje .....  Ne e bitno dali Ljubovta umrela,....ili bila zameneta so druga Ljubov.... Sekoja posebno si ostanuva vo nas...si naogja prce dusa vo koja ke zivee i koja ke i bide dom....Bitno e samo da prodolzis ponatamu i da ne se predavas..... cekorenjeto napred vo nepoznatoto bara hrabrost....ama Ljubovta go zasluzuva toa....
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 13:00
Льубовта знае да се трансформира и да прифакjа се што е добро и вредно за особата што jа лjубиме. и во таа друга трансформациjа она е вистинска и непобедлива - ни од времето, ни од околината...за разлика од онаа во почетокот, онаа страстната и пламенна...коjа ако не се претвори во миротворната за душата желба за срекjа на саканиот, си остава само страст и пламен... и кога дувнеш ....jа нема.

Изменето од pagane - 13.Ноември.2008 во 13:04
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2008 во 13:10
А како да реагира Џемс Бонд кога у сред онадување она му вади пиштол или нож испод јастукот ? Се знае, мора да ја утепа.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 00:01

Повторно ќе се оствари. Но повторно ќе се роди.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mmomirovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 00:02
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

А како да реагира Џемс Бонд кога у сред онадување она му вади пиштол или нож испод јастукот ? Се знае, мора да ја утепа.

Ако ја разоружа прво?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lady Blue Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 00:04

Повторно ќе се оствари. Но повторно ќе се роди.
Auuuuuuuuuu daaaaaaaaaa.... голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголемо%20гушкање
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2008 во 00:23

Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ако ја разоружа прво?

Он сумњаше дека она може да има цијанид у пломба и кога ќе се залапаат да го отруе, а нејзе не и беше гајле оти потекнува од фамилија на камикази
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 15>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.