|
Љубовта умира |
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Автор | ||
cuculiga
Нов член Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE SLOZUVAM SO ANAKIN..PAMETNO KAZANO..
|
||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Love is dead....Нема повеќе...Само ладност бесчуствинолост, но ако нека биде така. Топлината и нежноста, која требаше да биде со нејзе ги нема, мразот ги придуши, ја направи умрена, ја пригуши и го одзема последниот здив, таа сакаше да живее, да пламне, да ја го одземе немирот, таа саќаше само среќа, но среќата ја нема, таа е само именка, која ја посакувавме, но ја нема. На нејзино место е суровоста, инаетот, тврдоглавоста, која се шета и го го зема секој здив пред себе, би сакал да верувам, би сакал да имам тронка надеж, но ги изгибув, би сакал да бидам уште понемилосрден, но неможам, можеми времето ќе ме научи на тоа. Но љубовта и умрена и таа повеќе нема да се роди во мене. Таа ќе биде заборавена именка на едно време минато, кое ме потсетува на соништата што ги имав, а веќе ги немам. Можеби и подобро е така. Можеби и љубовта ми е одземена, за некој да ја има повеќе, таа не била наменета за мене, слатка хармонија, убав танц, прекрасни поминати вечери, на невиност, и живот. Но тоа е се позади мене, сега сум само уште еден бесчуствителен кој ги брои чекорите на овој свет. Љубовта ќе освои се, какво .... во боја. Кој ли го пееше тоа? Кој ли ми ја донесе и кој ли ми ја одземе. Можеби одговорот длабоко во мене го знам, но знам едно не верувам повеќе во неа, затоа таа е умрена, некрологот напишав, "На ова место почива љубовта, may she rest in peace". Наместо љубовта дојде злото, наместо нежноста, дојде бесчуствителноста, наместо убавината, дојдоа кошмарите, наместо светлината, темнината. Сега слушам само гласови тоа што е негово е само е неговото, а тоа што е нејзино е само нејзино. Иако љубовта може да биде обвиена во страв, од тоа остана само стравот, и неверувањето. Сакај ме не престанувај, се само зборови кои не постојат, напишани во една песна. Затоа затвори ги очите и дозволи ми само да те бакнам, ти ќе ми недостигаш, тоа не точно, тоа е самое една песна, љубовта е песна, која нема никогаш да се оствари. Таа е само измислица на модерното време, кое не тера да веруваме дека постои нешто за кое треба да се живее, да но не за љубовта, таа умре, сега се живее за жиботот, ладен... И така избројани ми се деновите на овој грст прав која ја нарекуваме земја. Чуствувавам како мојата свест се спојува со нејзината, како да не.
|
||
mmomirovski
Сениор Регистриран: 15.Септември.2008 Локација: Tuvalu Статус: Офлајн Поени: 1219 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овој сон нема да се оствари. Love is dead.
|
||
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edna ljubov umira....si odi....ama ostava mesto za druga...ostavi go srceto otvoreno...za da se najde drugo koe ke ja popolni prazninata....ne go zatvaraj i ne go gushi ....zatoa sto ke prepukne.... Nemoj da se stopis so siviloto na denesniot svet....dozvoli mu na srceto pak da slika so najrzlicni boi...karajot na edna Ljubovna Prikazna nemora da znaci i kraj na zivot so cuvstva..... Edna vrata se zatvara .....ama se otvaraat stotici novi...za da najdes nov dom
|
||
butterfly5
Сениор Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Да ме сакаш не те задолжувам,памети ме ако заслужувам
|
||
butterfly5
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ME NAJDE SKRSENA,SAMA,MRTVA ODVNATRE.ME VOZDIGNA NA PIEDESTAL ME NEGUVASE,ME BODRESE ZA DA ZASTANAM NA NOZE PAK,ME KARASE KOGA GRESEV,NO I TOGAS ME SAKASE....ZA NA KRAJ DA ME TRESNE SO SETA SILA OD ZEMJA,DA ZABORAVI DEKA POSTOJAM,DA ZABORAVI DEKA SRCEVO SE OTVORI ZA NEGO,ZARADI NEGO....NO SEPAK NE UMIRAM SEGA,DURI I POVEKE GO SAKAM IAKO NE E SO MENE,NO SEGA SE SAKAM I SEBE I ZA SITE IMA LJUBOV VO SRCETO MOE.vEKE NIKOJ I NISTO NEMOZE DA GO UNISTI TOA A NI MENE...ZATOA STO TOJ ME NAUCI DA SAKAM.
|
||
|
||
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
butterfly5
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Льубовта знае да се трансформира и да прифакjа се што е добро и вредно за особата што jа лjубиме. и во таа друга трансформациjа она е вистинска и непобедлива - ни од времето, ни од околината...за разлика од онаа во почетокот, онаа страстната и пламенна...коjа ако не се претвори во миротворната за душата желба за срекjа на саканиот, си остава само страст и пламен... и кога дувнеш ....jа нема.
Изменето од pagane - 13.Ноември.2008 во 13:04 |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А како да реагира Џемс Бонд кога у сред онадување она му вади пиштол или нож испод јастукот ? Се знае, мора да ја утепа.
|
||
mmomirovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повторно ќе се оствари. Но повторно ќе се роди. |
||
mmomirovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ја разоружа прво? |
||
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Он сумњаше дека она може да има цијанид у пломба и кога ќе се залапаат да го отруе, а нејзе не и беше гајле оти потекнува од фамилија на камикази |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |