IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВО КОЈ КРУГ ОД ПЕКОЛОТ ЌЕ ОДИТЕ?(ТЕСТ)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВО КОЈ КРУГ ОД ПЕКОЛОТ ЌЕ ОДИТЕ?(ТЕСТ)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
Автор
Порака
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Статус: Офлајн
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:11
Какви кругови барате бре...лутинане%20зборувам

Таму се е вертикално!!!збунетост
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 10:30
Ne znam dali dobro se sekavam ama devetitot krug se odnesuvase na tie sto go izdale Cezar. Ako bese navistina taka, pa koj e Cezar ? Fasist i okupator. Od koga izdajnicite na zlotvorite treba da odat vo pekolot ? Kako znam tie se revolucioneri kako Gavrilo Princip. Gavrilo da odi vo pekolot ? Svasta ! Tome od pivara ? Gluposti .

Изменето од zbunet - 09.Ноември.2008 во 10:32
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 17:31

Second Level of Hell

You have come to a place mute of all light, where the wind bellows as the sea does in a tempest. This is the realm where the lustful spend eternity. Here, sinners are blown around endlessly by the unforgiving winds of unquenchable desire as punishment for their transgressions. The infernal hurricane that never rests hurtles the spirits onward in its rapine, whirling them round, and smiting, it molests them. You have betrayed reason at the behest of your appetite for pleasure, and so here you are doomed to remain. Cleopatra and Helen of Troy are two that share in your fate.

u dvojka sum...eve so kleopatra i elena trojanskaголема%20насмевкаголема%20насмевка
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 17:45
Као знам какви глупости сум направил до сега ке одим во наjлекиот(наjладниот) црвенеењецрвенеење
Кон врв
Muslima_23 Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2009
Локација: Palestine
Поени: 47
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Muslima_23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 19:10
prvo covekot,ke polaga smetka,vo negoviot,grob, ke mu dojdat dvajca,meleci,angeli,i ke go prashat,koj e tvoj, gospod, koja,e tvoja,vera,koj e tvoj,poslanik treba ovie 3 raboti,da gi pomine,posle toa,ima,eden most,koj se vika,sirat,mostot,toj most treba da go pomine,ako go pomine ako e dobar,ke go pomine najlesno,koj e los,toj ke padne od nego,a pod toj most,se naoga dzehennemot, pekolot, mnogu za polaganje,smetka, inshallah,da gi pomineme ovie iskushuvanja,
ITEKILLAH_MUSLIMIN !!! ALLAH IS ONE
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 19:14
Me interesira od kade go znaesh ova? Nekoj bil niz toj proces, pa se vratil i go opishal detalno za da se zapishi i da se prenesuva kako sertificirano znaenje? Dali mozhesh nekako da go potvrdish ?

Изменето од Messenger - 15.Октомври.2009 во 19:15
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Muslima_23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 20:15
taka pisuva vo k*ranot,i vo mnogu knigi kaj so gi prenesuvaat poslanicite tie raboti i nie veruvame vo toa,zasto k*ranot e bozja objava ne e od covek pisuvana so race.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Muslima_23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 20:18
ne znam kolku znaete za toa nokta miradz,koga dzibril, gabriel,go vozdignal polanikot muhammed,s,a,v,s i koga muhammed,s,a,v,s bil niz site 7 nebesa,i go videl dzennetot i dzehennemot rajot i pekolot,toa e edna mudziza kako sto imal i isus isa a,s, koga digal mrtvi koga koga lecel leporozni slepi i taka nataka,sekoj poslkanik imal nekoja mok od gospod sto im ja dal isto kako mojsej musa ,a,s koga go ravolj moreot na pola koga gospod go potopil faraonot i negovata vojska,
Кон врв
al_islamia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 09.Октомври.2009
Поени: 121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај al_islamia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 20:39
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Me interesira od kade go znaesh ova? Nekoj bil niz toj proces, pa se vratil i go opishal detalno za da se zapishi i da se prenesuva kako sertificirano znaenje? Dali mozhesh nekako da go potvrdish ?

dokazi se bozjite zborovi vo k*ran i hadisite na muhamed a.s neka e bozjiot mir nad nego

bog vo k*ran veli;;
sekoe lice ke ja vkusi smrta;
citaj ja svojata kniga za tebe denes e dovolno toa sto ke polagas smetka ,
i ona sto vie potrebno za pat snabdetese a najdobra e bogobojazlivosta,.
allahoviot verovesnik ne izvestil za iskusenijata na grobot ni dal opis za iskusenijata vo grobot.
spored ovie hadisi na muhamed muslima 23 vi objasnuva za polaganjeto na smetkite vo grobot.

Изменето од al_islamia - 15.Октомври.2009 во 20:47
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 20:59
Originally posted by Muslima_23 Muslima_23 напиша:

prvo covekot,ke polaga smetka,vo negoviot,grob, ke mu dojdat dvajca,meleci,angeli,i ke go prashat,koj e tvoj, gospod, koja,e tvoja,vera,koj e tvoj,poslanik treba ovie 3 raboti,da gi pomine,posle toa,ima,eden most,koj se vika,sirat,mostot,toj most treba da go pomine,ako go pomine ako e dobar,ke go pomine najlesno,koj e los,toj ke padne od nego,a pod toj most,se naoga dzehennemot, pekolot, mnogu za polaganje,smetka, inshallah,da gi pomineme ovie iskushuvanja,

Значи во гробот тоа ќе се случи? Па таму е само телотоизненадување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 21:08
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Ne znam dali dobro se sekavam ama devetitot krug se odnesuvase na tie sto go izdale Cezar.

Општо предавниците-во највискиот тие што ја предале својата земја-Брут и јуда се тамуА принцип е во 7ми круг најверојатно пошто таму одат насилниците-според данте...
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Muslima_23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 01:01
marija magdalena, teloto ke ti skape,no dushata nikogash,ne umira,nikogash!!! dali bil hristijanin,musliman,katolik,budist,kakva vera i da imal,koga ke umre,toj,covek teloto,samo ke mu skape no dushata e vecna,ne umira nikogash, kako po vashe isus voskresnal a??? so telo so dusha so telo i dusha umrel neli? samo kaj nas toa ne e taka,kako so pise vo biblijata,deka e raspnat na krstot i vosresnat,toj e ziv,vozdignat so telo i dusha,ke dojde na kijameckiot den.ke se simne,i ke se bori so dedzalot

al-islamija gi znam jas site hadisi so gi prenel muhammed s.a.v.s i dobro znam za iskushenieto vo grobot i sto ke bide tamo,
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 10:59

taka pisuva vo k*ranot,i vo mnogu knigi ...

Да, да! Тоа е тоа што јас цело време го тврдам. Така пишува таму и таму и ... , толку! Нема што да се размислува понатаму. Твое е слепо да го седиш пишаното и да не размислуваш што, како, зошто ...!глупчогубитник

... teloto ke ti skape,no dushata nikogash,ne umira,nikogash!!! dali bil hristijanin,musliman,katolik,budist,kakva vera i da imal,koga ke umre,toj,covek teloto,samo ke mu skape no dushata e vecna,ne umira nikogash, ...

Дури и на неверник како мене?намигнувањеголема%20насмевка
Или ќе врие во деветиот круг (ако тој е последен)!плазење
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Muslima_23 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2009 во 19:41
DZEHENNEMOT IMA 7 VRATI. NAJ NISKATA KAZNA,NA NEVERNIKOT KE MU BIDE.VAKA: ke nosi nalani na nozete od ogin i na glavata ke mu vrie od oginot toa e naj lesnata kazna vo dzehennemot ima stepen na dzehennem kako prviot sto go kaza,ima do kolena ke se gori, ima do kicmata.ima do ramenjata,ima do vratot,i preku glavata.tie se kaznite vo dzehennemot, kozata ke mu izgori pa gospod ke mu ja vrati vo prvobitnata sostojba kako sto mu bese i nikogash nema da umre ke bara da umre neke moze.ke pie ruda grucena taa voda e smrdliva od lugjeto sto se vo dzehennem toj miris nema da mozat da go podnesat ni tie ziteli vodzehennem so se,od jakata smrdea ke ima drvo toa drzo ze vika zekum toa ke go jadat dzehennemliite, toa e drvo so galvi od shejtanite. pozdrav na site
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 8>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,105 секунди.