|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 157158159160161 242> |
Автор | |||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
So deshad neka zavrshat site komentari za chlenovite zoshto i kako se banirani.
Drzhete se na otvorenite temi i na veroispovedta i ne komentirajte za chlenovite i moderatorite. Povekje ne opomenuvam. |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Мислам оваа тема тука треба да се коментира. Да бидам искрн кон мене и сите мене, а знам и многу други на кои од рапот им е одвратен. Па акако бе брате ти ке го проповедаш Бога преку рапот? Јас имам одбивност кон таа музика и кога ке ја слушна , автоматки имам одбивност и кон тоа за која пее таа. Тоа е проповед? Рапоте е тесно поврзан со насилството, дрогата, сексот, криминалот, наркодилеството и мафијата, расизмот... И така ти ке го проповедаш Бога? Бреик денсот е игра поврзана со рапот. Каде го напгаш спојот помегу Бога и овие прекршувања. виткања и трескање од земјата И БОГ? Рапот повеке предизвикува возбуденост и вриење на крвта во нас, тогаш каде ке го најдеш Божиот мир во него? И згора на тоа, ај да слушам некој квалитетен раб, воп ред ама кога ќе слушнам некој кич рап... За мене рапот е несовршена музика, посебно нашиот, и не сериозна и ако јас си го замислувам Гога преку твојата проповед од рапот... Не сум против рапот. Тоа е сепак музика, еден вид на уметност и израза на чуство, а не проповед за Бога. Пејте си песнички и рецитали и уживајте, ама со Бога немешајте го, зашто немаат ништо заедничко. |
|||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ете како преку рапот може да се соблазни некој и да се одврати од Бога. Ни мене тоа не ми е музика со која ќе може да се слави Бог, особено затоа што знам од каде потекнува рапот и каква му е историјата.
А ти, брат Пентакосталец, изгледа имаш некоја мува на капата штом толку лично си го сфатил мојот коментар генерално за рапот. Каде јас тебе во мојот коментар сум те посочила? (освен ако си се препознал во она „виснати панталони и пола гаќи надвор, играње брјк денс и вртење во името на Господ“) Каде јас тебе ти реков да не бидеш рапер? А и не знам кој човек на планетева нема чуено за Бог.Можеби некои племиња по џунглите, па ако треба да се проповеда, тогаш треба таму да се пее христијански рап. И бај д веј, кога ќе спориш на некоја тема, почни да читаш од првата страна та до последната, за да не пишуваш нешто без врска, затоа што јас 100 пати кажав - МЕНЕ МОНАХ МИ ГО ПОКАЖА ПАТОТ ДО БОГА!!! Па ти ако сакаш и понатаму да бидеш смешен, терај инает и вели дека монасите се затвориле помеѓу 4 ѕида и дека не зуцнале на човек за Бог. Еххх, чудно како тоа мене баш ми имаат зуцнато, а чудно е и тоа како сеуште еден куп монаси, а пред се и мојот духовник, ми зуцкаат за Бога.... зууууууцццц |
|||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
prvo na opiten kje mu odgovoram jas nigde ne spomnav deka BOG go slavam so breakdance,i jas iam odbivnost sprema rokot ili pop pa so sea vo crkva da ne go slavam ISUS ili da ispadnam dodeka se slavi se predavam vo bozjoto pomazanie...jas ne recitiram ansilen rap ako si slusnal ti od mene nes od ovoj vid
Otvorigo tvoeto srce vidi sto ima vo nego dali e crno ili belo dali e skrseno ili celo Spoznav ljubov zivotna,sovrsena,iskrena i vo mojot BOG Veruvam,Ostanuvam Tvoite rani boze moj mene me iscelija tvojata ljubov isuse mi ja ozivea dusata I Racete zakovani za jas da bidam sloboden ostaven od tatkoto za da sum do tebe zalepen Gi zema mojte grevovi so tvojta krv gi unisti koj kje poveruva vo tebe se da mu se oprosti So trnje krunisana glava,posramen i Ponizen ja pobedi smrta i na prestol bese voznesen Umre za nas,bez nas ne mozese da zivees veruvajki bez strav za da bidam so tebe veruvasjki deka kje poveruvam vo ISUS HRISTOS,ziv BOG i spasitel Veruvam velis rapot e povrzan so droga,seks voa noa epa BOG go kreiral nie da go slavime so RAPOT ama nekoj go upotrebuvaat za devojki i slava. sea na MARAN hehe vikas coekov se soblazna pa nie ako se soblaznuame na muziki kaj nie krajot??? velis iam muva na kapata,neam muva osa,jas vo postot za monastvoto nigde ne te spomnav a ti vo tvojot post ne mi odgovori tuku neso treto mesase rap i monasi velis deka tebe monah ti go pokazal patot do BOGA da ti zucnal oti ti si otisla da li monas kje ispadne na ulica sred carsia i kje pocne na nekoj da svedo4i??? znaes nema vekje so da zborime za monasi ti nemas fakti kaj vika bibliata da stanuame monasi... koa kje mi daes stih i fakt kje veruam deka u red e da se stanua monas pa kje spomnam ova BOG ne reche da se zatvorame vo masnastiri da ne kazam 2 3 4 zida i sekoj den toa pa toa reche da odime niz celiot svet i da praime negovi ucenici da go propovedame bozjiot zbor i pak kje napomenam da se rodese muslimanka kje gi branese nivnite zakoni kako da kazam kje go napajase pravoslavieto...taka da baraja vistinata ne po nasa vina site sme rodeni i so se nasite roditeli toa sme i nie mama se uste e pravoslvna veruam edna den kje se otrgne BARAJA vistinata pozz BOG da te blagoslovi |
|||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||||
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
posto temaa e za se sakam da poglednat site tie so se protiv pentakostalna crkva so se slucua slava na BOG amin
http://www.youtube.com/watch?v=h8pWtpOWQ-k&feature=related Изменето од Pentakostalec - 08.Ноември.2008 во 05:50 |
|||||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
|||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Рапот не е креиран од Бог туку од човек. Ако ти е тешко да најдеш историја на рапот, кажи, ќе ти ја пастирам.
Јас многу јасно ти одговорив во мојот пост. Ако сакаш дали има докази за монаштвото во Библијата, прочитај ги претходните 60-тина страни - особено наврати се од 10-тата натаму.
Хелоуууу, а каде јас спомнав дека сум отишла в манастир за да барам монах да ми проповеда? Ај те молам престани да измислуваш во мое име, оти 100 пати реков мене монахот не ми „зуцнал“ в манастир или в црква, тој дојде јас кај што бев, а не братно.
А од каде ти толку знаен стана за монаштвото? Јас секој ден контактирам со барем еден монах, секоја недела сум со барем еден монах во моја близина, ти од каде го знаеш сето ова што го зборуваш? Отвори си неколку страни поназад на тема монаштво и ќе видиш колку монаси има низ светот - Африка, Кина, Јапонија, Америка.... а ако толку си запнал дека треба да се оди на екск*рзии низ светот за да се проповеда, оти ти не одиш? Ајде, ќе проповедаш со рап.
Добро бре брат, да те прашам нешто.. ти ги читаш ли моите коментари и одговори??? Сто пати ти реков дека јас НЕ СУМ родена како православна, а ти тоа па тоа. Што сакаш, да ми ја измислиш и мојата биографија? |
|||||
|
|||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Со две раце да се прекрстам!!! „светиот дух“ во Пентакостална црква |
|||||
|
|||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Можеби треба да отвориме посебна тема, но засега згодно е и овде. Да продолжам со баптистичкото учење и верување, односно со историскиот развиток на баптистичката црква.
Смит рековме се покајал за самокрштението, но ни самите Менонити не биле задоволни од Смитовата одлука. Смит бил англикански свештеник, но, веќе рековме дека сите Реформисти сметале дека останатите цркви не се валидни. Така, Менонитите посочиле дека, Смит немал валидно преемство ниту пак хиротонија, затоа и не би имал власт да се крсти самиот себеси (демек, да беше со преемство, немаше да биде страшно самокрштението). Покајанието на Смит се состоело во тоа што, тој сметал дека Менонитите го имаат преемството од времето на Христос. Рековме дека Томас Хелвис се спротиставил на тоа, го анатемисал Смит, и ја формирал првата баптистичка црква во Англија. Баптизмот се појавува на почетокот на 17ти век, а веќе во 1626 година (за дваесетина години), броеле 150 членови во Англија. Самите Смит и Хелвис имаат напишано секој по две исповедања на верата. Во првото исповедање на верата, во поглед на крштението и двајцата напишале дека крштението е внатрешен знак на ослободување од гревот, на умирање и повторно оживување, па затоа, не може да се практикува над деца. Сепак, во второто исповедање на верата, во однос на крштението, Хелвис го има напишано следното: „Крштението, или водомиење, е надворешна манифестација на умирање за гревот, и чекорење кон нов живот, и затоа, не е мудро, да се практикува над деца.“ Во второто исповедање на верата, во поглед на крштението, Смит вели дека „надворешното крштение со вода треба да се извршува само над грешни и верни луѓе, но не и на невини или злобни личности. Само на грешниот човек и на верникот, му се покажува и открива духовното крштение на Христос.“ Интересно е што за неколку години и двајцата драстично ја менуваат својата доктрина. Од крштевање исклучиво на возрасни, подоцна Хелвис се согласува крштевање и на деца, ама не го препорачува, а Смит оди дотаму, што забранува крштевање на злобни луѓе или на невини луѓе. Уште е интересно, дека во овие исповедања, и двајцата не кажуваат за потопување во вода, така што во првите неколку децении тоа се правело само со поливање. Во 1641 година, Ричард Блунт бил првиот баптист кој бил крстен со потопување. До тогаш, иако Хелвис не бил со Менонитите, се сметале за браќа по вера, но после крштението со целосно потопување, баптистите ја раскинале врската со Менонитите, затоа што Менонитите не практикувале целосно потопување, и од страна на баптистите биле сметани за некрстени. Изменето од makarios - 08.Ноември.2008 во 10:40 |
|||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Сега ми е јасно од каде е поврзаноста на брејк денсот и рапот со „бога“. Изменето од Опитен - 08.Ноември.2008 во 10:44 |
|||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
|||||
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Znaes nema da se zamaram vekje oti gleam pocnavte duri i ko zafrkancia so breakdanceov znaci ne znaete da odgovorate so ljubov..drugo ve molam za da ne se macam znaci molam samo ako vie ne vi e tesko da pisete 1 red kaj pisua vo bibl;iata da stanam monah znaci sakam stih od bibliata ne so rekol nekoj vas monah
interesno vo edna emisia gjumu i rece na edna monaskiha znaes li da se smees....pozzz |
|||||
|
|||||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Брат, ние цело време се трудиме да ти објасниме, но ти си тој кој не ни одговара со љубов и кој пиша дека свеќите биле ерес и дека монаштвото било затварање во 4 ѕида и тепање време. Каде е тука љубовта твоја? Овде ја префрливме темата затоа што тоа што почнавме да го зборуваме беше оф-топик. За монаштвото си има посебна тема.
Еве ти цела страна да читаш за монаштвото. Коментар 6 читај го Монаштво
И што одговори монахињата? Знаеш ли која е таа и од кој манастир? п.с. и ќе можеш ли нешто да ни кажеш, да ни објасниш што се случува на клипчето што го пастира? Изменето од Maran Ata - 08.Ноември.2008 во 15:18 |
|||||
|
|||||
Pentakostalec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
opiten so breakdancot se zafrkaase oti od silata na vsetiot duh oni pagjaa da ti kazam okolu toa mene toa mi se slucilo vo engotino vo evangelska crkva bevme na misija togas i ednov reme ednostavno go slavavme BOG i eden decko spomna ajde da se molime za tie so ne zborat na jazici da go dobijat i voda4ot pocna da se moli i naednas se spusti nad nas neso mn silno duri ne mozev da stoam padnav ne mozev da odam bukvalno edno 20 min toa custvo naj uboo do sea u zivotot i da kaj nas i nie veruame u svetiot duh
|
|||||
|
|||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Братче... јас би внимавал. |
|||||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
maliov ne bil doruckuvan
|
|||||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 157158159160161 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |