IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПОСТЕЊЕ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПОСТЕЊЕ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 50>
Автор
Порака
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 03:33
Originally posted by makarios makarios напиша:

Ти од кај знаеш дали баптистите постат? Та нели ти си изворен христијанин со динамички преводи?

Колку е навистина апсурден и комичен со неговите изјави. цало време пастираме поуки и поуки и поуки за молитвата, за молитвата на срцето, за умноссрдечната молитва, ама некој тука е слеп. Па добро реков - како ќе води некој кога и самиот е слеп, не гледа во мракот во кој се обвиткал?
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 03:40

Како што можеш да видиш makarios, јас знам доста работи и за Јеховините Сведоци, и за адвентистите, и за православните, и за мормоните и за муслиманите... но сепак информативното знаење не ме прави мене ниту сведок, ниту адвентист, ниту мормон, а скраја да е пак православен.

Што велите да се вратиме на темата а? Или повторно се најдовте во ќорсокак па посегнувате по лични обраќања?
Зарем немате MSN или Skype за да си се чатувате? Зарем немате ЛП за да си праќате лични пораки? Зошто мора сите теми да ги упропастувате?
Искрено се надевам дека администраторите ќе врбуваат некој привремен модератор за да ве доведе во ред среќа

За да се вратиме на сериозната дискусија, јас ќе ги повторам моите прашања и најмалку очекувам вие (Maran Ata и makarios) да ми одговарате на нив.

Зошто толку е ублажен постот кај православните во споредба со оној кај христијаните?

Зошто православните заповедуваат неопходен пост како предуслов за земање причест?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 03:43
Па и ние имавме прашања - зошто вие не постите? Ајде тоа објасни го. Или го избегнуваш одговорот за да не се најдеш ти во тесно?? Ајде, покажи ни каква е твојата вера во однос на постот?

Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2008 во 03:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 03:50

Прво, не знам за кои тоа "вие" мене ми зборуваш. Дали ме персираш, или пак преку мене им се обраќаш на некоја група на верници? Како и да е, те молам оваа прашање, бидејќи нема врска со постот, пренеси го или во темата Општо и Неврзано, или пак на лична порака.

Воопшто не можам да најдам твое прашање на темава упатено до мене и затоа не знам за какво избегнување ми зборуваш? збунетост

Да ти покажам каква е мојата вера во однос на постот? Прашањево ти е од конфузно поконфузно. Воопшто не сфаќам што и како сакаш да ти покажам. Ако ме прашуваш дали јас верувам дека треба да се пости, мојот одговор е ДА, треба да се пости. Како? Онака како што постеле библиските личности, без јадење, а не со селектирање на посна-мрсна храна и приготвување на посни гозби за време на пост како што убаво се накркав еднаш кај еден поп среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 03:52
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Прво, не знам за кои тоа "вие" мене ми зборуваш. Дали ме персираш, или пак преку мене им се обраќаш на некоја група на верници? Како и да е, те молам оваа прашање, бидејќи нема врска со постот, пренеси го или во темата Општо и Неврзано, или пак на лична порака.

Воопшто не можам да најдам твое прашање на темава упатено до мене и затоа не знам за какво избегнување ми зборуваш? збунетост

Да ти покажам каква е мојата вера во однос на постот? Прашањево ти е од конфузно поконфузно. Воопшто не сфаќам што и како сакаш да ти покажам. Ако ме прашуваш дали јас верувам дека треба да се пости, мојот одговор е ДА, треба да се пости. Како? Онака како што постеле библиските личности, без јадење, а не со селектирање на посна-мрсна храна и приготвување на посни гозби за време на пост како што убаво се накркав еднаш кај еден поп среќа

А бе не се прај сега на тошо. Вие сте вие изворните баптисти. Ај сега кажи зошто не постите? Некако многу ми го избегнуваш прашањето.
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 03:56

Како што можеш да видиш makarios, јас знам доста работи и за Јеховините Сведоци, и за адвентистите, и за православните, и за мормоните и за муслиманите...

И?

но сепак информативното знаење не ме прави мене ниту сведок, ниту адвентист, ниту мормон, а скраја да е пак православен.

Има време, млад си, ќе станеш православен.

Што велите да се вратиме на темата а? Или повторно се најдовте во ќорсокак па посегнувате по лични обраќања?
Зарем немате MSN или Skype за да си се чатувате? Зарем немате ЛП за да си праќате лични пораки? Зошто мора сите теми да ги упропастувате?

Си чатуваме и приватно, но си чатуваме и на форумот.

Искрено се надевам дека администраторите ќе врбуваат некој привремен модератор за да ве доведе во ред среќа

Не си полицаец, ниту пастор.

За да се вратиме на сериозната дискусија, јас ќе ги повторам моите прашања и најмалку очекувам вие (Maran Ata и makarios) да ми одговарате на нив.

Ова е форум и секој има право да одговара. Уште ли сум истата личност со Маран Ата??

Зошто толку е ублажен постот кај православните во споредба со оној кај христијаните?

Зошто православните заповедуваат неопходен пост како предуслов за земање причест?

Ова се смешни работи кои ги прашуваш, и нема да ти одговорам, се додека не почнеш озбилен начин на комуникација.

Јас пак би те прашал. Ме љубиш ли? Зошто Каин го уби брата си Авел? Православен сум - ќе горам ли во пеколот? На првите две прашања веќе ти дадов одговор (пребарај, дозволено е препишување). Третото прашање е бонус за повисока оценка.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 04:02
Maran Ata, почна да бладаш и ти сестро голема%20насмевка Изгледа ослепе од непреспиените ноќи овде на форумов бранејќи си ги ересите во верата, па сега одеднаш почна да гледаш и повеќе личности во мене газење%20од%20смеење
Прашањето што ми го постави мене, го одговорив во горниот мој коментар. Бидејќи не ти се гледа, еве ќе ти го повторам:

Ај сега одговори ми, зошто вие "чудните адвентисти" постите само во сабота и тоа само на ананас и црн чај? намигнување Кој тоа ви го заповеда? Вашата современа "пророчица" Елена Вајт?

Изменето од EvAngelos - 07.Ноември.2008 во 04:03
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 04:14
Мислев дека си посериозен, ама не си ништо повеќе од Љубо - манијакалното човече. Дури можам да кажам дека си полош од него. Секоја чест.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 04:19
Благодарам. Истото го мислам и јас за тебе и Maran Ata.
Мојата иронија има исклучиво разобличувајчки карактер на вашите клевети од причина што моментално немаме активни модератори на форумов, додека пак вашите клевети, фаќање кривини, пишување оф-топик, лични обраќања, расипувања на темите итн. се од чисто невоспиатан карактер и од лукави намери да се замати темата кога се нема одговор. Не залудно се рекло: "паметниот кога не знае, молчи."
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 04:22

Благодарам. Истото го мислам и јас за тебе и Maran Ata.
Мојата иронија има исклучиво разобличувајчки карактер на вашите клевети од причина што моментално немаме активни модератори на форумов, додека пак вашите клевети, фаќање кривини, пишување оф-топик, лични обраќања, расипувања на темите итн. се од чисто невоспиатан карактер и од лукави намери да се замати темата кога се нема одговор. Не залудно се рекло: "паметниот кога не знае, молчи."

Е кажи сега де, кој е полош, јас или маран ата?
Внимавај, јас сум најдолната гадинка, паразит, лицемер, безобразен, недостоен за ништо човечко.

Ти пак, оти се правиш самопрогласен полицаец?
Ги судиш и модераторите. Јас и Маран Ата сме забегани, ама и модераторите се забегани?

Еј, пошто очигледно имаш лошо мислење за мене (во суштина не ме сакаш), кога ќе се сретнеме во живо, ќе ми удриш ли ќотек?

п.с. Прашањето има голема врска со постот.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 04:50

Испратена: Денес во 04:02

Maran Ata, почна да бладаш и ти сестро голема%20насмевка Изгледа ослепе од непреспиените ноќи овде на форумов бранејќи си ги ересите во верата...

Ев, кај мене е од ден поден, ама кај тебе провери колку е саат! Да не го зборуваш ова за себе?

Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2008 во 05:29
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 05:24

Ако ме прашуваш дали јас верувам дека треба да се пости, мојот одговор е ДА, треба да се пости. Како? Онака како што постеле библиските личности, без јадење...

Ај сега одговори ми, зошто вие "чудните адвентисти" постите само во сабота и тоа само на ананас и црн чај? намигнување Кој тоа ви го заповеда? Вашата современа "пророчица" Елена Вајт?

Aјдееee, кога тоа не јадете? Колку време не јадете? Од која причина не јадете?

п.с. а за адвентистите кои постат в сабота прашај некој од нив, мене не ме интересира што тие прават и не одговарам во туѓо име.

Изменето од Maran Ata - 07.Ноември.2008 во 05:30
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 17:56
Originally posted by DARKDOG DARKDOG напиша:

sakam da go znam vaseto mislenje za ovaa tema dali treba da postime i zasto postime?

Постот е прочистување. Бањање на Духот. среќа
Дневни и неделни пости.
Според Црквата треба да се пости и тоа оние денови кои Црквата вели, а не сами да си одредуваме ко некои што прават-се заречуваат. Тоа е веке грешка.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2008 во 18:04
Блу Исус рече: ,,И кога постите...’’-Тој не заповеда кога да се прави тоа, што значи дека можеме ние да одбереме кога ќе го рпавиме тоа.
И не само тоа. Исус заповеда никој да не не познае кога постиме, а според вашето верување вие сите треба да постите во исто време и според тоа сите знаете дека постите, што е спротивно на Божјата заповед.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3738394041 50>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.