|
ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:18 |
сите ние имаме
- трауми -------> - трауми -------> - трауми -------> или - трауми -------> од детството исповедајте се тука, чеда мои! |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
so e toa detstvo?
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ete ova na Anakin e trauma
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога добро ќе размислам,
извор на сите мои трауми од детството испаѓа дека е лично и персонално, милата ми моја мајка заедно со сите нејзини фикс идеи. така на пример, на некои мои, десетина, 12-13 години, сите деца носеа обични, нормални, тегет Адидас есенски вентијаги со бела линија на ракавите. И нормално, и јас сакав таква. Но...мајка ми процени дека се глупави и ми соши по Бурда - ПЕЛЕРИНА. Пелерината и сама по себе беше необична и привлекуваше внимание, а поготово кога одев во Музичко тугедр со виолината. Можете да замислите, сите мои другарчиња, си играат во ширинката со своите тегет Адидас есенски вентијаги со бела линија на ракавите, само јас цуп-цуп во музичко, со мојата пелерина и виолина. Па ме завикаа - Румбурак (се сеќавате на волшебникот Румбурак од една Чешка серија за деца?), или едноставно - Штурче, или некои понекреативни - Цигули-мигули! И јас умирав од срамови, поготово кога ми викаа така пред симпатијата А колку ќе беше поедноставно само да ми купеа една најобична тегет Адидас есенска вентијага со бела линија на ракавите. Со неа, и виолината немаше да изгледа толку смешно. |
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....da taka e...samo koj e kade sega?...tie seuste si igraat na sirinkata,a ti so tvojata pelerina gledas ...do forum dostigna....
...sepak,treba da si poinakva od drugite,bar jas taka mislam.....
violinata ja prodade ili.....???
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А сеа се толку модерни пелерините
Јас има една работа која многу им ја префрлав на моите родители. Денес ги сваќам ама се би дала да не им се случи тоа на моите деца. Кај нас знаете како е, ако сакаш чесно да си заработиш треба да ринташ од утро до мрак за да им приуштиш на децата не се што ке посакаат ама малку помалку од се. Моите ринтаа баш така а јас толку сакав да сме заедно сите. Кога ке речев мамо ме боли стомак-мајка ми ке одговореше-еве ти пари купи си чоколадо или слично. Одев на хор, на англиски и на ракомет. Се за да пополнам време да не седам сама дома а моите ги гледав дур спиеја и на неделен ручек само. Еднаш им договорив во вторник навечер да се собереме сите и тие ми го ветија тоа. И јасно, ме заебаа. Толку многу плачев ради тоа зашто каде заебана па уше испаднав крива. Моите не се лоши родители...напротив, се предобри. Зашто тие можеа да работат 8 часа дневно и да си дојдат дома да се со нас, но тогаш многу работи ке фалеа кои се од материјална потреба. Не им замерувам сега за ништо само СЕ МОЛАМ МОИТЕ ДЕЦА ДА НЕ БИДАТ БЕЗ РОДИТЕЛИ. Затоа и сакам да направам уште сега нешто да не дојде до тоа. А кај нас или ке работиш ко луд и ке им приуштиш се, или ке работиш нормално ама нема да им приуштуваш. Кога на мајка ми и реков дека е можно да заминам од овде, таа се расплаче и ми рече-Не те видов кога порасна. И така е. Не ме виде... Ама ни ја не ја гледав неа. Сепак сум и благодарна што беше таков борец и тоа го правеше само за мене и сестра ми. Не беше таква да има пари за себе да се задоволи туку се гледаше нас да ни угоди. Не бевме размазени. Имаше период кога навистина паднавме до дното финансиски. Може да се рече тогаш највеке се радував. Зашто мајка ми беше секогаш дома. Иако и тоа не беше во ред. Ама ме радуваше тоа иако одев без пари во школо или пак само со 20 ден кои и така и така ги штедев. Сето тоа помина. Сега и sестра ми и јас сме веке големи и сами заработуваме. Знаеме како еи да си на врв и да си на дно и дека парите не се се во животот. Изменето од blueprayer - 06.Ноември.2008 во 10:25 |
|
|
|
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo sesto odd., se ispozaljubiv vo eden pameten i zgoden Stefan od osmo d. I resiv deka moram da go sarmiram i i kazav na majka mi deka sakam nova sik smek frizura!
Taa me odnese kaj edna frizerka koja so baba mi ja proglasija za najbolje frizerka vo Skopje, i zaedno so tetite i babite si sednav na stolceto i cekav da pogledam vo ogledaloto i da vidam TOP ZENSKA. A vo ogledaloto, sto da vidam...APOKALIPSA. Imav smegjo TENDZERE na glava i site teti domakjinki mi go falea li falea... jas uste da ne zaplacam. Si otidov so pecurkata na skolo, i povekje ne mu prozborev na Stefan. A da bese poinaku...mozebi toj kje bese ljubovta na mojot zivot...?? Ah Stefan Stefan.... |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ja prodadam??? nema sansi! i plus toa na eden koncert svirev so Risto Bombata!!! Vo toa vreme Kristijan bese edno besno, interesno, debeljucko dete, koe rasturase na violina. Pred sekoja proba izveduvav tretmani za razubavuvanje doma, a nego edinstveno vazno mu bese da ne fatam falsh |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e jaki traumi, nema so
za greoticka site da ve izgushkam Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 13:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...se traumatizirani..leleeee....i ja li sum takov...????
...a za seksot tuka moze...?...da kazam i jas nesto....
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...........niz prozorot gledav snegulki
moze zagi kazi gi sexualnite traumi od detstvoto Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 13:51 |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prekrasen ogin, prekrasen bozik
najubav do sega |
|
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не постојат такви. Детството ми беше совршено. Камо среќа сега да е така пак............. |
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |