IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 153154155156157 242>
Автор
Порака
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:53
Немој вака, ќе ги расплачеш....
заборави да кажеш - ако не плукнете по православието ќе немате што да проповедате

Изменето од Maran Ata - 06.Ноември.2008 во 14:19
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:54
Ама исто така знаеме и сите дека во протестанството има непотизам и те како намигнувањегубитник
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 15:34
Брате лубе,
ако ти одговорам на овој твој пост тогаш ке личам на мачка која си го гони опашот.

Прости, ми.

Терај како знеш, но те молам не прогонувај ме по сите теми од форумот јас да ти одговарам, затоа што јас и така имам многу мои одговорности, кои заради овој форум и ми заостануваат. Не сум јас инетренет маниак или сајбер апостол како би рекол Тетратака, па по цел ден да висам на интернет и да се повизувам во проповедата на напаѓање на Православието, затоа што и своја вероисповед немате па се бавтате со туѓите за да си ја потполните празнината. Тука имаш многу други млади деца, рамни на тебе, да ти одговорат. Прашај ги нив , а ако не ти одговараат тогаш има нешто друго за кое вреди да се запрашаш самиот, зошто? А, не е дека не знаат. И те молам не радувај се дека монаштвото и Православието ке замрат. Опули си ги очите малку и самиот ќе видиш зошто.

Од мене толку. а ако сака некој да се препира, ние (јас) немам таков обичај, а ниту Црквите Божји
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 16:53
Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Брате лубе,
ако ти одговорам на овој твој пост тогаш ке личам на мачка која си го гони опашот.

Прости, ми.

Терај како знеш, но те молам не прогонувај ме по сите теми од форумот јас да ти одговарам, затоа што јас и така имам многу мои одговорности, кои заради овој форум и ми заостануваат. Не сум јас инетренет маниак или сајбер апостол како би рекол Тетратака, па по цел ден да висам на интернет и да се повизувам во проповедата на напаѓање на Православието, затоа што и своја вероисповед немате па се бавтате со туѓите за да си ја потполните празнината. Тука имаш многу други млади деца, рамни на тебе, да ти одговорат. Прашај ги нив , а ако не ти одговараат тогаш има нешто друго за кое вреди да се запрашаш самиот, зошто? А, не е дека не знаат. И те молам не радувај се дека монаштвото и Православието ке замрат. Опули си ги очите малку и самиот ќе видиш зошто.

Од мене толку. а ако сака некој да се препира, ние (јас) немам таков обичај, а ниту Црквите Божји

Prosti mi, sto bev naiven da mislam deka Golemiot Opiten e na moe ramniste.

Prosti mi, sto sepak nema da go poslusam tvojot sovet, da ucam od 'na mene ramnite decista', bidejki taa veke moze otvoreno da se kaze 'razulavena tolpa za linc', pocna sizofrenicki da blada, halucinira, sekakvi prividenija i sonovidenija da im se javuvaat, ta mislam, vo svojata skromnost, deka poveke ke naucam od dvizenjeto na kamenot, otkolku od nivnite 'mudrosti'.

Prosti mi, sto ke te ostavam samo so dijagnozata na vnatresnoto umiranje, duhovno crvjosuvanje, na monastvoto i na pravoslavnata crkva, a bez izlozuvanje i na simptomite. sakav, no gledam deka nema lugje koi mozat od tie simptomi da naucat, taka da dovolna neka ti e dijagnozata.
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:04
Originally posted by makarios makarios напиша:

На подадената рака, љубо манијакот одговара со нож, као шо беше у „Тетовирање“, силуење у самоодбрана. Неисе, барем он да си го пишуеше текстот, а не од големите батковци да бара помош, или како потрчко да го користат, други да му пишуваат со неговиот усер.А бе, шо ќе праиш, протестанти, они од секад биле лукави. Као шо на Лутер му се јавуело демончето. Затоа и ги викаат протестанти, оти увек протестираат за нешо. Не си пишува тоа шо има да каже, само протестира и се буни и прашуе глупи питања. Протестант.Шо да кажам, у средно, таквите „христијани“ од Тексас лукаво сакаа да ме поткупат, ми нудеа brownies, пари, среќа и сл. али така не се купуе љубов. Чоече, топ еј! Исти се и овие. Од жута штампа (како шо и они милуваат да пишат), знаеме сите дека Божилак и Радосна Вест примаат милионски суми од европските центри, некои тесно поврзани и со масонериите. Возат скупи аута, секој ден поминуем низ „Апче“, додека ја пијам боза, они се со скупите аута и со сомнителни цури унутра.После со гитарите прават кока-кола религии и паѓаат у транс. Другар ми живее у таа големата зграда од спротива, абе секоја вечер се збирале и се слушале некои тантри. Затоа и седат до 4-5 сабајле по форуми и се прават маченици.Епа мене тоа ми смета, такви расипници, да се праат преподобни.  Лицем светци, в срцем в`лци, в срцем нихно, пајак ткае пајачина
и на пусти стрехи нихни хукат хутове.Еве, ова е мојата прва поплака до тебе љубо.

Си згрешил, да не си помешал со некои други? Тие со ,,скупите аута’’ и со ,,сомнителните цури’’ очигледно се некои други. Хм, од негде ми е познато ова. Да не даваа на вести пред неколку години за еден Црноризец кој вака правеше? Или повеќемина се?
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:20
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

На подадената рака, љубо манијакот одговара со нож, као шо беше у „Тетовирање“, силуење у самоодбрана. Неисе, барем он да си го пишуеше текстот, а не од големите батковци да бара помош, или како потрчко да го користат, други да му пишуваат со неговиот усер.А бе, шо ќе праиш, протестанти, они од секад биле лукави. Као шо на Лутер му се јавуело демончето. Затоа и ги викаат протестанти, оти увек протестираат за нешо. Не си пишува тоа шо има да каже, само протестира и се буни и прашуе глупи питања. Протестант.Шо да кажам, у средно, таквите „христијани“ од Тексас лукаво сакаа да ме поткупат, ми нудеа brownies, пари, среќа и сл. али така не се купуе љубов. Чоече, топ еј! Исти се и овие. Од жута штампа (како шо и они милуваат да пишат), знаеме сите дека Божилак и Радосна Вест примаат милионски суми од европските центри, некои тесно поврзани и со масонериите. Возат скупи аута, секој ден поминуем низ „Апче“, додека ја пијам боза, они се со скупите аута и со сомнителни цури унутра.После со гитарите прават кока-кола религии и паѓаат у транс. Другар ми живее у таа големата зграда од спротива, абе секоја вечер се збирале и се слушале некои тантри. Затоа и седат до 4-5 сабајле по форуми и се прават маченици.Епа мене тоа ми смета, такви расипници, да се праат преподобни.  Лицем светци, в срцем в`лци, в срцем нихно, пајак ткае пајачина
и на пусти стрехи нихни хукат хутове.Еве, ова е мојата прва поплака до тебе љубо.

Си згрешил, да не си помешал со некои други? Тие со ,,скупите аута’’ и со ,,сомнителните цури’’ очигледно се некои други. Хм, од негде ми е познато ова. Да не даваа на вести пред неколку години за еден Црноризец кој вака правеше? Или повеќемина се?

Не сум грешка, затоа шо секој втор ден поминуем низ вашето дувло. И знам од каде ви се масонските пари.
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:37
Макариос си влегол ли ти во ,,нашето дувло’’? Ако не си го сторил тоа, повели влези. Ќе видиш што се случува внатре. Можеби ќе ти се допадне, можеби не. Јас порано ја посетував православната црква, не ми се допаѓаше па не одам веќе. Дали ти си бил па да можеш да критикуваш? Сакам да ти испратам ЛП но не можам затоа што сандачето ти е преполно. Те молам избриши некоја порака за да можем да те прашам нешто.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:40
Ехххх, гордост и само гордост... И тоа било љубов и така сте биле вие спасени - „Прости ми, ама ако треба и ќе те отепам само за да го докажам своето“ - така а?

Ви реков братљубе и тајфа, тешко му на оној што ќе се закачи за вас, не знам како слепец ќе води слепец, како год ќе учи горд на смирение.... гревотичка...вие веќе самите свесно не сакате да се поправите, само ми е жал за тие што сте ги и што ќе ги заблудите. Тешко од вашите ученици да излезе човек во нормала, а камо ли христијанин...

Опитен, секоја чест на твоето смирение, овие браќава горделивци само вода можат да ти носат. Моли се за мене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:42

Макариос си влегол ли ти во ,,нашето дувло’’? Ако не си го сторил тоа, повели влези. Ќе видиш што се случува внатре. Можеби ќе ти се допадне, можеби не. Јас порано ја посетував православната црква, не ми се допаѓаше па не одам веќе. Дали ти си бил па да можеш да критикуваш? Сакам да ти испратам ЛП но не можам затоа што сандачето ти е преполно. Те молам избриши некоја порака за да можем да те прашам нешто.

АлДра, и јас порано лутав по разни протестантски црквички затоа што не го знаев православието во суштина, не ја знаев таа љубов што се крие, затоа што не дозволував да ја видам, ама сега слава Му на Бога...

Изменето од Maran Ata - 06.Ноември.2008 во 22:43
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 22:48

Сум влегуел. Не ми мирисаше на убаво. Го избришав сандучето.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 23:03
Originally posted by bratljube bratljube напиша:

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Брате лубе,

Прости, ми.

Prosti mi, sto bev naiven da mislam deka Golemiot Opiten e na moe ramniste.

Prosti mi, sto sepak nema da go poslusam tvojot sovet, da ucam od 'na mene ramnite decista', bidejki taa veke moze otvoreno da se kaze 'razulavena tolpa za linc', pocna sizofrenicki da blada, halucinira, sekakvi prividenija i sonovidenija da im se javuvaat, ta mislam, vo svojata skromnost, deka poveke ke naucam od dvizenjeto na kamenot, otkolku od nivnite 'mudrosti'.

Prosti mi, sto ke te ostavam samo so dijagnozata na vnatresnoto umiranje, duhovno crvjosuvanje, na monastvoto i na pravoslavnata crkva, a bez izlozuvanje i na simptomite. sakav, no gledam deka nema lugje koi mozat od tie simptomi da naucat, taka da dovolna neka ti e dijagnozata.

Кај љубо манијакот уше ми смета шо е арогантен и препотентен и се смета за најпаметен и дека се шо кажуе е у право. Не расудуе со својата глава, туку со протестантска индоктринација. Ми смета шо не ги почитуе другите, ако не мислат како него и ги вреѓа. Ми смета шо осудуе 1.5 милион Македонци дека ќе скапат у пеколот.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 23:21

Кај љубо манијакот уше ми смета шо е арогантен и препотентен и се смета за најпаметен и дека се шо кажуе е у право. Не расудуе со својата глава, туку со протестантска индоктринација. Ми смета шо не ги почитуе другите, ако не мислат како него и ги вреѓа. Ми смета шо осудуе 1.5 милион Македонци дека ќе скапат у пеколот.

eve primer na napreden pravoslaven hristijanin. eve kon sto vodi sebeljubieto - otrovno truenje i omraza kon se sto ne mu e potcineto.

Bog neka mu prosti. A jas ke smetam deka revnosta, bez znaenje, go naterala da padne tolku nisko.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 23:25
Originally posted by bratljube bratljube напиша:

eve primer na napreden pravoslaven hristijanin. eve kon sto vodi sebeljubieto - otrovno truenje i omraza kon se sto ne mu e potcineto.

Bog neka mu prosti. A jas ke smetam deka revnosta, bez znaenje, go naterala da padne tolku nisko.

Јас сум најдолен од сите. Најголем себељубец и чревоугодец. Паразит. Гнаса. Гнида.

Ти Љубо, што си?

Изменето од makarios - 06.Ноември.2008 во 23:25
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 23:27
omrazata nema kraj.

neka ti e na cest duhovnice.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 153154155156157 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.