|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 153154155156157 242> |
Автор | ||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Немој вака, ќе ги расплачеш....
заборави да кажеш - ако не плукнете по православието ќе немате што да проповедате Изменето од Maran Ata - 06.Ноември.2008 во 14:19 |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама исто така знаеме и сите дека во протестанството има непотизам и те како
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брате лубе,
ако ти одговорам на овој твој пост тогаш ке личам на мачка која си го гони опашот. Прости, ми. Терај како знеш, но те молам не прогонувај ме по сите теми од форумот јас да ти одговарам, затоа што јас и така имам многу мои одговорности, кои заради овој форум и ми заостануваат. Не сум јас инетренет маниак или сајбер апостол како би рекол Тетратака, па по цел ден да висам на интернет и да се повизувам во проповедата на напаѓање на Православието, затоа што и своја вероисповед немате па се бавтате со туѓите за да си ја потполните празнината. Тука имаш многу други млади деца, рамни на тебе, да ти одговорат. Прашај ги нив , а ако не ти одговараат тогаш има нешто друго за кое вреди да се запрашаш самиот, зошто? А, не е дека не знаат. И те молам не радувај се дека монаштвото и Православието ке замрат. Опули си ги очите малку и самиот ќе видиш зошто. Од мене толку. а ако сака некој да се препира, ние (јас) немам таков обичај, а ниту Црквите Божји |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
bratljube
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prosti mi, sto bev naiven da mislam deka Golemiot Opiten e na moe ramniste. Prosti mi, sto sepak nema da go poslusam tvojot sovet, da ucam od 'na mene ramnite decista', bidejki taa veke moze otvoreno da se kaze 'razulavena tolpa za linc', pocna sizofrenicki da blada, halucinira, sekakvi prividenija i sonovidenija da im se javuvaat, ta mislam, vo svojata skromnost, deka poveke ke naucam od dvizenjeto na kamenot, otkolku od nivnite 'mudrosti'. Prosti mi, sto ke te ostavam samo so dijagnozata na vnatresnoto umiranje, duhovno crvjosuvanje, na monastvoto i na pravoslavnata crkva, a bez izlozuvanje i na simptomite. sakav, no gledam deka nema lugje koi mozat od tie simptomi da naucat, taka da dovolna neka ti e dijagnozata. |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Си згрешил, да не си помешал со некои други? Тие со ,,скупите аута’’ и со ,,сомнителните цури’’ очигледно се некои други. Хм, од негде ми е познато ова. Да не даваа на вести пред неколку години за еден Црноризец кој вака правеше? Или повеќемина се? |
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум грешка, затоа шо секој втор ден поминуем низ вашето дувло. И знам од каде ви се масонските пари. |
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Макариос си влегол ли ти во ,,нашето дувло’’? Ако не си го сторил тоа, повели влези. Ќе видиш што се случува внатре. Можеби ќе ти се допадне, можеби не. Јас порано ја посетував православната црква, не ми се допаѓаше па не одам веќе. Дали ти си бил па да можеш да критикуваш? Сакам да ти испратам ЛП но не можам затоа што сандачето ти е преполно. Те молам избриши некоја порака за да можем да те прашам нешто.
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ехххх, гордост и само гордост... И тоа било љубов и така сте биле вие спасени - „Прости ми, ама ако треба и ќе те отепам само за да го докажам своето“ - така а?
Ви реков братљубе и тајфа, тешко му на оној што ќе се закачи за вас, не знам како слепец ќе води слепец, како год ќе учи горд на смирение.... гревотичка...вие веќе самите свесно не сакате да се поправите, само ми е жал за тие што сте ги и што ќе ги заблудите. Тешко од вашите ученици да излезе човек во нормала, а камо ли христијанин... Опитен, секоја чест на твоето смирение, овие браќава горделивци само вода можат да ти носат. Моли се за мене! |
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
АлДра, и јас порано лутав по разни протестантски црквички затоа што не го знаев православието во суштина, не ја знаев таа љубов што се крие, затоа што не дозволував да ја видам, ама сега слава Му на Бога... Изменето од Maran Ata - 06.Ноември.2008 во 22:43 |
||
|
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сум влегуел. Не ми мирисаше на убаво. Го избришав сандучето. |
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај љубо манијакот уше ми смета шо е арогантен и препотентен и се смета за најпаметен и дека се шо кажуе е у право. Не расудуе со својата глава, туку со протестантска индоктринација. Ми смета шо не ги почитуе другите, ако не мислат како него и ги вреѓа. Ми смета шо осудуе 1.5 милион Македонци дека ќе скапат у пеколот. |
||
bratljube
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve primer na napreden pravoslaven hristijanin. eve kon sto vodi sebeljubieto - otrovno truenje i omraza kon se sto ne mu e potcineto. Bog neka mu prosti. A jas ke smetam deka revnosta, bez znaenje, go naterala da padne tolku nisko. |
||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас сум најдолен од сите. Најголем себељубец и чревоугодец. Паразит. Гнаса. Гнида. Ти Љубо, што си? Изменето од makarios - 06.Ноември.2008 во 23:25 |
||
bratljube
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
omrazata nema kraj.
neka ti e na cest duhovnice. |
||
Внеси реплика | страница <1 153154155156157 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |