IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: ТРАУМИ ОД ДЕТСТВОТО
    Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:18
сите ние имаме
- трауми ------->плачење
- трауми ------->кубење%20коса
- трауми ------->газење%20од%20смеење или
- трауми ------->глупчо  од детството

исповедајте се тука, чеда мои!плазење
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:19
so e toa detstvo?тага
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:23
ete ova na Anakin e trauma
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:32
Кога добро ќе размислам,
извор на сите мои трауми од детството испаѓа дека е лично и персонално, милата ми моја мајка заедно со сите нејзини фикс идеи.

така на пример,
на некои мои, десетина, 12-13 години, сите деца носеа обични, нормални, тегет Адидас есенски вентијаги со бела линија на ракавите.
И нормално, и јас сакав таква.
Но...мајка ми процени дека се глупави и ми соши по Бурда - ПЕЛЕРИНА.
Пелерината и сама по себе беше необична и привлекуваше внимание, а поготово кога одев во Музичко тугедр со виолината.
Можете да замислите, сите мои другарчиња, си играат во ширинката со своите тегет Адидас есенски вентијаги со бела линија на ракавите, само јас цуп-цуп во музичко, со мојата пелерина и виолина.
Па ме завикаа - Румбурак (се сеќавате на волшебникот Румбурак од една Чешка серија за деца?), или едноставно - Штурче, или некои понекреативни - Цигули-мигули!
И јас умирав од срамови, поготово кога ми викаа така пред симпатијататага
А колку ќе беше поедноставно само да ми купеа една најобична тегет Адидас есенска вентијага со бела линија на ракавите. Со неа, и виолината немаше да изгледа толку смешно.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 10:01
....da taka e...samo koj e kade sega?...tie seuste si igraat na sirinkata,a ti so tvojata pelerina gledas ...do forum dostigna....голема%20насмевка
...sepak,treba da si poinakva od drugite,bar jas taka mislam.....не%20знам
violinata ja prodade ili.....???
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 10:13
А сеа се толку модерни пелерините мечтаење

Јас има една работа која многу им ја префрлав на моите родители.
Денес ги сваќам ама се би дала да не им се случи тоа на моите деца.
Кај нас знаете како е, ако сакаш чесно да си заработиш треба да ринташ од утро до мрак за да им приуштиш на децата не се што ке посакаат ама малку помалку од се.
Моите ринтаа баш така а јас толку сакав да сме заедно сите.
Кога ке речев мамо ме боли стомак-мајка ми ке одговореше-еве ти пари купи си чоколадо или слично. Одев на хор, на англиски и на ракомет.
Се за да пополнам време да не седам сама дома а моите ги гледав дур спиеја и на неделен ручек само.
Еднаш им договорив во вторник навечер да се собереме сите и тие ми го ветија тоа.
И јасно, ме заебаа.
Толку многу плачев ради тоа зашто каде заебана па уше испаднав крива.
Моите не се лоши родители...напротив, се предобри.
Зашто тие можеа да работат 8 часа дневно и да си дојдат дома да се со нас, но тогаш многу работи ке фалеа кои се од материјална потреба.
Не им замерувам сега за ништо само СЕ МОЛАМ МОИТЕ ДЕЦА ДА НЕ БИДАТ БЕЗ РОДИТЕЛИ. Затоа и сакам да направам уште сега нешто да не дојде до тоа.
А кај нас или ке работиш ко луд и ке им приуштиш се, или ке работиш нормално ама нема да им приуштуваш.
Кога на мајка ми и реков дека е можно да заминам од овде, таа се расплаче и ми рече-Не те видов кога порасна. И така е. Не ме виде...
Ама ни ја не ја гледав неа. Сепак сум и благодарна што беше таков
борец и тоа го правеше само за мене и сестра ми.
Не беше таква да има пари за себе да се задоволи туку се гледаше
нас да ни угоди. Не бевме размазени. Имаше период кога навистина
паднавме до дното финансиски. Може да се рече тогаш највеке се
радував. Зашто мајка ми беше секогаш дома. Иако и тоа не беше во ред.
Ама ме радуваше тоа иако одев без пари во школо или
 пак само со 20 ден кои и така и така ги штедев.
Сето тоа помина. Сега и sестра ми и јас сме веке
 големи и сами заработуваме.
Знаеме како еи да си на врв и да си на дно и
дека парите не се се во животот.

Изменето од blueprayer - 06.Ноември.2008 во 10:25
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 12:28
Vo sesto odd., se ispozaljubiv vo eden pameten i zgoden Stefan od osmo d. I resiv deka moram da go sarmiram i i kazav na majka mi deka sakam nova sik smek frizura!

Taa me odnese kaj edna frizerka koja so baba mi ja proglasija za najbolje frizerka vo Skopje, i zaedno so tetite i babite si sednav na stolceto i cekav da pogledam vo ogledaloto i da vidam TOP ZENSKA.

A vo ogledaloto, sto da vidam...APOKALIPSA.
Imav smegjo TENDZERE na glava i site teti domakjinki mi go falea li falea... jas uste da ne zaplacam.

Si otidov so pecurkata na skolo, i povekje ne mu prozborev na Stefan.

A da bese poinaku...mozebi toj kje bese ljubovta na mojot zivot...??

Ah Stefan Stefan....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:32
Originally posted by zagor zagor напиша:

....da taka e...samo koj e kade sega?...tie seuste si igraat na sirinkata,a ti so tvojata pelerina gledas ...do forum dostigna....голема%20насмевка
...sepak,treba da si poinakva od drugite,bar jas taka mislam.....не%20знам
violinata ja prodade ili.....???

da ja prodadam??? nema sansi!
i plus toa na eden koncert svirev so Risto Bombata!!!
Vo toa vreme Kristijan bese edno besno, interesno, debeljucko dete, koe rasturase na violina. Pred sekoja proba izveduvav tretmani za razubavuvanje doma, a nego edinstveno vazno mu bese da ne fatam falshсмеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:40
e jaki traumi, nema so
za greoticka site големо%20гушкање da ve izgushkam

Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 13:41
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:42
големо%20гушкање големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:44
...se traumatizirani..leleeee....i ja li sum takov...????изненадување
...a za seksot tuka moze...?...da kazam i jas nesto....црвенеење
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:48
...........niz prozorot gledav snegulki
тага

moze zagi
kazi gi sexualnite traumi od detstvoto газење%20од%20смеење

Изменето од anakin - 06.Ноември.2008 во 13:51

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 13:49
prekrasen ogin, prekrasen bozik
najubav do sega газење%20од%20смеење

Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 23:35

Не постојат такви. Детството ми беше совршено. Камо среќа сега да е така пак.............
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.