IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 151152153154155 242>
Автор
Порака
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Статус: Офлајн
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 01:43
МНОГУ СИ ИНТЕРЕСЕН СТВАРНО...
ДА НЕ РЕЧЕМ ГЕНИАЛЕН...

НЕ ЗА ЏАБЕ КАЖУВАМ ИМАШ АМБИЦИИ ДА СТАНИШ МОДЕРАТОР...

п.с.

ова е мој последен коментар...

денеска е среда вечер 01:43 паузирам до Сабота или недела...
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 02:09
Тоа е модраторски љубовно настроен...
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 02:42

Ете, тоа што не можеа модераторите да го направат со нивнaта титулa и овластувања, грешниот EvAngelos го направи со љубезен збор. Секоја чест за Tetratka аплауз, навистина ме изненади со неговата понизност и самоиницијативност да паузира од форумов 3 дена, без тоа да му биде изнудено од модераторите.

Јас ќе ја почекам и мојата најмила belichka, и она доброволно да го направи истото и потоа, како што реков, од љубов кон неа и јас доброволно ќе апстинирам од пишување на форумов исто толку време колку што и она ќе одлучи да апстинира.

Ах колку е прекрасно кога љубовта и правдата ќе се претопат во едно. Нека секогаш ве потсетува тоа на Голготскиот крст. Таму Бог, казнувајќи го Човечкиот Син, ја исполни правдата за човековиот грев, а воедно ја излеа изобилно и Неговата љубов кон целото човештво, кон сите нас кои ја прифаќаме таа правда извршена на Божествен начин и таа неизмерна љубов искажана во Христовите раширени раце на Голготскиот крст  големо%20гушкање
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 06:15
Brej sto ti e politika! Prvo ke ja uprska rabotata, a potoa ke se ponudi samiot da se banira dokolku zamolchat onie sto go kritikuvaat.

Zgora na toa ke se fali deka toa e znak na doblest i deka site treba da go sledat negoviot primer... more, more... slushaj, ostavi religija i odi vo politika. Eve, sega ke se oslobodi pretsedatelskoto mesto, pa spored ova sto go pokazha mozhesh vednash da go zamenish ovoj na koj mu izminuva mandatot.,, more kakva zamena, toj mozhe voda da ti nosi.    
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 09:02
голема%20насмевка Ортодоксна тајфа љубов
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 09:04
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

makarios, Опитен, Tetratka, Maran Ata и blueprayer.
Вашите критики се екстремно субјективни. Тоа на сите им е јасно. Зошто на вашите сеирџиски дувла (теми) не ви дадоа подршка: Aldra, bratljube, vesnaa, gospel, KINGDAVID, gospel, macedon_alex, Pentakostalec, izvoren, Zlatnik, evangelist, Majkl итн. туку гракавте само вие "ортодоксната тајфа" од чии коментари пердуви летаа на сите легитимни теми? Зарем не е очигледна вашта субјективност тука?
па другар нема смисла Изворен да е од наша страна....а ти добро знаеш зашто нема смисла намигнување а со брат љубе е слична прича,,,,не знам само како може 2-3 личности а 5-6 јузери и како се лажете сами себе тоа е чудо едно

Изменето од blueprayer - 05.Ноември.2008 во 09:05
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 11:42
Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Originally posted by bratljube bratljube напиша:

taman ubavo trgna, si rekov na eden bar mu dojde pametot, za kon krajot da se pokopas nazad uste podlaboko vo svojot inkvizitorski rov.

problemot na grupiranjeto, ne e nisto strasno. na krajot na kraistata i Gospod ke gi podeli lugjeto na Sudniot den. problemot ne e ni vo toa sto nekoi se uste se so svojot mentalitet vo sredniot vek (grupata ke si se prepoznae), pa sakaat da vrsat cenzura na tugjite mislenja, so zakani, baniranja, licni navredi, pa duri i otvoranje na temi koi otvoreno povikuvaat na linc (kako temata od 'izvornite' da se napravat macenici).

i preku toa e pominato i diskusijata prodolzuva, no grupata ne se otkazuva od ovoj forum da napravi prodolzena raka na sinodot na mpc. Imate internet domaini, registirajte si forum.mpc.org.mk i blebetajte i banirajte kolku sakate. ova e forum za site makedonci i makedonki i pomirete se so faktot deka vasite 'vistini' nekoj gi smeta i ke gi smeta za lagi. i obratnoto sekako vi e dozvoleno, vistinata da ja smetate za laga, no barem ne placete postojano deka nesto vi fali, koga ste najprivilegirana grupa na ovoj forum.

ke se slozam so opiten: nekoj na ovoj forum navistina mora da se promeni.

Зборуваш за себе?

Еве важи, нека е така како што викаш. Дај си рака и да почнеме нов начин на дискусија, поинаков од овој досега. Нешто од типот Златник-Маран Ата.

eve raka.

samo bi bilo fino da izlozis sto e tocno toa sto vi preci vo nacinot na diskusija? jas se uste ne sfativ navistina sto vi preci?

jas na primer, ne se zalam i togas koga kazuvate nevistini, i togas koga ima nesoglasici so vas, pa duri i na navredite premolcuvam, se toa go prifakjam kako razlicen svetogled, ne moram da placam sekoj pat koga navreduvate, navistina ne mi e jasno NA STO SE ZALITE?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 16:04
Originally posted by belichka belichka напиша:

[QUOTE=EvAngelos]

TI SAMIOT RECE NASLOVIJA :ZADNICATA NA EVANGELOS:

A SAKASE DA ME NASAMARIS A...

Ova e najsmesna pecatna greska sto sum ja sretnal ovde dosega... belichka saka da debatira za ZADNICATA na evangelos
Кон врв
Pentakostalec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2008
Поени: 583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pentakostalec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 16:38
Temata "Veroispoved" bi ja krstil "Politika"zs:
celo vreme se debatira nikoas ni vo edna tema da se soglasime site zaedno sekoj sekoas ostanuva na svoj stav ta duri i da znae deka negoviot stav e gola voda bez argumenti samo za toa od gordost.
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 18:41
Tokmu taka Pentakostalec. A toa nema nishto so religija i ima se so teologija. Samo teologicharite se drzhat kako slep za stap za svoite dogmi, zakoni, propisi, teorii, interpretacii, obichai, pisanija, kazhuvanja i t.n.

Religiozniot chovek postojano e vo potraga po vistinata, a teologot e onoj koj tvrdi deka ja nashol taa vistina i ti ja podava na tacna barajki za vozvrat bezpogovorno da vlezish vo negovoto stado. Na religiozniot trgni mu gi site tacni i toj i natamu ke si ostane religiozen. Na teologot ako mu ja trgnesh negovata tacna toj povekje nema da bide nishto.

Razbirash sega kade lezhi zajakot?

Изменето од Messenger - 05.Ноември.2008 во 23:01
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 19:10
доста%20е  аплаузне%20вреден
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 21:06
Originally posted by bratljube bratljube напиша:

Originally posted by belichka belichka напиша:

[QUOTE=EvAngelos]

TI SAMIOT RECE NASLOVIJA :ZADNICATA NA EVANGELOS:

A SAKASE DA ME NASAMARIS A...

Ova e najsmesna pecatna greska sto sum ja sretnal ovde dosega... belichka saka da debatira za ZADNICATA na evangelos

leleeeee

prosti Evangelos i ti i tvojata zaDnica
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 21:07
газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 22:33
taka, opustete se malku, ne ste se unamkjorile site ke si iskubete kosi.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 151152153154155 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.