IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 150151152153154 242>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 16:19
bratljube,

ovoj sajt e gragjanski i e otvoren za site vernici od site veri, kako i za site nevernici od sekakov kov.

No, ako sakate vie kako protestanti da si imate svoj forum kade sto ke mozhete da regulirate koj ke mozhe da se zachleni, togash mozhete da si otvorite svoj sajt. Taka napravija muslimanskite chlenovi, koi sekogash se dobrodojdeni i tuka, pa taka mozhete da napravite i vie.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 17:41
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

belichka,

прво, не те спомнувам тебе, туку одговарам на поставеното прашање од Messenger.

второ, темата насловена по моето корисничко име не ја отворив јас, туку ти. Ти си една од најстарите членови на форумов и добро знаеш дека заради таков потег (посветување тема на одреден член), никој порано не беше помилуван, туку сите беа банирани. Заради непринципиелноста на модераторите, ти ниту си банирана, ниту си јавно опомената. Затоа, немаш право да се буниш, туку подобро радувај се затоа што си првата која е помилувана заради отварање на недозволена тема.

LELEEEEE,

DA JAS JA OTVORIV TEMATA EVANGELOS, NO TE PRASHAV LI TEBE KAKO DA JA NASLOVAM ODRECI!!!

TI SAMIOT RECE NASLOVIJA :ZADNICATA NA EVANGELOS:

A SAKASE DA ME NASAMARIS A...

ZA ZAL JAS NE JA PROZREV TVOJATA NAMERA I CEL A SAMIOT POGORE JA IMAS NAVEDENO MENE NE ME BANIRAAAAA!

OVA LJUBOV E, ILI BES!!!

Изменето од belichka - 04.Ноември.2008 во 17:43
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 17:44
Ев почнал многу подмолно да работи тага
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 19:58
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Ев почнал многу подмолно да работи тага

po sugestija, sam toj ne!!!
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 21:56
Интересен е конспектот на работа, кога се јавува нервоза тоа е од слабост а не од нешо друго. Тоа важи за сите нас...

“Маченичката“ тема беше токму за тоа, ама некои не ја разбраа...

и како што кажуваат мнозина: Кој губи има право да се лути...
Никој не им е крив кога се малку како новоорганизирана религиозна организација ...

Мислам дека треба да ја разбираме нивната фрустрација и комплексност...задоволство
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 22:59
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

bratljube,

ovoj sajt e gragjanski i e otvoren za site vernici od site veri, kako i za site nevernici od sekakov kov.

No, ako sakate vie kako protestanti da si imate svoj forum kade sto ke mozhete da regulirate koj ke mozhe da se zachleni, togash mozhete da si otvorite svoj sajt. Taka napravija muslimanskite chlenovi, koi sekogash se dobrodojdeni i tuka, pa taka mozhete da napravite i vie.

ne znam koi sme toa 'nie' 'protestantite'. no ajde.
ne znam zosto povtorno pukas vo prazno.

jas sum celo vreme zagovornik za slobodna diskusija, kako sto i ke sfatis ako go procitas mojot post uste ednas.

ovoj komentar e kompleten promasaj, bidejki treba da im se upati na onie koi sakaat od ovoj forum da napravat prodolzena raka na necija crkva i postojano placat nekoj da se banira i cenzurira.

tie se tie sto treba da si otvorat poseben forum. kako opiten na primer, koj bezobzirno bara da se vovede cenzura i inkvizicija vrz 'izvornite' i zaedno so razulavenata tolpa predvodena od maran ata povikuvaat na linc (t.e. macenistvo) na neistomislenicite. Ova treba seriozno da si go sfatis. zasto ako utre nekoj nenormalen fanatik dejstvuva spored nivnite razglasi, moze i kaj tebe da zatropa zakonot.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 00:23
Ti blagodaram na golemata grizha za mene i ti porachuvam da gi prifatish onie sto razmusluvaat razlichno od tebe so ist respekt kako i onie koi dosledno gi sledish i bezrezervno gi podrzhuvash.

Изменето од Messenger - 05.Ноември.2008 во 00:24
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 00:25
belichka, тоа што јас и ти имавме некои недоразбирања на мсн, тоа нема никаква врска со форумов. Мене ми е из под чест да озборувам дури и со кого се допишувам на мсн, а камо ли да озборувам со кого што сум зборел. Но на вас гледам тоа не ви е проблем, а можеби ви е и хоби - да озборувате.
Јас можам да кажам една верзија, ти можеш да кажеш друга, но каква врска има тоа со форумов? Ако сакаш да докажеш дека јас сум те "замолил" (како што вели Maran Ata) да отвориш тема против мене (хелоуу Франкфурт!!) тогаш ќе мораш да ме цитираш каде сум го направил тоа. Во споротивно, секоја твоја изјава, па дури и да е полувистина, ако не е цитирана од форумов, спаѓа под КЛЕВЕТА!

Maran Ata, ме заболе мене уво што ти зборела тебе belichka. Вашите приватни разговори и озборувања да си ги чувате за во манастир. И онака таму би се досадувале, па барем ќе имате материјал за озборување. Поштедете го форумов од вашите приватни вонфорумски дискусии кои не смеат, ниту пак можат да бидат објективно и аргументирано анализирани тука.

makarios, Опитен, Tetratka, Maran Ata и blueprayer.
Вашите критики се екстремно субјективни. Тоа на сите им е јасно. Зошто на вашите сеирџиски дувла (теми) не ви дадоа подршка: Aldra, bratljube, vesnaa, gospel, KINGDAVID, gospel, macedon_alex, Pentakostalec, izvoren, Zlatnik, evangelist, Majkl итн. туку гракавте само вие "ортодоксната тајфа" од чии коментари пердуви летаа на сите легитимни теми? Зарем не е очигледна вашта субјективност тука?
Ваквата реакција од ваша страна беше сосема очекувана и беше само прашање на време кога ќе се избезумите. Откако бевте аргументирано поразени на сите теми и откако сите до еден одбивте да прифатите една културна дебата со мене, дебата со ред и правила, сосема очекувано беше да почнете со ниски удари. Вашата хистерија и излив на фрустрации ги видов уште на самиот почеток, кога почнавте да ги занемарувате дискусиите и скоро на сите теми да зборувате за мене и за мојот приватен живот, а не за топикот на дискусиите кои ги водевме.
Откако осетивте слобода од модераторите и одврзани раце за вашите недела, малку ви беше што на секоја тема ја напаѓавте мојата личност, па отворивте и две дувла (теми) на кои ве оставив слободно да си ги лечите комплексите и фрустрациите добиени од другите теми.
На темите не реагирав одма за да видам како ќе се постават модераторите. А откако го дознав и тоа, веќе се ми стана јасно.

Модератори, до каде сте со "Кодексот на Однесување" и неговото (ИншАллах) имплементирање?

Изменето од EvAngelos - 05.Ноември.2008 во 00:32
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 00:34
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

belichka, тоа што јас и ти имавме некои недоразбирања на мсн, тоа нема никаква врска со форумов. Мене ми е из под чест да озборувам дури и со кого се допишувам на мсн, а камо ли да озборувам со кого што сум зборел. Но на вас гледам тоа не ви е проблем, а можеби ви е и хоби - да озборувате.
Јас можам да кажам една верзија, ти можеш да кажеш друга, но каква врска има тоа со форумов? Ако сакаш да докажеш дека јас сум те "замолил" (како што вели Maran Ata) да отвориш тема против мене (хелоуу Франкфурт!!) тогаш ќе мораш да ме цитираш каде сум го направил тоа. Во споротивно, секоја твоја изјава, па дури и да е полувистина, ако не е цитирана од форумов, спаѓа под КЛЕВЕТА!

Maran Ata, ме заболе мене уво што ти зборела тебе belichka. Вашите приватни разговори и озборувања да си ги чувате за во манастир. И онака таму би се досадувале, па барем ќе имате материјал за озборување. Поштедете го форумов од вашите приватни вонфорумски дискусии кои не смеат, ниту пак можат да бидат објективно и аргументирано анализирани тука.

makarios, Опитен, Tetratka, Maran Ata и blueprayer.
Вашите критики се екстремно субјективни. Тоа на сите им е јасно. Зошто на вашите сеирџиски дувла (теми) не ви дадоа подршка: Aldra, bratljube, vesnaa, gospel, KINGDAVID, gospel, macedon_alex, Pentakostalec, izvoren, Zlatnik, evangelist, Majkl итн. туку гракавте само вие "ортодоксната тајфа" од чии коментари пердуви летаа на сите легитимни теми? Зарем не е очигледна вашта субјективност тука?
Ваквата реакција од ваша страна беше сосема очекувана и беше само прашање на време кога ќе се избезумите. Откако бевте аргументирано поразени на сите теми и откако сите до еден одбивте да прифатите една културна дебата со мене, дебата со ред и правила, сосема очекувано беше да почнете со ниски удари. Вашата хистерија и излив на фрустрации ги видов уште на самиот почеток, кога почнавте да ги занемарувате дискусиите и скоро на сите теми да зборувате за мене и за мојот приватен живот, а не за топикот на дискусиите кои ги водевме.
Откако осетивте слобода од модераторите и одврзани раце за вашите недела, малку ви беше што на секоја тема ја напаѓавте мојата личност, па отворивте и две дувла (теми) на кои ве оставив слободно да си ги лечите комплексите и фрустрациите добиени од другите теми.
На темите не реагирав одма за да видам како ќе се постават модераторите. А откако го дознав и тоа, веќе се ми стана јасно.

Модератори, до каде сте со "Кодексот на Однесување" и неговото (ИншАллах) имплементирање?

Брате јас сум КОЊ  на таблата ... а за пиунчиња не знам... ама КОЊОТ некогаш станува магаре ...газење%20од%20смеење

п.с.
леле ама сум интересен

Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 00:35
Originally posted by bratljube bratljube напиша:

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Јас сум на страната на модераторите. Еднаш кажав и пак ќе поврорам.

Тие, добро си ја прават работата , проблемот е во нас. И како што и зидарски кажа сто стапа на туѓ грб, ич не болат ама само едне на свој...

Ако се секавате еднаш изнесов и едно свое лично расмислување за мегусебните дијалози.

Очигледна е нашата групираност на форумов. Кој со кого е и кој за што е.

Бидејќи не зе разви понатамошна дискусија сега би сакла и малку попчирно да го кажам моето размислување.

Као може Маран Ата да е лоша во дијалозите со Евангелос, а добра со Златник. И како може Марија_магдалена да е добра со Дашат, а лоша со Евагелост. Истото би го кажал и за одност меѓу Дешат и Евангелост.

Па дури и дискусиите мегу Маран Ата и Алдра да се многу порелаксирани од разговорите со повторно ќе кажам Евангелос.

Итн, ако ги разгледаме и дискусите на Мајк, Златник, итн..

Ке го посочам посебно Златник. Човекот е атеист, и според некое правило би требало тој да е најкритикуваниот, но човекот има подруг пристап. Ненавредлив, Ненаметлив, аргуметиран (според неговиот светоглед) и пред се пријателски расположен.

Секако дека треба да се почитува правото на личното мислење, па и затоа е форумот. Секој да си го каже своето видување за нештата и на крајот дасе дојде до вистинскиот одговор.

Мислам дека некој овде треба да се промени. Заради мирот и редот на форумот.

Па неможе постојано Евагелос да е во право за се и тој да може секому се да каже а кога ќе биде напарнат веднаш да користи контра нбапрад и кукање по модераторите. Ако модераторите имаат благ и толерантен став кон некого , тоа е кон Евангелос.

Еве сега се фати на копје и со bluprayer.

Нели Маран Ата, Тертарка , Циник беа банирани само заради него.

Беличка доби јавна критика, пак, заради него.

Па неможе некој постојно светец да изиграва и маченик, а сите други да се постојано грешници.

taman ubavo trgna, si rekov na eden bar mu dojde pametot, za kon krajot da se pokopas nazad uste podlaboko vo svojot inkvizitorski rov.

problemot na grupiranjeto, ne e nisto strasno. na krajot na kraistata i Gospod ke gi podeli lugjeto na Sudniot den. problemot ne e ni vo toa sto nekoi se uste se so svojot mentalitet vo sredniot vek (grupata ke si se prepoznae), pa sakaat da vrsat cenzura na tugjite mislenja, so zakani, baniranja, licni navredi, pa duri i otvoranje na temi koi otvoreno povikuvaat na linc (kako temata od 'izvornite' da se napravat macenici).

i preku toa e pominato i diskusijata prodolzuva, no grupata ne se otkazuva od ovoj forum da napravi prodolzena raka na sinodot na mpc. Imate internet domaini, registirajte si forum.mpc.org.mk i blebetajte i banirajte kolku sakate. ova e forum za site makedonci i makedonki i pomirete se so faktot deka vasite 'vistini' nekoj gi smeta i ke gi smeta za lagi. i obratnoto sekako vi e dozvoleno, vistinata da ja smetate za laga, no barem ne placete postojano deka nesto vi fali, koga ste najprivilegirana grupa na ovoj forum.

ke se slozam so opiten: nekoj na ovoj forum navistina mora da se promeni.

Зборуваш за себе?

Еве важи, нека е така како што викаш. Дај си рака и да почнеме нов начин на дискусија, поинаков од овој досега. Нешто од типот Златник-Маран Ата.
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 00:35
zasto ja spomnuvash maran ata,

a ne me citirash!!

postot pogore velam jas ja otvoriv temata ama tebe te prashav kako da se vika!!!!!!!!!

i ne vrti ne sukaj si sakal da me namestis da me banirat!!

neznam od koja pricina!!!

a javna tajna e deka mozebi nekogash i vo konverzacii zboruvame!!!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 00:39
море вие ЖЕНИШТАВА ко ПРАЗНИ ВОДЕНИЦИ СТЕ ...

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 01:25
belichka, повторувај се колку сакаш, јас моето си го кажав погоре.
Иако тебе најмногу те сакам од православните и единствено тебе (и pravoslavie) од православните тука ве сметам за сестра и брат во Христа, сепак ќе инсистирам ти и Tetratka да бидете суспендирани на 2-3 дена. Ете тоа е ОБЈЕКТИВНОСТ и ПРИНЦИПИЕЛНОСТ за која може да сонуваат тековниве модератори.
Еве ако ти значи нешто, за времето додека би била суспендирана, во знак на братска подршка големо%20гушкање, и јас нема да пишувам на форумов. Значи, иако активен, ќе бидам како суспендиран, само за да ти дадам подршка и да не се осеќаш осамена во невозможноста да пишуваш на форумов 2-3 дена (big deal!). Ете тоа е љубов и правда во исто време големо%20гушкање
Се сложуваш?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Ноември.2008 во 01:41
јас ке паузирам ДОБРОВОЛНО!!!

ОК?

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 150151152153154 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,215 секунди.