IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 149150151152153 242>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 02:36
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

P.S. Reche deka ima nekoja tema otvorena na tvoeto ime, a nie ne sme reagirale. Te prashav koja e taa tema i se ushte chekam odgovor od tebe.

Тоа беше темата "заедницата на EvAngelos", но zidarski веќе ја избриша. Додека темата висеше на форумов исто така и твојот ник висеше во Активни Корисници. Но твојот со-модератор веќе те оправда дека ти најверојатно си бил само технички присутен на форумов, а всушност далеку од компјутерот.
Како и да е, нема љутиш, само продолжете со принципиелно придржување до правилата на форумот и подфорумов, па макар јас бил првиот што ќе биде баниран веднаш штом прекршам било кое од правилата на форумов.
Искрено, не сакам воопшто да ме опоменувате, туку дирекно банирајте ме на месец дена (или повеќе) во истиот тој миг кога ќе прекршам некое (било кое!) од правилата на форумов. Направете го тоа без пардон и нема да се лутам, но покажете барем половина од оваа строгост и кон другите членови.
Направете конечно солиден "Кодекс на Однесување", придржувајте се до него без многу опоменувања и замижувања, и после првото опоменување банирајте. Па да видите потоа како од еден обичен chat room, форумов ќе се претвори во еден културен и сериозен интернет форум каков што може да сонуваат од другите портали.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 02:38
Очигледно последниот коментар на Тетратка се однесуваше на мене. Јас сум оној кој од страна на Тетратка е нарекуван дете. Не знам каква визија имаш ти за мене и за што ме сметаш, но на некој начин јас и сум дете. Божјо.
Сакаш конкретно? Еве ти: зошто наместо икони во вашите храмови не поставите цитати од Светото Писмо? Потврдено е и во Библијата и во практиката дека Божјиот Збор има силно влијание! Исус се повикуваше на цитати кога беше во искушенија. Јас лично можам да потврдам дека некои цитати на кои се потсетувам ми ја обновуваат надежта, ми го покажуваат патот. Не верувам дека некоја мртва слика би можела да го има таквото дејствие како живата Божја Реч.

Изменето од AlDra - 04.Ноември.2008 во 02:39
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 07:48
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Јас не сум никаков "маченик", ниту "кученик". Јас само го дополнувам она што им недостига на "модераторите" на овој подфорум, со цел и надеж дека на овој подфорум наскоро ќе завладее ред и принципиелно дискутирање.
А што ти се осекаш како достоен да ги дополнуваш модераторите збунетост
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 08:36

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

P.S. Reche deka ima nekoja tema otvorena na tvoeto ime, a nie ne sme reagirale. Te prashav koja e taa tema i se ushte chekam odgovor od tebe.

Тоа беше темата "заедницата на EvAngelos", но zidarski веќе ја избриша. Додека темата висеше на форумов исто така и твојот ник висеше во Активни Корисници. Но твојот со-модератор веќе те оправда дека ти најверојатно си бил само технички присутен на форумов, а всушност далеку од компјутерот.

Како и да е, нема љутиш, само продолжете со принципиелно придржување до правилата на форумот и подфорумов, па макар јас бил првиот што ќе биде баниран веднаш штом прекршам било кое од правилата на форумов.

Искрено, не сакам воопшто да ме опоменувате, туку дирекно банирајте ме на месец дена (или повеќе) во истиот тој миг кога ќе прекршам некое (било кое!) од правилата на форумов. Направете го тоа без пардон и нема да се лутам, но покажете барем половина од оваа строгост и кон другите членови.

Направете конечно солиден "Кодекс на Однесување", придржувајте се до него без многу опоменувања и замижувања, и после првото опоменување банирајте. Па да видите потоа како од еден обичен chat room, форумов ќе се претвори во еден културен и сериозен интернет форум каков што може да сонуваат од другите портали.

Evangelos stom me spomnuvash mene samo da te potsetam deka za temata TI go izbra naslovot!!!!!!

A sega velis trebalo da me banirat a!!!

ovaa ljubov ili bes e!
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 12:01
blueprayer, поштеди ме од твоите деструктивни прашања. Не мораш да бидеш сол во секоја манџа.

belichka,
прво, не те спомнувам тебе, туку одговарам на поставеното прашање од Messenger.
второ, темата насловена по моето корисничко име не ја отворив јас, туку ти. Ти си една од најстарите членови на форумов и добро знаеш дека заради таков потег (посветување тема на одреден член), никој порано не беше помилуван, туку сите беа банирани. Заради непринципиелноста на модераторите, ти ниту си банирана, ниту си јавно опомената. Затоа, немаш право да се буниш, туку подобро радувај се затоа што си првата која е помилувана заради отварање на недозволена тема.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 13:08
И после ке рече зашто не сум му одговарала.....
Па како да одговарам кога не смеам ништо да го прашам тага
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 13:10
Ти не смееш да го прашуваш, јас смеам, ама не сум достоен за одговор... сршено%20срце
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 13:31
јадните ние сршено%20срце
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 14:00
Јас сум на страната на модераторите. Еднаш кажав и пак ќе поврорам.

Тие, добро си ја прават работата , проблемот е во нас. И како што и зидарски кажа сто стапа на туѓ грб, ич не болат ама само едне на свој...

Ако се секавате еднаш изнесов и едно свое лично расмислување за мегусебните дијалози.

Очигледна е нашата групираност на форумов. Кој со кого е и кој за што е.

Бидејќи не зе разви понатамошна дискусија сега би сакла и малку попчирно да го кажам моето размислување.

Као може Маран Ата да е лоша во дијалозите со Евангелос, а добра со Златник. И како може Марија_магдалена да е добра со Дашат, а лоша со Евагелост. Истото би го кажал и за одност меѓу Дешат и Евангелост.

Па дури и дискусиите мегу Маран Ата и Алдра да се многу порелаксирани од разговорите со повторно ќе кажам Евангелос.

Итн, ако ги разгледаме и дискусите на Мајк, Златник, итн..

Ке го посочам посебно Златник. Човекот е атеист, и според некое правило би требало тој да е најкритикуваниот, но човекот има подруг пристап. Ненавредлив, Ненаметлив, аргуметиран (според неговиот светоглед) и пред се пријателски расположен.

Секако дека треба да се почитува правото на личното мислење, па и затоа е форумот. Секој да си го каже своето видување за нештата и на крајот дасе дојде до вистинскиот одговор.

Мислам дека некој овде треба да се промени. Заради мирот и редот на форумот.

Па неможе постојано Евагелос да е во право за се и тој да може секому се да каже а кога ќе биде напарнат веднаш да користи контра нбапрад и кукање по модераторите. Ако модераторите имаат благ и толерантен став кон некого , тоа е кон Евангелос.

Еве сега се фати на копје и со bluprayer.

Нели Маран Ата, Тертарка , Циник беа банирани само заради него.

Беличка доби јавна критика, пак, заради него.

Па неможе некој постојно светец да изиграва и маченик, а сите други да се постојано грешници.

Изменето од Опитен - 04.Ноември.2008 во 14:04
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 14:10
аплауз
1. Модераторите комплетно си ја извршуваат работата. Е сега што не можат секој момент да висат овде е оправдано-и тие се луге со приватен живот не може ради еден Евангелос или братљубе или изворен да стражарат тие.
2. А ова што го кажа Опитен е страна на гледање и на Марант Ата Марија Тетратка и веруван на уште многумина други ид овде.
Па не може сите будали еден паметен. Мислам ова е крајност како Евангелос се иживува овде и оди од грев во грев сам со себе...

Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 14:18
А мислам и на Златник, Мајкл, Дешат, Кинг Давид, Евангелист и др.

сите се овде за разумна и конструктивна дискусија, без наелекризираностм, набиеност на емоции, нервози и ...
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 15:04

belichka,

прво, не те спомнувам тебе, туку одговарам на поставеното прашање од Messenger.

второ, темата насловена по моето корисничко име не ја отворив јас, туку ти. Ти си една од најстарите членови на форумов и добро знаеш дека заради таков потег (посветување тема на одреден член), никој порано не беше помилуван, туку сите беа банирани. Заради непринципиелноста на модераторите, ти ниту си банирана, ниту си јавно опомената. Затоа, немаш право да се буниш, туку подобро радувај се затоа што си првата која е помилувана заради отварање на недозволена тема.

Јас морам да реагирам овде. Ова што ЕвАнгелос го тврди е лага. Јас се познавам со беличка (чак што више ми е ептен духовна сестра) и дента кога ја отвори темата лично разговарав со неа по мсн. Таа ми кажа дела била ЗАМОЛЕНА од ЕвАнгелос да ја отвори таа тема, а кога ја прашав која е причината за тоа, не знаеше да ми одговори. Едноставно рече дека тоа е барање на Ев, а таа бидејќи му е нет пријателка (иако не се сложуваат околу верските ставови) и затоа што го сака, му ја исполни желбата. Неколку дена чекав да видам каков ќе биде коментарот на Ев, меѓутоа него го немаше. Почна целата ситуација да станува сомнителна, затоа што тој се вклучуваше на другите теми, но на оваа го немаше. Кога почнаа некои форумџии да пишуваат во одбрана на Ев дека тој навистина е „мачен“ тука од сите нас и ние неправедно сме отвориле таква тема за да го „домачиме“, ми светна сјаличката и пак почнав да се чудам како може некој да се нарекува христијанин, а да постапува толку лукаво, а сега читајќи ја репликата кон беличка, пак се запрашав истото, но и како некој може да биде толку безобразен и да си го расипува угледот?

Јас се извинувам што вака спомнував директно и имиња, ама морав - мразам неправда, а уште повеќе мразам кога некој се прави на тошо за своите недела.
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 15:05
п.с. а за она што го кажа Опитен - апсолутно се сложувам!
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2008 во 15:22
Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Јас сум на страната на модераторите. Еднаш кажав и пак ќе поврорам.

Тие, добро си ја прават работата , проблемот е во нас. И како што и зидарски кажа сто стапа на туѓ грб, ич не болат ама само едне на свој...

Ако се секавате еднаш изнесов и едно свое лично расмислување за мегусебните дијалози.

Очигледна е нашата групираност на форумов. Кој со кого е и кој за што е.

Бидејќи не зе разви понатамошна дискусија сега би сакла и малку попчирно да го кажам моето размислување.

Као може Маран Ата да е лоша во дијалозите со Евангелос, а добра со Златник. И како може Марија_магдалена да е добра со Дашат, а лоша со Евагелост. Истото би го кажал и за одност меѓу Дешат и Евангелост.

Па дури и дискусиите мегу Маран Ата и Алдра да се многу порелаксирани од разговорите со повторно ќе кажам Евангелос.

Итн, ако ги разгледаме и дискусите на Мајк, Златник, итн..

Ке го посочам посебно Златник. Човекот е атеист, и според некое правило би требало тој да е најкритикуваниот, но човекот има подруг пристап. Ненавредлив, Ненаметлив, аргуметиран (според неговиот светоглед) и пред се пријателски расположен.

Секако дека треба да се почитува правото на личното мислење, па и затоа е форумот. Секој да си го каже своето видување за нештата и на крајот дасе дојде до вистинскиот одговор.

Мислам дека некој овде треба да се промени. Заради мирот и редот на форумот.

Па неможе постојано Евагелос да е во право за се и тој да може секому се да каже а кога ќе биде напарнат веднаш да користи контра нбапрад и кукање по модераторите. Ако модераторите имаат благ и толерантен став кон некого , тоа е кон Евангелос.

Еве сега се фати на копје и со bluprayer.

Нели Маран Ата, Тертарка , Циник беа банирани само заради него.

Беличка доби јавна критика, пак, заради него.

Па неможе некој постојно светец да изиграва и маченик, а сите други да се постојано грешници.

taman ubavo trgna, si rekov na eden bar mu dojde pametot, za kon krajot da se pokopas nazad uste podlaboko vo svojot inkvizitorski rov.

problemot na grupiranjeto, ne e nisto strasno. na krajot na kraistata i Gospod ke gi podeli lugjeto na Sudniot den. problemot ne e ni vo toa sto nekoi se uste se so svojot mentalitet vo sredniot vek (grupata ke si se prepoznae), pa sakaat da vrsat cenzura na tugjite mislenja, so zakani, baniranja, licni navredi, pa duri i otvoranje na temi koi otvoreno povikuvaat na linc (kako temata od 'izvornite' da se napravat macenici).

i preku toa e pominato i diskusijata prodolzuva, no grupata ne se otkazuva od ovoj forum da napravi prodolzena raka na sinodot na mpc. Imate internet domaini, registirajte si forum.mpc.org.mk i blebetajte i banirajte kolku sakate. ova e forum za site makedonci i makedonki i pomirete se so faktot deka vasite 'vistini' nekoj gi smeta i ke gi smeta za lagi. i obratnoto sekako vi e dozvoleno, vistinata da ja smetate za laga, no barem ne placete postojano deka nesto vi fali, koga ste najprivilegirana grupa na ovoj forum.

ke se slozam so opiten: nekoj na ovoj forum navistina mora da se promeni.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 149150151152153 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.