|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 147148149150151 242> |
Автор | |||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се вадиме сега? |
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Дете, ти си баптистички христијанин, јас сум православна христијанка... двајцата сме христијани....разбираш?
Изменето од Maran Ata - 03.Ноември.2008 во 02:48 |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку штом јас знам Баптистите се така наречени затоа што се крстени. Баптизо значи подронување, т.е. крштевање. Така? Инаку од МПЦ единствено што може некој Кинез да дознае е дека е Македонска. Од ХБЦ Кинезот ќе сфати дека е Христијанска Црква со одредена доктрина. |
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не не не можеби ти не разбираш. Јас сум Христијанин. Ти си православна. |
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баптисти се наречени затоа што во 17-ти век се бунеле и повторно се прекрстиле. Затоа на почетокот се викале ана-баптисти. Компренде? Јасна историја. И доста се ваѓаш. Прво велиш дека така се наречени принудно, за потоа да се фалиш со називот. Изменето од Maran Ata - 03.Ноември.2008 во 02:51 |
|||
|
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете гледаш дека не се нарекле туку биле наречени. Инаку си се декларирале како Христијани.
|
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па сега реши се дете - некој друг ги нарекол или самите се нарекле. Нели понапред се гордееше дека така се викаат затоа што биле крстени и тоа го давале до знаење.
„ле“ е минато свршено време. Кажи ми сега како се декларираат? бај д веј, сите христијански деноминации се декларираат за христијани затоа што сите веруваат во Христос, тоа веќе еднаш ти го кажав. Изменето од Maran Ata - 03.Ноември.2008 во 02:59 |
|||
|
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене сеуште ме буни ова, како што ме бунеше „светиот великомаченик...“ |
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се нарекуваЛЕ и се нарекуваат со нивното правилно име: Христијани. Не верувам дека ќе најдеш некој да рече: Јас сум Баптист. Биле наречени од другите така.
|
|||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Come again? ХБЦ - Бто е додавка на Хто |
|||
AlDra
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па добро де барем има Христијанска а во МПЦ нигде не гледам ни Х а камоли Христијанска. Нас Христос ќе не спаси а вас можеби Македон и Православос!
|
|||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сакаш да кажеш дека првиот пат згреши? Замастените зборчиња треба да се исфрлат, така? |
|||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ете, Алдра, гледаш како се греши.
А замисли пак, така да си лупаш за Светото Писмо. Добро рече Опитен, ако срцето не ти е очистено од страстите, и сам, произволно си го тумачиш Писмото... |
|||
Внеси реплика | страница <1 147148149150151 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |