|
РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО |
Внеси реплика | страница <1 142143144145146 242> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако веруваш дека Бог проговорил преку Мухаммед, тогаш не си христијанка.
Ако пак веруваш дека Бог не проговорил преку Мухаммед, тогаш сепак признаваш дека тоа е невозможна мисија (мишн импасибл) за Бог.
Значи врти сучи, или не си христијанка, или пак дојде на моето дека сепак има некои работи што се плод на фантазија или како што ти несоодветно ги нарекуваш "мишн импасибл"
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог нека те благослови Ев (ова како одговор на твојата провокација која што тешко ке ти успее).
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И тебе мило нека те благослови Бог, само не знам каде виде ти провокација од моја страна?
Зарем не беше ти таа која прва провоцираше кога кажа лага во мое име...
Зарем не беше сосема нормално од моја страна да реплицирам на ваквата клевета? Епа тогаш зошто велиш дека јас сум бил тој што "провоцирам" кога сите можат да видам кој прв провоцираше?
Е потоа кога се најде во ќорсокак со аргументите со кои ме обвинуваш, велиш "се повлекувам, иди со Опитен разговарај..."
Затоа, друг пат, доколку не сакаш да дискутираш со мене на тема вера, не си земај за слобода да зборуваш во мое име
|
||
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е работата ќор сокак...работата е -зашто да се збори и наведува кога некој не сака да погледне на вистината во очи.
Те молам не ми реплицирај веке, и не ми давај упатенија зашто едноставно не можеш да ми кажуваш што како да правам. Најдобронамерно ова кажано |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајдеее за каков поглед на вистината збориш пак сега? мореее.. ќор сокак т.е. слеп сокак
Ако не е ќор сокакот, тогаш ајде да те видам излези од него? Бог проговорел преку Мухаммед или пак веруваш дека некои дела се плод на фантазија? Штом не можеш да се одлучиш меѓу овие две, ти индирекно признаваш дека си во ќор сокак, затоа што не можеш ни лево, ни десно да мрднеш, и се што ти преостанува е да велиш: "Смени ја темата, не ми реплицирај веќе, те молам престани"
|
||
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мило јас ке те пријавам тебе во Олимписки игри зашто таму дават трофеи....овде победа нема....
А ова твоево ако е христијанско однесување на некого да му се качуваш на глава да признае нешто што не е така-јас сум чоколадна торта. И те моооолам доста веке.дојди братски да те и крај на овие моабети. Никогаш не сме се сложувале околу овие работи и знам дека џабе ке дрндам кога ти на секој можен начин не пробаш да разубедиш па зашто да те мачам бе мило |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Овде нема победа, ама има ќорсокак
Јас не велам дека ти си чоколадна торта, туку велам дека или ти веруваш дека Бог проговорел преку Мухаммед или пак признаваш дека некои работи сепак се, како што велиш, мишн импасибл
|
||
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Брат СТЕВОМПЦ (ггстефан)- КАКО СИ? Ние сме стари љубовни другари ... Многу Интересен ник имаш сега ... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Imam edno prasanje, mozebi povece konstatacija i licno razmisluvanje, no bi sakala da slusnam objasnuvanje od nekoj poupaten.
Opiten, ce te zamolam da mi go protolkuvas ova: Isus, vo Jovan na edno, a mozebi uste na 2 mesta spomenuva (parafraziram) deka "Sekoj sto Mi e daden od Otecot, ke dojde pri Mene, a Jas nema da odbijam nitu eden od tie sto doadzaat pri Mene (t.e.od doverenite od Otecot). ..." I uste, veli deka " A voljata na Bog koj me prati e da ne izgubam nitu eden od onie sto Toj mi gi dade, tuku na krajot da gi voskresnam".
Eve uste edno "Nikoj ne moze da dojde kaj Mene ako toa mu e onevozmozeno od nebesniot Otec"
Mislam deka edna vakva predeterminiranost na spasenite i odbraniote od Boga se srecava na uste ponekoe mesto no ne mozev da baram...
Znaci, dali toa Bog poznavajci gi nasite srca znae koj ce se spasi, ili pak, prosto, onie koi sto ce se spasat se odnapred odbrani?
Pozdrav
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пиши која глава и кој стих е тоа, оти ќе ти следува клевета за плагијаторство...
|
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Of, ajde, da receme Jovan 6:37, 39 i 65
|
||
|
||
AlDra
Сениор Регистриран: 06.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 823 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па да тоа е теоријата за предестинација. Лично не верувам дека Бог одредил кои ќе бидат спасените. Но, Тој знае кои ќе се спасат а кои за жал не. Ни дал слободна волја па ние самите си одбираме.
|
||
bratljube
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 147 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sto e bre ovoj opiten, pa da mislite deka seta vselenska mudrost ja vcical?
mene ke mi lici deka toj e eden od onie so tapiite od gospoda izgleda. eve eden dobar spot za takvite: http://www.youtube.com/watch?v=8nOljd3l1mQ |
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моите размислувања одат во овој правец, too. Верувам дека тој стих сака да каже дека Бог познавајќи не-знае кој ќе се спаси. Но сакав да видам дали има и друго објаснување. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 142143144145146 242> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |