IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 142143144145146 242>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:34
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Штом ти не веруваш дека Мухамед е Божји пророк, значи ти не веруваш дека Бог може да проговори преку него. Значи ти исто така веруваш дека тоа е невозможна мисија (мишн импасибл) за Бог среќа
Значи пак сме по старо, и двајцата веруваме дека некои мисиии се невозможни за Бог големо%20гушкање

Ова ти го кажа јас не. Јас кажав во што верувам а не во што не верувам намигнување

Ако веруваш дека Бог проговорил преку Мухаммед, тогаш не си христијанка.
Ако пак веруваш дека Бог не проговорил преку Мухаммед, тогаш сепак признаваш дека тоа е невозможна мисија (мишн импасибл) за Бог.
Значи врти сучи, или не си христијанка, или пак дојде на моето дека сепак има некои работи што се плод на фантазија или како што ти несоодветно ги нарекуваш "мишн импасибл" намигнување
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 19:50
Бог нека те благослови Ев намигнување (ова како одговор на твојата провокација која што тешко ке ти успее). големо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 20:04
И тебе мило нека те благослови Бог, само не знам каде виде ти провокација од моја страна?
Зарем не беше ти таа која прва провоцираше кога кажа лага во мое име...

Ете како што Ев си го кажа своето мислење....дека нешто за него е мишн импасибл...

Зарем не беше сосема нормално од моја страна да реплицирам на ваквата клевета? Епа тогаш зошто велиш дека јас сум бил тој што "провоцирам" кога сите можат да видам кој прв провоцираше?
Е потоа кога се најде во ќорсокак со аргументите со кои ме обвинуваш, велиш "се повлекувам, иди со Опитен разговарај..."
Затоа, друг пат, доколку не сакаш да дискутираш со мене на тема вера, не си земај за слобода да зборуваш во мое име намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 20:06
среќа Не е работата ќор сокак...работата е -зашто да се збори и наведува кога некој не сака да погледне на вистината во очи.
Те молам не ми реплицирај веке, и не ми давај упатенија зашто едноставно не можеш да ми кажуваш што како да правам. Најдобронамерно ова кажано среќаголемо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 20:24

среќа Не е работата ќор сокак...работата е -зашто да се збори и наведува кога некој не сака да погледне на вистината во очи.

Ајдеее за каков поглед на вистината збориш пак сега? збунетост мореее.. ќор сокак т.е. слеп сокак големо%20гушкање
Ако не е ќор сокакот, тогаш ајде да те видам излези од него? Бог проговорел преку Мухаммед или пак веруваш дека некои дела се плод на фантазија? Штом не можеш да се одлучиш меѓу овие две, ти индирекно признаваш дека си во ќор сокак, затоа што не можеш ни лево, ни десно да мрднеш, и се што ти преостанува е да велиш: "Смени ја темата, не ми реплицирај веќе, те молам престани" бакнежголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 20:26
Мило јас ке те пријавам тебе во Олимписки игри зашто таму дават трофеи....овде победа нема....
А ова твоево ако е христијанско однесување на некого да му се качуваш на глава да признае нешто што не е така-јас сум чоколадна торта.
И те моооолам доста веке.дојди братски да те големо%20гушкање и крај на овие моабети. Никогаш не сме се сложувале околу овие работи и знам дека џабе ке дрндам кога ти на секој можен начин не пробаш да разубедиш па зашто да те мачам бе мило големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 20:39
Овде нема победа, ама има ќорсокак голема%20насмевка
Јас не велам дека ти си чоколадна торта, туку велам дека или ти веруваш дека Бог проговорел преку Мухаммед или пак признаваш дека некои работи сепак се, како што велиш, мишн импасибл намигнување
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2008 во 22:49
Originally posted by bratljube bratljube напиша:

Originally posted by Tetratka Tetratka напиша:

Имам еден многу убав предлог... Потрудете се да го најдете житието на св Константин (Кирил) Философ ...

Таму ке се решат многу ваши мистерии ...

Како едно момче со силата на Словото покрстува многу народи ...

Во неговото житие има одговор за многу работи ... и за муслиманите и за протестантите и проповедниците и за “изворните христијани“...

sekoja cest na 'momceto'. steta sto nikoj 'momceto' denes ne go ferma, nitu go sledi negoviot primer.

Брат СТЕВОМПЦ (ггстефан)- КАКО СИ? Ние сме стари љубовни другари ...

Многу Интересен ник имаш сега ...

за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 16:48
Imam edno prasanje, mozebi povece konstatacija i licno razmisluvanje, no bi sakala da slusnam objasnuvanje od nekoj poupaten.

Opiten, ce te zamolam da mi go protolkuvas ova: Isus, vo Jovan na edno, a mozebi uste na 2 mesta spomenuva (parafraziram) deka "Sekoj sto Mi e daden od Otecot, ke dojde pri Mene, a Jas nema da odbijam nitu eden od tie sto doadzaat pri Mene (t.e.od doverenite od Otecot). ..." I uste, veli deka " A voljata na Bog koj me prati e da ne izgubam nitu eden od onie sto Toj mi gi dade, tuku na krajot da gi voskresnam".

Eve uste edno "Nikoj ne moze da dojde kaj Mene ako toa mu e onevozmozeno od  nebesniot Otec"

Mislam deka edna vakva predeterminiranost na spasenite i odbraniote od Boga se srecava na uste ponekoe mesto no ne mozev da baram...

Znaci, dali toa Bog poznavajci gi nasite srca znae koj ce se spasi, ili pak, prosto, onie koi sto ce se spasat se odnapred odbrani?

Pozdrav

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 16:50
Пиши која глава и кој стих е тоа, оти ќе ти следува клевета за плагијаторство...
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 16:54
Of, ajde, da receme Jovan 6:37, 39 i 65
Кон врв
AlDra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2008
Поени: 823
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај AlDra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 17:08
Па да тоа е теоријата за предестинација. Лично не верувам дека Бог одредил кои ќе бидат спасените. Но, Тој знае кои ќе се спасат а кои за жал не. Ни дал слободна волја па ние самите си одбираме.
Кон врв
bratljube Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 147
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bratljube Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 17:14
sto e bre ovoj opiten, pa da mislite deka seta vselenska mudrost ja vcical?

mene ke mi lici deka toj e eden od onie so tapiite od gospoda izgleda. eve eden dobar spot za takvite:
http://www.youtube.com/watch?v=8nOljd3l1mQ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 22:34
Originally posted by AlDra AlDra напиша:

Па да тоа е теоријата за предестинација. Лично не верувам дека Бог одредил кои ќе бидат спасените. Но, Тој знае кои ќе се спасат а кои за жал не. Ни дал слободна волја па ние самите си одбираме.

Моите размислувања одат во овој правец, too. Верувам дека тој стих сака да каже дека Бог познавајќи не-знае кој ќе се спаси.
Но сакав да видам дали има и друго објаснување.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 142143144145146 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.