|
ПОМОШ- ИДИВИДИ ОРДИНАЦИЈА |
Внеси реплика | страница <12345 48> |
Автор | |
sweet angel
Сениор Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znae li nekoj sto znaci kratenkata CEP vo analizite na krvta?ve molam ako nekoj znae neka mi pise sto znaci toa.pravev testovi na krvta i samo toa mi e nad normalata.normalno e do 10 a mene mi e 20.pozdrav
|
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sediment of Erytrocyte Rate- Sedimentacija na eritrociti- te brzinata na ,,talozenje,, na eritrocitite vo krv sto stoi vo eden stolb. Se meri so mm vo cas. Zabrzuvanjeto moze da znaci razlicni bolesti , bidejki kaj tebe e 20 mm/cas , sto ne e nesto alarmantno- ne znaci nisto i ne se sekiraj!
|
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
lotos
Нов член Регистриран: 25.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали некој има проблем со нервозно црево и каква терапија применува?
|
|
LSD
Нов член Регистриран: 04.Септември.2008 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zemav leki a ne mozam da gistavam dali imate nekakvi soveti kako bi mozel polesno da gi stavam???
Изменето од LSD - 25.Октомври.2008 во 19:08 |
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па оди кај докторот назад и тој би требало да ти покаже како
а доколку не ти е во истиот град, отиди до најблиската оптика |
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za taa ,,boelst,, ne ti trebat nikakvi lekovi, smeni gi navikite na ishrana/stil na zivot
|
|
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За таа болест куме, се отклонува стресорот.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај опиши ги симптомите на нервозно црево.......... |
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa eve prosto...
op ja otvras ustata da jades nesto i vednas dobivas refleks za defekacija, koja voobicaeno e tecna. Ima i edna sostojba na laktozna nepodnoslivost t.e so godinite kaj covekot se namaluva aktivnosta na enzimot laktaza , koja ja razgraduva mlekoto ( naj visoka aktivnost ima kaj decata ) poradi toa mlekoto ja iritira debeloto crevo i opa WC ( dali i kaj tebe se slucuva istoto ili ne?). PS poslednata e normalna pojava i ne treba lekovi. Voopsto kolon iritabile ne e bolest taa e sostojba, zaradi toa kao sto rekov treba da vidis koi faktori go iritirat crevoto i tie treba da se izbegnuvaat. Happy |
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со тек на време навика ке ти стане...јас првите денови изгледав ко бумбар во очите од што ми течеа солзи ама после 2-3 недели немав проблем...ако имаш нокти уште полесно е да ги ставиш..
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакаш да кажеш дека после секој оброк трчаш у веце........зашто имаш пролив???? |
|
BACHIOS
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm..
sakam da kazam deka ne posle sekoj no cesto se dobiva refleks za defekacija, koja najcesto e tecna ( a nemam vreme da ti objasnam zosto e tecna). I jas go nemam toa, samo ti kazuvam informacii za bolesta. Pozdrav |
|
|
|
lotos
Нов член Регистриран: 25.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Симтомите се чести кашесто проливести столици најчесто отсабајле,чувство на неиспразнетост,грчеви во цревата и гасови.Имам лактозна интолеранција но симтомите се присутни и без конзумирање млечни производи.Стресот може да ја влоши состојбата но не ја предизвикува.
|
|
Majka od te
Нов член Регистриран: 05.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojot sin ima 2 god. na 6 meseci mu e postavena dijagnozata cereblalna paraliza kako rezultat na pretrpenata asfikcija pri poragaj.
vo vrska so ovaa tema ako nesto znaete kako da mu pomognam na moeto dete Изменето од Biba_G - 06.Декември.2008 во 21:07 |
|
Внеси реплика | страница <12345 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |