|
За смирението |
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Автор | |||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Преведено со јазикот на Исус, изјавата на пророкот Мојсеј:“Око за око, заб за заб!„ треба да се сфати како Исусовото „Што човек сее, тоа тој и ќе си жнее!„. Имено ако некој си дава за право другиот да го повреди така што ќе му искрши заб, според законот на сеење и жнеење(акција и реакција) тоа истото или сличното што некогаш некому го сторил ќе го искуси самиот на своја кожа. Во целост овие објаснувања можат само да се сфатат само во светлината на правилното знаење за реинкарнацијата(преваплотувањето) - имено дека душата не е само еднаш во човечко тело и дека сите нејзини постапки се складираат во меморијата на космичкиот компјутер. откаде може да биде повикано само тоа што е складирано(посеано)не нешто друго.
Изменето од Majkl - 28.Октомври.2008 во 17:54 |
|||
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
vo biblijata pishuvabidete dobri i pravedni, a ne dobri i ramnodushni
i koga lucifer stana zol i sakashe da go obozavaat bog ne beshe ramnodushen,t.e. smiren , tiku go isprati arhangelot so angelite za da go pobedi lucifer(zloto) toa beshe na neboto na zemjata go pushti isus za da go pobedi satanata a isus ja utepa zmijata po glavata, ne vo petata direktno vo glavata toj istiot isus ni kazuva nam :sledete go mojot primer , toa vi e dolznost, i ne ostanuvajte ramnodushni pred zlo ne kradi=pochituvaj ja privatnata sopstvenost ne ubivaj =pochituvaj go zivotot na drugite vo primerot so monasite, starecot ne ja pochituval privatnata sopstvenost na drugite i trebalo da pobara prochka i od monasite i od bog, iako seto toa bilo samo za test |
|||
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A ja citash ovaa molitva izvoren! Inaku ova molitva e na poslednite Optinski starci Svetiteli vo Optinskata pustina!!! |
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не барате кирија за молитвата? (мала шала)
Секоја молитва која е упатена до Господ ја читам и применувам. |
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро е тоа. Само дочитувај ја до крај, како шо ја напиша ѕидарски.
|
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a zasto ne pocituvash onoj koj ja napishal molitvata za da napishe nekoj tolku mn ubava molitva cista smirena pronikliva, nemozes ni da zamislis kako TOJ ili TIE se custvuvale koj stepen na duhovnost bile za da ja pocustvuvat vo sebe pa i da ja zapishat!!! Zasto togas vo celost ne gi primenuvate i drugite molitvi sto gi napishale istite ovie koi ja napishale i molitvata koja ti ja upatuvash i primenuvash, sosem nelogicno kako i obicno!!! |
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Реков, сите молитви до Господ ми се мили и што би рекле вие благопријатни,значи ги прифаќам.Само неможам да прифатам исто од тие отците извитоперување на Библиската вистина.Неможам.
|
|||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А ти од каде си сигурен дека варијантата на Зидарски е молитвата на руското братство Оптина. |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Amin.
Blagodaram zidarski...Sega ce si napravam nekakov screansaver od nea, a i ke si ja ispecatam, za da mi bide stalno pred oci.
Ne e loso ova da go procita nekoj vraboten vo MRTV i pak da ja stavat na dneven red.
Blagodaram
|
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
||
Затоа што ја напишал Свети Филарет, митрополит Московски. Еве што друго вели во врска со смирението: Само смирението може да и донесе мир на нашата душа. Душата која не е смирена и која постојано ја носат брановите на страста, мрачна е и матна како хаосот. Дајте и да најде сила во смирението и дури тогаш во неа ќе се појави вистинска светлост. Дури тогаш во неа ќе настане складен свет на исправни мисли и исправни чувства. Гордо мудрување и заклучоци, настанати од земната природа, ја загушуваат душата како магла, пропуштајќи во неа само привид на слаба и нејака светлост. Направете маглата да падне во долината на смирението, и тогаш над себе ќе здогледате чисто и високо небо. Душата сама себе се задушува со превирање и бука на надмените, секогаш немирни помисли и страсни желби. Дајте и да се стивне во смирение, и дури тогаш ќе може да го наслушне и чуе складот на природата, кој современиот човек сеуште не го уништил потполно. Ќе може во неа да чуе созвучја кои се достојни за премудроста Божја како што во тишината на ноќта можат да се чујат далеки звукови. |
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Би било добро да почнат да емитуваат ма МТВ и Духовна помош за денот. Универзален живот бесплатно ќе им даде лиценца за емитување и студијски подготвени снимки на македонски јазик. Водат кон смирение.
емисија за ден: Вторник (на српски јазик) Изменето од Majkl - 28.Октомври.2008 во 19:23 |
|||
makarios
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Како се придобива целосно бестрастие?" - го запрашале некои старец Јосиф. А тој одвратил: „Со целосно смирение."
|
|||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |