IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто луѓето не се искрени
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зошто луѓето не се искрени

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 74>
Автор
Порака
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 21:06
Zatoa sto imaat losi nameri...
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 21:18
Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

a ne si pomislila deka mozebi mnogu te sakat
pa zatoa ne se iskreni vo momentov??????
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 21:25
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by RUSHKA RUSHKA напиша:

a ne si pomislila deka mozebi mnogu te sakat
pa zatoa ne se iskreni vo momentov??????

Kamo sreka da me sakaa...jas ja znam vistinata i dobro znam koj ja premolcuva zatoa sto me saka ....ne gi pocituvam tie sto edno govorat a drugo pravat....podobro e da molcat a neka pravat..taka barem ke bidat dostojni na svoeto ubeduvanje....taka barem nemozam da kazam deka se neiskreni
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 21:29
TOA SO GO KAZUVAS NE E TOA

TIE LUGJE SE ISKRENI VO NAMeRATA DA TE IGRAAT

ZBORIME ZA TIE SO SE NEISKRENIголема%20насмевка

Изменето од anakin - 21.Септември.2008 во 21:45
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 21:44
Неискреностае е како лажна узбуна кога седнеш на шоља прерипувајки ги испаничено сите препреки и неуспевајки ни гаќите да ги соблечеш до крај заради една единствена цел и кога ќе седнеш на местото помило од секој кралски трон и заради кое би продал секое кралство и на крајот само разочарано се испрдиш, а болката во стомакот заедно со злобното церекање на цревата останува како победник во играта со препреки. Но треба и да се погледне кон ведрата страна, гаќите ќе си останат како што си беа иако беа изложени на ризик.
Е тој ризик се обидуваме да го избегнеме кога не бомбардираат со лажги, опашки и камикази вистини кои така слатко звучат да сме спремни и да се жртвуваме без разлика што свеста не опоменува дека сме заталкале во шумата на сенките и сваќаме дека нема шума туку само сенки и на крајот шетаме уплашени и со посрани гаќи.
За што у ствари бамбурам ја ? Сакам да кажам дека лажењето е дарба.
 - Па што не кажеш веднаш, а не ми дробиш тука пола саат !
 - Полека момче, не скокај, на процент сум, кога во собрание или во суд брзо би ги решавале споровите и законите сите тие за леб ќе трпеа или во најдобар случај ќе возеа фиќо 750 - 80 год и на што ќе личеше градот тогаш, на природно научен музеј ?
Значи дека лагата е дарба која не унапредува со комодитет и е темел на цивилизацијата.
 - Е сеа го претера ! ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 22:52
Originally posted by anakin anakin напиша:

TOA SO GO KAZUVAS NE E TOA

TIE LUGJE SE ISKRENI VO NAMeRATA DA TE IGRAAT

ZBORIME ZA TIE SO SE NEISKRENIголема%20насмевка

Ne se iskreni ...samo za sreka otkrieni se nivnite nameri...kako i da e ..ne se vredni za muabet...neiskrenosta ne ja sakam i toa e toa...
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 23:06
vaka
fintata e da se otkie od koj tip e iskrenosta
postoi pozitivna neiskrenost
za taa razmisli

ene ti "ubavi "iskrenosti

debela si ejjj, namali od jadenjeto
slikata so ja naslika e sranje ich ne mi se dopagja
he, imas 7 dena zivot, nema ti spas , aj pozdravi se so rodninite
tvojot decko, sestto se ebe so site naokolu
ich ne mi se podadna rucekot kume, toa bre nemoze da se jade
aj do gledanje , dosadno si pominavme kaj vas na gosti
so se ofarba na crveno izfledas ko kamenjarka moriiiiiiii

ene ti iskrenosti- a veruvaj site bile istina
pa bidi sekogas iskrena
i povtaraj gi ovie recenici vo slicni prigodi i taka kje bides sekogas pravedno iskrena licnost
obozavana od svoite prijateli koi ja sakat iskrenosta

Изменето од anakin - 21.Септември.2008 во 23:09

Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 23:25
анакин е во право.
еве уште еден пример:

- Срцка, ќе беше посреќен ако имав предница како Памела Андерсон?
- Не бе срцка, ма ти си за пет класи боља риба од неа...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Септември.2008 во 23:41
jeeeeeeeee
site zadovolni
i ako ovcite ne se na broj
големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Септември.2008 во 09:10
Mislam deka mesame babi i zabi...zboruvame za neiskrenost i za kultura..da ne recam bon -ton..sekoja vistina ne moze da bide kazana...podobro e da se premolci..nema da naveduvam primeri ..veke se navedeni...jas govoram za onaa neiskrenost koja ima losa pozadina..zlonamerna..a nie ovde treba da kazeme svoe viduvanje zosto se lugeto takvi...pricinite mozat da bidat razlicni....licna korist...zavist..ljubomora..i sto li ti znam se drugo po red..btw ne sum takov covek i ne gi razbiram nivnite pobudi...i uste nesto nie samite najdobro znaeme kako izgledame i sekoe uporeduvanje e ubavo da se slusne..godi..no toa se vika ti dozvoluvam da me izlazes....na krajot na kraistata vo toa nema nisto loso .nikoj ne e povreden..naprotiv
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2008 во 20:58
Zatoa sto vrednostite se menuvaat,a sakame da bideme ceneti i visoko vrednuvani.
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 15:54
Vistinata ne treba da se brani,
taa umee da se odrzava.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 16:13
Ne lazam nikogas (bar taka mislam), no znam da premolcuvam. Pa ne mora se da se kaze dokolku ne mora, neli?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 19:26
I koga molcam cesto pogledot me izdava
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.