|
Врска меѓу Македонците иТракијците и јази |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | ||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
македонците бе
|
||
Neanticki
Сениор Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Деновиве работам врз стандардизацијата на тракијскиот јазик и постигнав значаен резултат. Сег`а рапт`а връз стандартизацията на тракийския изик`. Първото праило за э "къкто хурто`аш така и за писуаш" Буквитэ за са същитэ къкто в българския, са`мче за има и някъва и друга но`ва, о`тй нашия изик` э по-богат од българския. Э за э мэжду Е и Я, шароко Е А` за э чисто А, за ра`злика от А, де`то э мэжду А и Ъ Е` за э чисто Е, за ра`злика от Е, де`то э мэжду Е и И О` за э чисто О, за ра`злика от О, де`то э мэжду О и У ` со знак слэд съгла`сна за значи ме`кос Не` смэ призна`енй в рэзолюции на Коминте`рната и о`тй да нямамэ одде`лэн изик`. Къва на`ция за смэ? Никав път` няма да са признаймэ за българэ, отй не` смэ прочуенй в це`лия св`ат със наштэ антични съкро`вища. На`шия девис за э "Тра`кия на Тракийцитэ!" Нямам помо`шницй, инък до сег`а` щяв да съм кодифицирал сичко. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак работата на мајтап ја тераме или не? За Тракијците прочитај повеќе во книгата "Македонскиот јазол" од д-р Ханс Лотар Штефан. Мислам дека таму има повеќе за Тракијците. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе овј тракиецв да не стане ДР,МР,ПРД и на крај се ке усере |
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас чекам Неантички да се изјасни за што се чуствува.
За Бьлгар(ин),Македонец или Тракиец. |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу пати одговарам, ајде уште еднаш - јас сум етнички Б`лгарин од бугарската област Тракија. |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А како тоа Блгарин од тракија,од каде си се населил ти во тракија ако не си тракиец
|
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не сум населуван, овде сум роден. Има еден поим ЕТНОГЕНЕЗА. Навистина 49% сум Тракиец.
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па нели Бугарите се населиле на Балканот - пред 4-5 век Бугари на балканот немало.Ти некако збунка си а?
|
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За фирболг ништо не кажа, за Болг и Брен?
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А за Ромул и Рен
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ако веруваме на ИГЕНЕА значи не сме ист народ.Ние сме Македонци вие Тракијци. Браво на признанието.......ама Божидар Димитров вели дека не сте Тракијци....или и тој е индоктриниран? |
||
Neanticki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Божо вели што сака, нема врска.
Ај macedon_alex, побарај во твоите книги што е нација како ДЕФИНИЦИЈА. Гените немаат општо со чувството. Ти се осеќаш како Македонец и никој нема право да ти го одзема тоа чувство. Но да го префрлуваш твоето осеќане врз луѓе кои јасно се декларирале како Болгари немаш и ти право. Нека секој има правото да каже каков е! |
||
mr.smart
Нов член Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pomos!!! kaj da najdam podatoci na trakijcite?
pls kazete txn |
||
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |