|
Помош !! Софтверски Проблеми! |
Внеси реплика | страница <1 2526272829 55> |
Автор | ||
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vaka-
sigurno ti bil osteten harddiskot , so osteta na sistmeskite fajlvoi. Za toa sto ne mozes da intalis XP , prosto mislm deka nekoi verzii se problematicni, zemi service pack 3 (mislam deka bese ) se intalira bez problemi. Inaku slicen problem imav i jas , smeniv vrzijata na XP, NO mi zagina HD-ot... a bese Maxtor, fuj Vidi nekoi Maxtor-i se gjubre, dve mi izgorea. zatoa vidi i harddiskot. |
||
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
||
Vetil
Нов член Регистриран: 02.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mislis deka ima bad sectors???
I dvata Hard diska na drug pc normalno rabotat, no na mojot pc i dvata pokazuvat isti problem, ne veruvam deka hdd-te se osteteni, ako e do niv nema se da raboti i na drugiot pc. |
||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пробај смени го IDE кабелот.
од дискот до плочата. |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
Schumacher
Сениор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
luge imam eden seriozen problem so start up-ot bidejki pri podiganje na kompjuterot mi se vlucuvaat 9999999999999999 (potocno 32) procesi i kopjuterot mi e kako zelka. Nemam veke nervi sekogas pri vpodiganje da gi isklucuvam tie nepotrebni procesi pa zatoa ve molam za pomos!!!
Изменето од Schumacher - 14.Октомври.2008 во 13:33 |
||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па отвори старт влези во run напиши msconfig влези во Sturtup и исклучи ги процесите кој мислиш дека не ти се потребни да се стартуваат . |
||
kaktus
Нов член Регистриран: 16.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zdravo. imama problem so stranata na idividi i site nejzini servisi.
koga da ja pobaram str. na idividi stalno mi kazuva deka i treba mnogu vreme da se otvori[znaci nedostapna e] nemozam da ja otvoram a i ako se otvori posle mnogu pati `try again` narednoto sto ke go pobaram na pr. forum.idividi povtorno isto ova se slucuva samo na idividi int. mi e od on net. no kaj drugi so toj provajder nemaat problem |
||
luckyboy
Сениор Регистриран: 29.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 285 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не можам да ја отворам партицијата Д , а додека партицијата Ц ми ја отвара без никаков проблем. Кога ќе ја отворам партицијата Д ми бара да ја форматирам а имам мн податоци кои ми се потребни... Ве молам за помош!
Фала однапред... |
||
Gravedigger
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 17.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти се појавува прозорец кој вика
„Choose the program you want to use to open this file:...“ ? Ако е тоа сега батко ќе ти каже како да го решиш проблемот. Прво иди у Start - Run и пиши
кога ќе ти се отвори команд промпот, пиши ги следните кодови(1 по 1, не во еден ред)
и рестартирај го компјутерот. |
||
luckyboy
Сениор Регистриран: 29.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 285 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ми пишува така туку види сликата на следниот линк...
http://www.easeus.com/datarecoverywizard/images/raw-drive-recovery0.jpg само што кај мене се работи за Д Изменето од luckyboy - 18.Октомври.2008 во 16:17 |
||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mora da se formatira ... izgleda hdd na taa particija ima nesto osteteno naj ubavo format samo nemoj brz format obicen izberi taka ke najde dali ima bet sektori na taa particija
|
||
Gravedigger
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 17.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да напраеш дефрагмент да го зачисти малце, можда има нешто што ја попречува нормалната работа
|
||
LSD
Нов член Регистриран: 04.Септември.2008 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima eden problem so kompjuterot neznam so mu e.Ne stalno ama po nekogas mi se ukocuva ili koga ke mi se pojavi desctopot ili pred toa.I stalno pred da se ukoci zvucnicite mi suskaat.pozz
Изменето од LSD - 25.Октомври.2008 во 13:15 |
||
LSD
Нов член Регистриран: 04.Септември.2008 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Na kompjuterot imam tv cartca ama imam problem se pojavuva: initial H/W fail neznam so da praam pomos!!!
Изменето од LSD - 26.Октомври.2008 во 14:05 |
||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Simni si nekoj Disc Partitioner (acronis na primer) i razgledaj opcii. Imas stvari kako disc recovery, backup i slicno sto mozda ke ti se najdat pri raka.
Ako ne mozes da najdes taka resenie, nesto gadno si zaebal so NTSF tabelata najverovatno. Control Panel > Administrative Tools - od tuka format na D i furaj, drugo care ne znam :) |
||
Внеси реплика | страница <1 2526272829 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |