IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Диктатура на ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Диктатура на ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 17>
Автор
Порака
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 00:43
bolje rob, nego grob!
bolje pakt, nego rat!
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 10:07
taka e Nelson, tudje necemo svoje ne damo.

Individua

sto e onoj koj e roden makedonec a veli deka izrazot makedonec proizlegol kako toponim na oblasta Makedonija, inaku makedonskata nacija e vestacka tvorba na Titova Yugoslavija, a nie ne treba da se sramime od toa sto sme - bugari
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Локација: Macedonia
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 10:25
македонската нација си има свои обележја во историјата , како посебна нација со свои карактеристики среќа. За жал уште од времето на формирање врховистичките структури длабоко навлегле во тогашното ВМРО и длабоко го разбиле одвнатре , секогаш ни ја кочеле работаата . Врховистите на Ванчо Михајлов во ВМРО повеке од еден век ја уназадуваат македонија и ја деградираат секогаш колнејки се ВО ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА . Што се однесува за тие шо јадата гомна за комунистите кои ја изградиле државата , со пруги патишта и фабрики , кои се бореле за татковината против окупаторот , гомна да јадат што се мочаат на гробовите на партизаните и плукаат по нивната историја и труд.
Тито ни помогна , не раздвои од србите . ако не беше тито , ние ке бевме безгласна буква во кралството СХС и ке бевме познати како вардарска бановина. Размислете за гласањето . Србите неколку пати не излегуваа на гласање , ги бојкотираа гнасните политичари . Покажаа дека народот може да бира .
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
ZoraNaSlobodata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јуни.2008
Поени: 3392
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:31
Taka niv gi ucese Todor Zivkov,i mesto arno covek da im naprai,gi razbole kutrite,sega se vo nekoja teska psihicka sostojba na odbivanje na realnosta koja e krenata kako stit da gi zastiti od TOA STO go PRESTAVUVA realnosta i posledicite sho gi nosi.
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
Кон врв
Individua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Individua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:38
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Individua

sto e onoj koj e roden makedonec a veli deka izrazot makedonec proizlegol kako toponim na oblasta Makedonija, inaku makedonskata nacija e vestacka tvorba na Titova Yugoslavija, a nie ne treba da se sramime od toa sto sme - bugari

A ti od kade znaes
deka toj e roden Makedonec
koj ti kaza?
Sporedi gi prvite popisni rezultati
od samostojnosta na Makedonija
so najnoviot popis
pa ce vidis kao raste
brojot na vlaskoto naselenie
zasto, zatoa sto poveceto
Vlasi se kazuvaa Makedonci
vo minatoto
Zasto nema grafa za Blgari
koga vo Makedonija ima i
Blgarsko naselenie
tuka ne stanuva zbor
za onie nakalemeni Blgari
sto imaat blgarski pasos
tuku za Blgari rodeni vo Makedonija
nemoj da mi reces deka takvi nema
Zasto vo Svajcarija se kazuvaat Svajcarci
a ima Francuzi, Italijani i Germanci

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:39
Originally posted by nelson nelson напиша:

bolje rob, nego grob!
bolje pakt, nego rat!

Ееееее, nelsonе,
нешто како да си ги помешал брзините. Ај извртиги зборовите за паролата да си ја добие својата врдност- своето значење. Не го збунувај и онака расејаниот народ.намигнување

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:48
Originally posted by Individua Individua напиша:

Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Individua

A ti od kade znaes
deka toj e roden Makedonec
koj ti kaza?
Sporedi gi prvite popisni rezultati
od samostojnosta na Makedonija
so najnoviot popis
pa ce vidis kao raste
brojot na vlaskoto naselenie
zasto, zatoa sto poveceto
Vlasi se kazuvaa Makedonci
vo minatoto
Zasto nema grafa za Blgari
koga vo Makedonija ima i
Blgarsko naselenie
tuka ne stanuva zbor
za onie nakalemeni Blgari
sto imaat blgarski pasos
tuku za Blgari rodeni vo Makedonija
nemoj da mi reces deka takvi nema
Zasto vo Svajcarija se kazuvaat Svajcarci
a ima Francuzi, Italijani i Germanci

Individua,ti si edna bolna i iskompleksirana individua :)
Pa nie ne ti sme krivi e covece sto narodot i nacijata ti se izmisleni vo sredinata na 19 vek i sega ti imas kriza so identitetot,pa gi lecis kompleksite tuka.
Кон врв
Individua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Поени: 239
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Individua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 12:59
Replikata se odnesuvase za butel 2
ne bese za tebe
Jas nikogo ne navrediv
zatoa ce te zamolam
da ne navreduvas
Od kade znaes ti
koja e mojata
nacija i narod
Jas nikade ne napisav
sto sum po nacionalnost
I te prasav da mi objasnis
vo nekoi prethodni postovi
sto znaci Zora na Slobodata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZoraNaSlobodata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 14:15
Originally posted by Individua Individua напиша:

Replikata se odnesuvase za butel 2
ne bese za tebe
Jas nikogo ne navrediv
zatoa ce te zamolam
da ne navreduvas
Od kade znaes ti
koja e mojata
nacija i narod
Jas nikade ne napisav
sto sum po nacionalnost
I te prasav da mi objasnis
vo nekoi prethodni postovi
sto znaci Zora na Slobodata

Ne navredi eden poedinec,tuku navredi narod od 3-4 milioni luge niz svetot ednacejki go so turko mongolski konjolubski divjaci.
Za da se vidi tvoeto cusvstvo na pripadnost(a ne nacija i narod oti i dvete ne postojat)ne treba genijalec da svati.
A Izgrej Zora na slobodata e prvata himna na Makedonskite vostanici.
Кон врв
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 16:30
Originally posted by hektor hektor напиша:

македонската нација си има свои обележја во историјата , како посебна нација со свои карактеристики среќа. За жал уште од времето на формирање врховистичките структури длабоко навлегле во тогашното ВМРО и длабоко го разбиле одвнатре , секогаш ни ја кочеле работаата . Врховистите на Ванчо Михајлов во ВМРО повеке од еден век ја уназадуваат македонија и ја деградираат секогаш колнејки се ВО ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА . Што се однесува за тие шо јадата гомна за комунистите кои ја изградиле државата , со пруги патишта и фабрики , кои се бореле за татковината против окупаторот , гомна да јадат што се мочаат на гробовите на партизаните и плукаат по нивната историја и труд.
Тито ни помогна , не раздвои од србите . ако не беше тито , ние ке бевме безгласна буква во кралството СХС и ке бевме познати како вардарска бановина. Размислете за гласањето . Србите неколку пати не излегуваа на гласање , ги бојкотираа гнасните политичари . Покажаа дека народот може да бира .

Арно ама, нашиот народ не е исто што и српскиот.

Изменето од VIZANTEL - 26.Октомври.2008 во 23:59
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 16:48
A ti od kade znaes

licno go poznavam covekot, pa znam od kade e rodum i sto e , a isto taka sum gi citala negovite knigi , negovite kolumni taka da.... znam deka e bugarofil it toa pogore e negova izjava
Кон врв
монте кристо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THERE CAN BE ONLY ONE

Регистриран: 26.Мај.2005
Поени: 6869
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај монте кристо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 20:24
Originally posted by VIZANTEL VIZANTEL напиша:

Арено ама, нашиот народ не е исто што и српскиот.

treba ponekogas da ucime od drugite ili od istorijata
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
Кон врв
VIZANTEL Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Август.2007
Локација: Israel
Поени: 164
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај VIZANTEL Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 00:02

Originally posted by VIZANTEL VIZANTEL напиша:

Арено ама, нашиот народ не е исто што и српскиот.

treba ponekogas da ucime od drugite ili od istorijata

Makedoncheto, nitu uchelo od istorijata, nitu od svoite predci a najmalku od drugite. Zatoa i strada, ama, od svoite...........politichari.лутина
лутина
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 08:04
interesna kolumna

САКАМ ДА КАЖАМ - Горан Михајловски
Норвешка или Молдавија
Фрчкоски ја откри тајната зошто Глигоров остана жив

1 Завчера гледав селски театар од 19 век. Претставата се викаше Свечена академија за Денот на револуционерната борба. Шетаа со вештачки мустаци и бради и не убедуваа дека не ги знаеме Гоце, Јане и Даме.
Не знам од каде им е идејата дека кој било во оваа земја не знае кои се македонските револуционери и дека кога било во историјата на земјата некој ги забранил и не им била оддадена должна почит. Од што сакаат да се покажат големи патриоти, покажуваат дека не оделе на училиште. Па, да му се сневиди, во химната ги има.
Прво се делевме на Македонци и Албанци и христијани и муслимани. Потоа Владата воведе едночудо нови празници и не подели на ВМРО-вци и комунисти, религиозни и атеисти, патриоти и непатриоти. Први мај за комунисти, Велигден за религиозни. Нова година за атеисти, а Божик за религиозни. 11 Октомври за комунисти, 23 Октомври за ВМРО-вци. А на Илинден Претседателот и премиерот е забрането заедно да се појават на Мечкин Камен.
Откако направи поделба по сите основи, Владата пласира нова кампања за спасување на духот. "Отвори го срцето", демек биди толерантен.
Господине Груевски, моето срце никогаш не било затворено. Плаќам данок за да можеш ти да ги плаќаш кампањите, не се карам со соседите, имам пријатели од сите вери и националности, се залагам лицата со посебни потреби да не бидат дискриминирани и ги почитуваат тие што мислат поинаку од мене...
Зар ми треба кампања за да ме учи на толеранција? Исто како што ми требаше кампања да ме убеди дека "Јас сум Македонија"? Па сум. Од билборд ли треба тоа да го научам?
Имам разбирање за кампањата "Отвори го срцето", само ако Груевски мисли дека со тоа ќе не направи толерантни кон неговата влада за поделбите што ни ги воведе.

2 Најновата поделба ќе биде на државјани на Македонија и државјани ем на Македонија ем на некои други земји.
Замислете што ќе се случи ако на наредните избори се дозволи да се избираат пратеници со двојно државјанство? Колкумина во Собранието ќе бидат Бугари, Срби, Косовци, Албанци, Швајцарци... Ним нека им се додадат и пратениците од дијаспората за да имаме Американци, Австралијци, Германци, Швеѓани и Канаѓани.
Ние ќе клечиме пред амбасадите и ќе молиме за визни олеснувања, а ним баш ќе им биде гајле. Впрочем, тие велат дека Бугари станале само за да можат да патуваат без визи.
И убаво е тоа што некој Џорџ, Пол или Стив мислат дека Македонија не треба да си го смени името. И јас така мислам. Ама не сакам некој Ѓорѓи, Павле или Стефан, кога со својата политика ќе ја утнат работата тука, да ме остават да се мачам, а тие да си ја дувнат во резервната татковина и како Џорџ, Пол или Стив да ми солат памет.

3 Според она што го кажува професорот Љубомир Фрчкоски во врска со новиот сведок за атентатот врз претседателот Глигоров во 1995 година, излегува дека убиството било нарачано од самиот државен врв.
Бидејќи Фрчкоски, кој тогаш беше министер за внатрешни работи, тоа не го знаел, за атентатот мора да знаеле или Претседателот или премиерот. Ако атентатот не го нарачал Бранко, кој тогаш беше премиер, тогаш сигурно си го нарачал самиот Киро. Ете ја тајната зошто тогаш остана жив.

4 Во центарот на Скопје, пред споменикот на Крсте Мисирков од неодамна има сендвичарница што се вика "Лесковачка скара 'Пела'". Гордо му пркоси на симболот на почетоците на капитализмот и брзата храна во Македонија - плескавицата "кај чичко Стоилко" и му чади на Мисирков како симболика дека и 63. поколение нема да се откаже од својот идентитет.
Има ли подобра реклама за толеранција, соживот и за мултикултурност на Македонија. Плескавицата може да е српска, ама мора да е од Пела. А за да биде ептен патриотски, во менито предлагам да се служи суџук ала Александар Македонски.

5 Мене лично многу ми олесни што ЕУ нема да ни даде датум за членство. Оти сега барем е јасно дека ниту ние сме напишале домашно ниту ЕУ ќе ни даде датум ако не го смениме името.
Сега Владата нека не губи време да ни докажува дека можеме и без ЕУ.
Правото прашање е не дали можеме и без ЕУ туку каква земја што не е во ЕУ сакаме да бидеме. Како Норвешка и Швајцарија, или Молдавија и Белорусија?
Па затоа Груевски нека не се занимава со тоа да ни кажува во колку проценти сме ги исполниле критериумите на Оли Рен. Нека му ги остави процентите на Амди Бајрам. А тој нека се фати за работа. Со себап, Норвешка не ни бега

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.