IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 132133134135136 242>
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 06:37
Маран Ата - имајте во предвид дека гледате само еден новинарски извештај. Не судете...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 07:22
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Кога пред 2 месеца лично бев поканета од твојот брат АлДра да ви се придружам во вашиот верски центар на Благој Давков, а јас му објаснував нешто за византиската музика (она што се пее в црква), тој ми се изјасни со овие зборови „Мене повеќе ми се допаѓаат ПЕСНИЧКИТЕ што ние си ги пееме“.

Originally posted by EvAngelo EvAngelo напиша:

Погрешно си разбрала.

Не бре брат, ништо погрешно не сум разбрала. Одлично се изрази АлДра, а гледам дека рок бендот на ХБЦ Радосна Вест спремен е и ЦД да издаде. Да не ви треба менаџер? Барам работа

Каде да одам во тагите мои?

Се е од тебе

Алилуја

Интересна гитара
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 11:02
Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Браво,
значи мајстори сте да уништувате теми и да плукате по се што е туѓо како кај вас да е се первект и Господ е меѓу вас и се како ќе каже Он вие така правете.

Браво, браво.

Baptist church
Го погледнав видеото. Иако сметам дека верниците прикажани во репортажата своите ставови ги искажаа на ненајсоодветен начин, сепак има понешто и вистина во тоа. Луѓето слепо им се покоруваат на политичарите дозволувајќи да бидат регрутирани за „праведни„ војни и тоа за последица има да многумина се враќаат за жал во мртовечки сандаци.

А новинарите беа крајно дрски и безобразни и видеото кажува повеќе за нивните двојни аршини отколку за фанатичноста на жената која зборуваше како претставник на својата црква.

Типично за американските „патриотски„ телевизији...
Кон врв
Ahmar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Октомври.2008
Локација: Palestine
Поени: 6
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ahmar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 11:31
ај малце со контра ствари:http://www.faithfreedom.org/Testimonials/Interfax.htm
а за главното видете овде http://www.faithfreedom.org/index.htm
мислам дека ке имате доста работа додека се разберете со овој поранешен муслиман,има дури и парична награда 50.000$ ако му одговорите на неговите прашања.
мал извадок

Warning:

Dear Muslim: If you love your faith and want to keep it, leave this site NOW. We have set thousands of Muslims free. Some of them were more faithful and more knowledgeable than you. Many of them are now helping other Muslims in their journey to freedom. Truth is very powerful and you may not have the strength to resist it. This site has the potential to undo Islam. This is no hyperbole. It is a reality that is already happening. A silent revolution is taking place, unprecedented in history. If you don't leave Islam, chances are that your children will. The sun of truth has dawned. Your only chance to remain a Muslim is to keep your head deep in the sand. The more you learn the truth the more you will lose your faith. Truth will set you free, but if you fear freedom leave this site NOW. However, if you feel valiant, meet my challenge and I will remove this site.
Илја дин,илја бил ел Месија+++
(нема друга вера освен правоверната,Христос е месијата)
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 11:37
НЕКА ПОЦРКААТ СИТЕ КАКО СТАОРЦИ КОИ ВО ИМЕ НА БОГА ОДАТ И УБИВААТ НЕВИНИ ЛУЃЕ ИЛЈАДНИЦИ КИЛОМЕТРИ ДАЛЕКУ ОД НИВ, СРАМЕЈЌИ ГО ХРИСТИЈАНСТВОТО. УВО НЕ МЕ БОЛИ.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 11:45
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

"Нам на свештенството, за жал, ни се многу поинтересни  црковните треби и чинодејствија кои имаат парична тарифа, отколку оние кои немаат тарифа, како на пример, служењето Литургија, исповедта, причестувањето, проповедањето, духовното раководење. И сега сосема е “нормално” приоритет да им даваме на оние работи кои ни се поинтересни. Од тука зпочнува проблемот. Забораваме на Христовите зборови „бесплатно добивте, бесплатно давајте“. Потоа во случај на напад, на полето дека слабо се трудиме да допреме до народот, имаме спремен одговор дека народот не доаѓа во црква, па од таа причина не може да се допре до него, а забораваме дека Христијанството е мисионерска вера, забораваме дека светиот апостол Павле пеш го обиколил тогаш познатиот свет и покрстил толку многу народ."
(Митрополит Пимен)

Самокритиката води до усовршување и приближување кон Творецот, а суетата до неизбежен пад.

Она за што м. Пимен зборува јавно,, ми личи и како едно покајание...
Каде се тука среброљупците од протестантските цркви, кои ни постат, ни гајле имаат туку само се грабаат за донации, бре еден збор покајание не чувме. И к*рбан работници отидоа за да се лапнат што повеќе пари од донацијата за црква и пак-ГЛУВО.

Самокритиката е навистина доблест.
Браво за о. Пимен.

Изменето од maria_magdalena - 24.Октомври.2008 во 11:46
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 12:53
сакам да прашам. Видов девојчиња на молитва а деновиве дознав дека жените не влегуваат во храмот на молитва заедно со мажите. Дали можете да ми кажете каде се молат тие и зошто не се заедно. лично ме интересира.

благодарам
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 13:01

мариа, зошто прашуваш каде се? Зарем ако ние, при здрав разум, го уништуваме и она малку време што Бог ни го дал овде на земјава киснејќи по форуми, зарем очекуваш и другите да ја прават оваа лудост што ја правиме и ние? Ајде покани некој од тие твоите злогласени протестанти на форумов па да ни каже што и како грабале пари, а не цело време заради некои поедини среброљупци, да ги обвинуваш сите протестанти.

И јас не се согласувам со некој дел од учењето на протестантите (со некои повеќе, со некои помалку), но сепак не си дозволувам заради некои црни овчички, да ги етикетирам сите како такви.

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

НЕКА ПОЦРКААТ СИТЕ КАКО СТАОРЦИ КОИ ВО ИМЕ НА БОГА ОДАТ И УБИВААТ НЕВИНИ ЛУЃЕ ИЛЈАДНИЦИ КИЛОМЕТРИ ДАЛЕКУ ОД НИВ, СРАМЕЈЌИ ГО ХРИСТИЈАНСТВОТО. УВО НЕ МЕ БОЛИ.

Бог нека им суди на таквите, почнувајќи од нивниот прататко царот Константин, па се до последниот. АМИН!
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 13:10
Originally posted by Evangelos Evangelos напиша:

И јас не се согласувам со некој дел од учењето на протестантите (со некои повеќе, со некои помалку), но сепак не си дозволувам заради некои црни овчички, да ги етикетирам сите како такви.

но затоа пак, си земаш за сходно, да им судиш и етикетираш сите православни.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 13:12
Originally posted by makarios makarios напиша:

Originally posted by Evangelos Evangelos напиша:

И јас не се согласувам со некој дел од учењето на
протестантите (со некои повеќе, со некои помалку), но сепак не си
дозволувам заради некои црни овчички, да ги етикетирам сите како такви.
но затоа пак, си земаш за сходно, да им судиш и етикетираш сите православни.

Уффф, се мислев да му го залепам ова, ама си реков ај ќе го чувам како џокер кога ќе се избаци пак со неговите напади. Ама арно е и сега. Тенкс, бро макариос
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 13:13
Тоа ти така толкуваш дека јас правам. Но тоа е, што би рекол zidarski, само твое толкување.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 13:26
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

мариа, зошто прашуваш каде се? Зарем ако ние, при здрав разум, го уништуваме и она малку време што Бог ни го дал овде на земјава киснејќи по форуми, зарем очекуваш и другите да ја прават оваа лудост што ја правиме и ние? Ајде покани некој од тие твоите злогласени протестанти на форумов па да ни каже што и како грабале пари, а не цело време заради некои поедини среброљупци, да ги обвинуваш сите протестанти.

Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Бог нека им суди на таквите, почнувајќи од нивниот прататко царот Константин, па се до последниот. АМИН!

Од каде пак сега ти испадна протестант? Нели до вчера тука кршеше копја и се оградуваше дека си протестант и инсистираше дека си “библиски“ христијанин, нова непозната до сега деноминација?

Какви имииња сакаш да ти наведам, зар не дискутиравме веќе за тоа, земи го примерот за кој  дискутиравме, загинатите работници при дивото копање канал, да не се повторуваме. Бре ама си паметен, што не го наведе ти името на попот за кој зборуваше во еден друг пост?
Што те засегна толку тоа прашање акоти не си од тие заедници?

Ако веќе некој нема доблест да биде самокритичен, нека не плука по другото и нека не го исмева.

А за убијците на невините, секако, Бог ќе им суди, без оглед на личните желби,  но сите знаеме кој се модерните крстносци, нели....

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 14:10
Ке пишам овде нешто што ми се врти во памет од вчера.
Знаете веке што се случи и цело време паметот ми е таму.
Но една работа ја мислам и толку ми е мило за тоа.
Мајка ми на работа (кога одеше сега е дома на боловање веке подолг период)
имаше колега Албанец...
Откако го познавам јас тој човек секогаш  бил со нас и во добро и во лошо.
Моите одеа и на свадба кога правеа неговата сестра или пак брат..
Тој доаѓаше за Нова Година кај нас, за Велигден особено никогаш не забораваше да дојде да ни честита празник....ни носеше баклава за Рамазан..
ептен беа блиски пријатели со моите и тој и неговата фамилија, и сеуште сме.
Кога и беше роденден на баба ми, памтам, ако не можеше да дојде ке и пратеше торта по такси...тага
А баба ми до последен момент го спомнуваше него....
Вчера, за погребот, тој се фати за едната страна на сандукот да ја носи ....и она што ми остана во памет беше
Беа тоји неговата сопруга. И двајцата влегоа во Црква и запалија свеки да и го осветлат патот и се помолија за нејзината душа.
Јасно, не се прекрстија и не бација икона...но како што запалија свеки така и на крај од молитвата и читањето на Евангелието од Јован, тие се поздравија со неа како што ние тоа го правиме.
Навистина секоја им чест, значи пријателствата немаат граници.
И сепак ке речам, било и ке биде тоа така, не е битно која вера сме и која националност...додека се има разбирање кој во што сака нека си верува, тоа си е негова лична работа и НЕ СМЕЕМЕ мегу себе да се јадеме за тоа. Можеби некогаш ми сметаше тоа, не велам не...
Но мислам дека човек кој верува искрено во Бога нема да ги гази другите вери туку ке остави секој да си одреди по кој пат ке тргне за да стигне до Бога...
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 14:15
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Ке пишам овде нешто што ми се врти во памет од вчера.Знаете веке што се случи и цело време паметот ми е таму.Но една работа ја мислам и толку ми е мило за тоа.Мајка ми на работа (кога одеше сега е дома на боловање веке подолг период)имаше колега Албанец...Откако го познавам јас тој човек секогаш  бил со нас и во добро и во лошо.Моите одеа и на свадба кога правеа неговата сестра или пак брат..Тој доаѓаше за Нова Година кај нас, за Велигден особено никогаш не забораваше да дојде да ни честита празник....ни носеше баклава за Рамазан..ептен беа блиски пријатели со моите и тој и неговата фамилија, и сеуште сме.Кога и беше роденден на баба ми, памтам, ако не можеше да дојде ке и пратеше торта по такси...тагаА баба ми до последен момент го спомнуваше него....Вчера, за погребот, тој се фати за едната страна на сандукот да ја носи ....и она што ми остана во памет бешеБеа тоји неговата сопруга. И двајцата влегоа во Црква и запалија свеки да и го осветлат патот и се помолија за нејзината душа. Јасно, не се прекрстија и не бација икона...но како што запалија свеки така и на крај од молитвата и читањето на Евангелието од Јован, тие се поздравија со неа како што ние тоа го правиме.Навистина секоја им чест, значи пријателствата немаат граници.И сепак ке речам, било и ке биде тоа така, не е битно која вера сме и која националност...додека се има разбирање кој во што сака нека си верува, тоа си е негова лична работа и НЕ СМЕЕМЕ мегу себе да се јадеме за тоа. Можеби некогаш ми сметаше тоа, не велам не...Но мислам дека човек кој верува искрено во Бога нема да ги гази другите вери туку ке остави секој да си одреди по кој пат ке тргне за да стигне до Бога...

Амин! Така треба и да биде. Но, гледаме што се случува. Неко луѓе сакаат да ја напаѓаат нашата вера, а ние на тоа не можеме да седиме со скрстени раце. Ако ги читаш редовно темите, се ќе ти стане јасно.

Но, апсолутно го поддржувам тоа што ти го велиш. И јас имам добри пријатели кои се друговерци. Треба сите да се сакаме како што Господ не сака нас, без разлика какви и да сме.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 132133134135136 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.