IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РАЗГОВОРИ ЗА РЕЛИГИИТЕ - ОПШТО И НЕВРЗАНО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 131132133134135 242>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 04:35

На кое прашање не ти одговорив? збунетост

И во двата коментари има самокритика, ама во овој вториот се признава суетното среброљубие меѓу православното свештенството болен

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 04:38
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

На кое прашање не ти одговорив? збунетост

И во двата коментари има самокритика, ама во овој вториот се признава суетното среброљубие меѓу православното свештенството болен

А ти што не гледаш твојата црква да си ја опоравиш, па после да коментираш??? Или тоа за тебе не е суета???
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 04:48

Постави си го прашањето пред огледало. Ти беше првата што изнесе критика за одредена црква на темава, а не јас. намигнување

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 04:51

Постави си го прашањето пред огледало. Ти беше првата што изнесе критика за одредена црква на темава, а не јас. намигнување

Да, да, јас или некој од православните тука први почнаа да ги критикуваат моштите, иконите, монаштвото, црковно-словенскиот јазик.

Изменето од Maran Ata - 24.Октомври.2008 во 04:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 04:56

Девојче, ова е интернет форум каде што се дискутираат најразлични теми од повеќе аспекти. Мултирелигиски форум каде што се даваат и позитивни, и негативни критики. Ако не си спремна за дискусија, подобро не доаѓај тука, а не да доаѓаш и да цмиздриш и да лелекаш пред аргументите кои не ти се допаѓаат. Ваквите форуми се место за храбрите, за оние кои што се спремни да се соочат со вистината кажана и од "другата" страна.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 05:01

Девојче, ова е интернет форум каде што се дискутираат најразлични теми од повеќе аспекти. Мултирелигиски форум каде што се даваат и позитивни, и негативни критики. Ако не си спремна за дискусија, подобро не доаѓај тука, а не да доаѓаш и да цмиздриш и да лелекаш пред аргументите кои не ти се допаѓаат. Ваквите форуми се место за храбрите, за оние кои што се спремни да се соочат со вистината кажана и од "другата" страна.

Мене навистина ми е жал што по светот има луѓе кои и посрамени и избламирани, сеуште тераат магарешки инает и не знаат што е тоа смирение и срам.

Ама ако, таквите никому не можат да наштетат, освен себеси. Си ја уништуваат репутацијата, а другите од страна им се смеат.

Се сложуваш?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 05:08
За себе збориш Maran Ata?
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 05:37
Евангелос - јас до сега сум сретнал многу критики за проблемите во православието изнесени од страна на православните верници. Јас самиот имам стотина пати критикувано најразлични работи, а и многу други членови го прават истото.
Ниеднаш до сега не прочитав некој од "изворните" христијани да изнесе критика за своите цркви (а еве, се гледа од изложената изјава дека има проблеми за кои може да се дискутира) - но затоа пак не штедат зборови и сили да го критикуваат православието...
Една од најбитните поуки на Исус беше - Извади ја гредата од сопственото око, пред да ја гледаш реската во окото на другите...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 05:40
Браво,
значи мајстори сте да уништувате теми и да плукате по се што е туѓо како кај вас да е се первект и Господ е меѓу вас и се како ќе каже Он вие така правете.

Браво, браво.

Baptist church
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 05:45

Не е така како што велиш. И изворните христијани се самокритични, а православните пак 100 пати повеќе ги напаѓаат нив и на форумов, и надовор од него.

И зошто секогаш кога ќе се најдете во тесно со аргументите почнувате да цмиздрите?
Јас секогаш кога дискутирам, дискутирам на темите и воопшто не се замарам со дискутантите или со некои локални цркви или заедници. Од друга страна, секој втор коментар на Maran Аta е лично обраќање до мене, обид за дискредитирање на мојата личност и приватност, озборување, клеветење, изнесување заклучоци врз нејзини од ракав истресени претпоставки и други работи за кои поранешните модератори банираа без пардон кога некој лично се обраќаше до членовите и со таквите препуцавања ги расипуваше темите. А згора на тоа па уште и плачете. Бреј со кого сум седнал да правам муабет.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 06:08
Те прашав нешто многу едноставно. Јас, не Маран Ата...
Зошто на форумов не сум сретнал самокритика од членовите на таканаречените "Библиски" цркви? Напротив - само фалби, како да е се идеално во нивните заедници.
Никогаш до сега не сум прочитал таков коментар, а за сметка на тоа, сум прочитал илјадници критики за православието, исламот и сите други.
Тоа само ме наведува да се повикам на поуката за реската и гредата во окото. Библиски...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 06:12
Ти не си сретнал едно, јас не сум сретнал друго. Ти си сретнал трето, јас сум сретнал четврто. Секој си тврди своја субјективна констатација. И што сега, ќе се надвикуваме? Ќе лелекаме? Или пак ќе дискутираме на темите?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 06:14
Дискутираме на темите де... Затоа отворено и искрено прашувам - зошто нема самокритика на форумов од страна на "изворните"?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2008 во 06:32
Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Браво,
значи мајстори сте да уништувате теми и да плукате по се што е туѓо како кај вас да е се первект и Господ е меѓу вас и се како ќе каже Он вие така правете.

Браво, браво.

Baptist church

Леееелееее, ова е трагично! Па како сакате бре после да ви доаѓаат во црква со вакви изјави!? Срамота, безобразно, без чувства... Срам да им е на баптиститие!

Прости, зидарски, ако вака ги спомнувам, ама види го клипот. Секој би изреагирал на ваков начин.

Не можам да си верувам какво христијансство е тоа???!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 131132133134135 242>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,184 секунди.