IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Диктатура на ВМРО
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Диктатура на ВМРО

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 17>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 11:25
za zal za nekoi raboti a za nekoi ne... direktorite ne gi naznacuva ministerot tuku gradonacalnikot, a svedoci sme deka mnogu gradonacalnici zabegaa od partiskite platformi i si se orientiraa kon svoi lokalni klanovi...
Кон врв
Dimon Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Август.2008
Поени: 66
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dimon Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 13:53
Originally posted by ТХЦ Манге ТХЦ Манге напиша:

Искрено сум напизден до јаја... не дека порто изгуби вечерва... туку дека ко послободен малку , размислив шо ни се дешават. Некако , се ми е сватливо - само неколку работи не ми се... ке ги наведам , па некој од моите добри другари форумџии ако мојт нека ми одговорит...

1. Дакле- Дали ВМРО-(Овци)те не кукаа цел живот дека „комуњарите “ праеле диктатури , рецензии и терор???

2.Кој к*рац , некој од дијаспората да гласа за нас овде??? (Збираат гласови , пошо секој сељак од Австралија знајт само ве ме ре о---Yeah!!! ????)За шиптарскава дијаспора-нејкам ни да помислам....

3.Како можит директор на Национален Историски Институт да е сељак од бугарашка провиниеција- кој јавно - ај сам шо се декларират за Бугар- туку и сите наши преродбеници ги кажвит Бугари (-сва среча - шо сум Влав). Остај то -уше награден бил - со некоја награда за ПАЗИ- особени заслуги за науката... која црна наука бе мрсници????

4. Како мојт пратеник од ВМРО - син му да го носит во Исланд на фудбал??? и то погодите на чив трошок????

5.Како мојт да се ребалансират буџетот за 74 мил. Евра???
по мојве есапи то е како САД да го ребалансират за над 400 мил. долари... за вакво нешо таму глај летет... овде - боли нас кита....

6.Како мојт да се признајт Косово??? па уше паторокон се криеше ко пизда под кошуља... а исто така мислам дека ке се криет и за Западна Македонија ко ке подпишвит независност... т.е. Илирида. Пошо неговава кралска лоза и сина крв му дават вакви митски права и привилегии...

7. Како мојт да го тргат некој шиптар граничниот камен - а да не добиет к*ршум од црна стрела или проектил од зоља??? Па ние имаме армија пиздави ли ви мајчина или се одвојуваат над 30% од БДП за крмине од источна македонија да земет плата по 500 ЕУР????

8.Како мојт недипломирани млади шупељки да се во парламент??? остај то - и сиромаси - немат куче кај да ги каснит- тој ке не водит...

9.Како мојт да преговарат за името??? остај то.. го имет и продаено...(пак ке ги истает комуњарине криви...ЛОЛ)

10.Зш се прајт музеј за ВМРО и незнам некој опасни нинџи-кои за оваа југословенска творевина и нус производ е најзаслужен Тито-со цел да се ослабит Србија??? зарем то не е купвење гласови од идните генерации??? Па ако толку им стало за патриотизмот... нека напрает таков музеј за Тито и таму тие филмој????

Ево јас преродби не прам во 100 чекори - само имам 10 прашање... би сакал некој од тие божества да ми одговорет но се разбира не сум достоен....

Е зато јас ке им одговорам нешо..... Сега ке ви ја кажам иднината на македонија и народот во неа... Значи со ова ниво на патриотизам и вакво водење на држава- јас мислам дека за 10-15 години Шиптарите ке имаат над 60% од популацијата, Власите ке имаат над 80% од капиталот во македонија- а овие фраери и белосветски простаци тогаш нека ви објаснат како дојдовте на то дереџе....
Не се идентификувам да сум Македонец- ко би бил - би ми било срам. Но ме фака нервоза пошо и јас живеам овде - и оваа неписмена вмровска раја - осекам како ме кове на дното и пропаѓам со неа....

-ПС. До попростиот аудиториум на форумов- кој се разбира се фанови на ВМРО Јунајтед- не сум комуњар... само сум огледало... а ако ве боли вистината- мене ме боли половиов орган за то....

Поздрав и барам да стојт темава...

Повеќето прашања ти се добро поставени, меѓутоа има и по некое прашање во кое што не си во право, но во секое добро има и лошо.
Еве јас имам едно прашање до тебе, сакам да ни кажеш на сите Кој треба да дојде на власт за да биде поубаво и за тебе и за нас?
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 14:59
Pardon...

Изменето од којсумјас - 24.Октомври.2008 во 09:44
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 18:28
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Originally posted by Biolica Biolica напиша:

Sejte mirni , dozvolivte musliman da ni kazi deka posle 19 nema kupuvanje alkohol , vo stil piite jogurt.
Opustane na rabotnici od Feni , Zelezarija, Jegunovce.
Zgolemuvanje na ceni za znacajni i bitni produkti
Zgolemen defecit
Restrikcii za elektricna energija vo tekot na zimata..
Cenzura vo vnatresna politika , kazni za se i sesto samo vrabotuvanje na novi kucinja koj ke ja brkat taa niska rabota.
Nadvoresna politika , ne ni navlegvam!

А што грее нон-стоп сонце...
нема дождови ...
не паѓа снег во зиме...
а сонцето ќе постои само уште некоку милијарди години..а не повеќе..
на Марс сеуште не пронашле живот...
кај комшијата пивото е 40 денари ... а не 30 ....
оваа година кајсиите кај мене во двор ги потепа град...
кај другар ми не роди грозје како што треба годинава... (сеа што не го работеше тоа...)
се исуши тревата...

а штрковите што ги нема више...
а зошто пилето ја помина улицата....на црвено...
а плавушата се чуди што секаде исполегнале полицајци...
Еее... со ваква влада...збунетостзбунетостзбунетостзбунетост

Изменето од којсумјас - 24.Октомври.2008 во 09:35
Кон врв
Јордан Шумарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Август.2008
Поени: 230
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:14
Ц Ц Ц
Ке ја немат мачката некое време- глувциве вмровски- ке земет оро ке игрет... лол..
Прво сакам да членов Димон да му одговорам- без грам скепса или иронија. Прво да ти кажам дека најискрено не сум партиски оределен, но искрено како се води државава од двете зла би го одбрал помалото- тогаш не се плашам да речам СДСМ. Најискрено... Ова шо ни се дешават добро го објасни другарот Џакондо - вовед во диктатура. Само видите - овој ешалон некако полетно оди кон остварување на а ла Третиот Рајх кој ке живее илјада години. Мислам дека избрзвет и дека не се баш толку силни...

А пошо гледам дека нивнава раја некако се изнервира од поставените прашања и мене ме напрајвте будала ево неколку факти кои се докажани- чекам само да ги искоментирате...

1. Војната 2001 - кој беше на власт и кој не ја спречи???

2.Зошто за нив важи дека се бугараши и нивниот „интелектуален крем“ секојпат ја бранит тезата дека сме бугари????

3.Во чие владение Македонија беше одбиена ко сифилисана к*рва од НАТО друштвото???

Чии неуспеси се овие??? на комуњарите????

4.Во чие владение маслото за јадење килограм беше поскапо него во Лондон???

5.Во чие владение ние имаме двоцифрена инфлација на месечно ниво?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

6. И до кој к*рац да чекаме за тие ебани визи и таа ебана ЕУ и НАТО - шо го палет народот цело време???/

7.Дали некогаш имало поголема акција на партиски вработувања него во времето на ВМРО????

нее драги пријатели , не сум комуњар- туку сум објективен, арно ама овие 20 години гомнарии шо ги проголтавме и истрпивме -толку не имаат ебано во психата и менталниот склоп шо реалните проблеми не ги перцепираме ко проблеми - туку се храниме од кавгите на вмровците и комуњарите .. живееме во стравови и сиромаштија глодејки си ги коските еден со друг...
сум имал срека да излезам од оваа говнарска земја- и да видам како нормалниот свет размислува и работи, живее и твори.. како перцепира и решава реални проблеми... и за жал можам само да кажам дека не сме нормални...

Пак ке опитам... кај се резултатите???
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:20
Пак јас.. искрено ме задума овај Димон...
Уствари друже знајш како стоет работите???
Уствари ние - по се изгледат не сме кадарни да водиме држава...моджда не тебеше да се двојме од србија- ко најблоски....
вака ке не јадет или бугарите или грците.. а во најлош сличај шиптарите.. не знам друже.. не сум паметен кој и како да не води.. и дали воопшто сме кадарни да бидиме водени....
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:22
Пази сеа спам:Јордан-Србоман!!?!?!?!?!?!?!!?!?!?!11111111111 Wtf?!?!?!?!?!?!?!?!?!
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:26
Ааааа-немој така маслото и инфлацијата се светски тренд...
НАТО не не прими поради бранко а не поради гујо тој се си напрај ко шо треба-дури и Република Македонија(Скопје)прифати-мада никош јавно не призна...
Народо го пала за да му се тргни лебо од гла малце оти иначе ако не не пала че ни текни оти сол немаме вочи да си фрлиме и глајте че му ги скршиме-вака Гујо че дај една изјава името не го даваме и ние забораваме оти лебо и маслото поскапи од нафтата се...
А резултати ти одма сакаш?!Да му дајме шанса на Никоуче и едно 5мандати от знајш комуњарите ја постраја и сега него че му треба ногу време да ја опрај работата...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:27
Јордан=ТХЦ Манге=Рејџинг бул=Вини Пу= Мишичасти= и еден мал милион други никови = ВЕЧНА ОПОЗИЦИЈА!!!!

ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:29
Originally posted by Јордан Шумарот Јордан Шумарот напиша:

Уствари ние - по се изгледат не сме кадарни да водиме држава...моджда не тебеше да се двојме од србија- ко најблоски....
вака ке не јадет или бугарите или грците.. а во најлош сличај шиптарите.. не знам друже.. не сум паметен кој и како да не води.. и дали воопшто сме кадарни да бидиме водени....

Море знајш шо?!Ние прилепчани и Охриџани да напрајме еден договор со битолчани и да се отцепиме од Македонија!Вие че живејте од туризмон ние со битолчани че си садиме се и сешто низ нивјено по пелагонија и сите срејчно че си живејме-кој ги ебе Скопјанишчана...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:29
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Ааааа-немој така маслото и инфлацијата се светски тренд...
НАТО не не прими поради бранко а не поради гујо тој се си напрај ко шо треба-дури и Република Македонија(Скопје)прифати-мада никош јавно не призна...
Народо го пала за да му се тргни лебо од гла малце оти иначе ако не не пала че ни текни оти сол немаме вочи да си фрлиме и глајте че му ги скршиме-вака Гујо че дај една изјава името не го даваме и ние забораваме оти лебо и маслото поскапи од нафтата се...
А резултати ти одма сакаш?!Да му дајме шанса на Никоуче и едно 5мандати от знајш комуњарите ја постраја и сега него че му треба ногу време да ја опрај работата...

ЛОЛ ЛОЛ ЛОЛ
Ме изнасмеа бе другар... баш така... баш така... преродбава од 100 чекори не ни кажа дека е на етапи од 5 дела... секоја етапа еден мандат - секој мандат 4 години?????????????????????????????????????????????
ако добро израчунав ке почниме да личиме на нешо ко ке имам 46 години??? ам до тогаш бе Гвујо??? како вака да поминиме уше 20 години????
ааауууу гвујо факер... поооо
више не знам кај да се обратам... више пукнав...лолололоол
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јордан Шумарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:31

Море знајш шо?!Ние прилепчани и Охриџани да напрајме еден договор со битолчани и да се отцепиме од Македонија!Вие че живејте од туризмон ние со битолчани че си садиме се и сешто низ нивјено по пелагонија и сите срејчно че си живејме-кој ги ебе Скопјанишчана...

не ти е лоша идејата брате ич... најаки сојузници ке имаш охрид - најмногу ние ги мразиме скојанчишчана....лол лололо л о л о
Охрид+Битола+Прилеп - со се селата скоро милион жители- сосем доволно...лол
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 19:37

не ти е лоша идејата брате ич... најаки сојузници ке имаш охрид - најмногу ние ги мразиме скојанчишчана....лол лололо л о л о
Охрид+Битола+Прилеп - со се селата скоро милион жители- сосем доволно...лол

Башка шиптари нема освен во црнилиште(додуша тие појче торбеши се-че му го клајме поларис за градоначалник)Икономијата има да ни цути-рек битола тука ни е,студенчица исто,нешто фабрики имаме...
Швицарска че бидиме бе-само име ни треба за државава-ПриБит можи ама вие че се почуствувате запоставени па истио проблем ко со шиптарине...
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2008 во 20:55

Originally posted by Biolica Biolica напиша:

Sejte mirni , dozvolivte musliman da ni kazi deka posle 19 nema kupuvanje alkohol , vo stil piite jogurt.
Opustane na rabotnici od Feni , Zelezarija, Jegunovce.
Zgolemuvanje na ceni za znacajni i bitni produkti
Zgolemen defecit
Restrikcii za elektricna energija vo tekot na zimata..
Cenzura vo vnatresna politika , kazni za se i sesto samo vrabotuvanje na novi kucinja koj ke ja brkat taa niska rabota.
Nadvoresna politika , ne ni navlegvam!
А што грее нон-стоп сонце...нема дождови ...не паѓа снег во зиме...а сонцето ќе постои само уште некоку милијарди години..а не повеќе..на Марс сеуште не пронашле живот...кај комшијата пивото е 40 денари ... а не 30 ....оваа година кајсиите кај мене во двор ги потепа град...кај другар ми не роди грозје како што треба годинава... (сеа што не го работеше тоа...) се исуши тревата...а штрковите што ги нема више...а зошто пилето ја помина улицата....на црвено...а плавушата се чуди што секаде исполегнале полицајци...Еее... со ваква влада...збунетостзбунетостзбунетостзбунетост
[/QUOTE]

Ne ti go razbiram qu0tov zimi majce...
Vaka imame najmali plati vo regionov , imame najvisoki ceni , najskapi telekomunikacii , struja i slicno..
Imame najzaeba vnatresna politika vidi samo po temnava , vlasite se grizat na makedonskata ekonomija be :))Na vlaskoto lobi mu zabole za mk situacija..
Nemame nikakvi odnosi so nikoj sosed, nemame licen stav , nemame ni malce nacionalna svest ..
No mozime po forumi da se prepucavame vo stil , da mu umri kozata na komsijata...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.