IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 25>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 16:43
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

anakin, ne e zaboraven od Gospod, mislam deka ti objasniv vo prethodniot komentar. Toj e zaboraven od TEOLOGIJATA (sto e potpolno vo red), no ne e zaboraven od Boga, od negoviot Kreator.

GRESKA SI
ICH NEMA DA MU TEKNIT ZA NEGO
TAKA DA SI ZNAIS
POTREBNI SE MINIMUM DVAJCA DA GO SMISLAT GOSPOD
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 16:44
I TOA OD PROSTA PRICINA
EDNIOT DA GO PLASI DRUGIOT SO NEGOголема%20насмевка
TAKA DA PRVIOT SMISLIL RELIGIJA ZA VTORIOT

Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 16:45
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 16:49
Ne velam deka nema vistina i vo toa sto go velish ti... no velam da pravish razlika megju lichnoto prosvetluvanje i teologijata.

Vprochem ti si eden dobar primer... toa sto ne prifakjash na slepo bilo kakva teologija koja se pretstavuva kako avtentichna religija ne te negira kako tragach po svoeto prosvetluvanje. Vsushnost, tvoite pochetni porodilni maki se i tvojot najdobar vlog za TVOJOT pat.

Изменето од Messenger - 22.Октомври.2008 во 16:54
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 16:54
znam mesi, se toa mi e jasno
ovde vo ova tema
razotkrivme so e vera, tvorec
a so e religija orizje na edniot da go plasi drugiot
no
kazi ti kako isprakjac na poraki

kade se ostvaruva taa vrska so gospoda, nadvor od religiskite obicai
polni so laga i religisko shou??????????
postoi li takvo mesto
mesto kade GOSPOD GLEDA SO BLAGONAKLONOST

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 16:57
Da. Vo tebe.

Isus go kazhal istoto i go razapnaa kako primer na drugite, da znaat deka e eres uchenjeto oti Bog e vo nas i nie sme vo Nego.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 17:04
abe znaev jas deka sum BOG голема%20насмевка

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 17:08
Ti si Bozha ekspresija i kako takov si del od Nego. Koga ke se krenesh na Hristova svest, togash ke imash potpolno pravo da go kashesh ova sto go reche sega.

A nishto ne e nevozmozhno.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 17:15
големо%20гушкање

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 18:03
Originally posted by stanlio stanlio напиша:

Сакала нејќела, мора да се помириш со нив. Особено како неверник, ќе мораш без поговор да ги прифатиш.

Додека пак верните, не само што во својот ум не се помируваат со лошите нешта, туку и Бог во нив работи на искоренување на злото, на победа над Сатанските сили и на вовед во славна иднина.

Гледаш како верата е клуч за среќата?

malku gi mesas rabotite, jas moram da se pomiram so losite nesta, a vernite ne se pomiruvaat tuku se borat so Bog nad zlo, satanski slili..

jas ne se pomiruvam tuku taka i ne cekam od Gospod da mi se resat rabotite.... no da ne ne kara Anakin ... moze i mene Gospod me zaboravil stom ne veruvam vo nego i ne mi e potreben za da bidam srekna i zadovolna

Изменето од butel2 - 22.Октомври.2008 во 18:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 18:17
zaboraven ne zaboraven
nema nisto pogolemo od covekot

prv postulat, za srekjen zivot, bez rekla kazala

Кон врв
stanlio Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 27.Јуни.2008
Поени: 38
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stanlio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 20:10
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by stanlio stanlio напиша:

Сакала нејќела, мора да се помириш со нив. Особено како неверник, ќе мораш без поговор да ги прифатиш.

Додека пак верните, не само што во својот ум не се помируваат со лошите нешта, туку и Бог во нив работи на искоренување на злото, на победа над Сатанските сили и на вовед во славна иднина.

Гледаш како верата е клуч за среќата?

malku gi mesas rabotite, jas moram da se pomiram so losite nesta, a vernite ne se pomiruvaat tuku se borat so Bog nad zlo, satanski slili..

jas ne se pomiruvam tuku taka i ne cekam od Gospod da mi se resat rabotite.... no da ne ne kara Anakin ... moze i mene Gospod me zaboravil stom ne veruvam vo nego i ne mi e potreben za da bidam srekna i zadovolna

Жал ми е што мислиш дека можеш сама. Кога тогаш животот ќе те убеди, ако јас не можам, дека не е така.
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 20:24
Originally posted by anakin anakin напиша:

Кога ќе престанеш да се однесуваш како најголемиот противник на ВИСТИНАТА, тогаш – преку Неговата МИЛОСТ - ќе можеш да се разбудиш како една клетка на Неговото Живо СЛОВО.
Но ништо повеќе или помалку од тоа!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 20:39
Smiri se spiros... chovekot mozhe da si veruva vo sto saka. Koj sme nie da go sudime?

Изменето од Messenger - 22.Октомври.2008 во 21:03
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 20:46
Originally posted by spiros spiros напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

Кога ќе престанеш да се однесуваш како најголемиот противник на ВИСТИНАТА, тогаш – преку Неговата МИЛОСТ - ќе можеш да се разбудиш како една клетка на Неговото Живо СЛОВО.
Но ништо повеќе или помалку од тоа!

mil spiro, jas ti branam da si postavuvas nekoj iznad tebe??? ne. stavaj si
i sevisen i svetci i angjeli, koi sakas individua toa e tvoe pravo

jas iznad mene ne stavam nikogo, osim mojata ljubov ( mislam na osoba)

pozdrav, nervozen neso brej brej brej

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1617181920 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.