|
Размена на ученици |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:11 |
|
Што мислите за размената на ученици ?? дали би сакале да бидете дел од таа програма,... или тоа е премногу за вас ?
Јас во саботата видов оглас во весник, и нормално збеснав по таа работа... имено, се бараат средношколци кои треба еден семестар или цела година да поминат во САД... условот е возраста, нормално од 15-18 год, солидно познавање на анг јазик,... и многу добар просечен успех во последните три год од школувањето,... не е многу, нели ?? еве им ја официјалната страна... http://www.ayusa-macedonia.org/ јас решив да аплицирам,... па што и како ќе биде... ќе ви кажам... па можеби ќе се читаме од америка п.с мамамд, многу сум уморна, и заборавив да видам да не има дупла ваква тема... ако има, слободно бриши Изменето од BisernA - 21.Октомври.2008 во 22:12 |
||
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Супер начин да се запознаеш со поинаков едукативен систем, со различна култура и секако да запознаеш многу пријатели.
За жал одамна бев средношколка, но да би имале ваква шанса секако дека би сакала да ја искористам. |
||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Prilika koja sekoj sto ima moznost mora da ja iskoristi.
|
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
искрено,... на моменти кога помислувам на тоа колку голема можност е ова,... ми иде уште во јануари да отидам и нормално,... да се тргнам од сиот овој хаос кој ни владее во образованието... море не само таму...
од друга страна, ми се дига косата од помислата да бидам сама една година на друг континент, на другата страна од Земјината топка... |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 22:50 |
||
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znaete sto e edinstveniot problem ovde? Sto koga ke se spomne razmena na studenti se misli samo na SAD. Ne znam iskreno sto vi ostavi tolku vpecatok srednoto obrazovanie vo Amerika i zasto mislite deka tamu e podobro?
@Majkl Komentarot za onie koi imaat uspeh dovolen 2 ti e navistina smesen. |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку и јас се прашувам зошто повеќе не се конк*рира за размено во Сингапур, Канада, Ирска, Норвешка ? |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Biserna, stvarno ubava sansa e voa! Stranicata ja razgledav, i malce mi e krivo sto za ucebna godina samo nekolku osobo ke ja dobijat taa sansa, mislam deka bi trebalo sekomu koj gi ispolnuva kriteriumite toa da mu se ovozmozi... isto taka za Au Pair... samo 3 stipendii se dozvoleno.... zalno e toa! Zosto na sekoj dobar ucenik, koj saka da se skoluva i da vidi nesto drugo ne moze ovaa sansa da mu se prizu?
|
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
хмм,... јас како што видов, не е ограничен бројот на тие што треба, односно што сакаат да заминат и во огласот што го видов во весник,... не пишуваше ништо за ограничување на бројот.. можеби им е некаков трик,... за да не се обесхрабруваат кандидатите....
како и да е, ништо не можам да изгубам доколку се пријавам... а стварноооо многу многу сакам да одам... а да,... ќе заборавев,... Мајкл, тие што имаат просек 2 тука, што би имале таму... |
||
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekako Biserna, i jas da sum na tvoe mesto bi probala
http://www.ayusa-macedonia.org/stipendii.htm tuka pisuva za stipendiite.... mozebi moze sekoj da odi, ama sam da si plati.... jas sepak mislam deka dobri ucenici so zelba da odat stranstvo da ucat treba da se poddrzuvaat, site do eden, a ne samo odereden broj
|
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BisernA бројот на е ограничен на тие што сакаат да одат...меѓутоа тоа што сакаше seka ад каже е дека само 3 кандидати ќе добијат стипендија и нема да ја платат програмата која инаку скапо чини...од 3800 долари за година па нагоре и во тоа не ти е вклучен авио превозот ниту личните трошоци кои што сигурно ќе ги имаш и би изнесувале околу 200 - 300 долари месечно...Good luck
Изменето од ma4kica - 24.Октомври.2008 во 19:25 |
||
BisernA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па,... кога ќе размисли човек, повеќе ти се исплаќа да платиш 485$ ( отприлика најмногу околу 30 000 ден ) и да знаеш дека сигурно ќе одиш,... отколку да се мачиш со овие стипендииве парите не се многу со оглед на тоа каде одиш и со искуството што ќе го добиеш... добро, јас сега зборувам од моја гледна точка... не може секој да си дозволи да плати... за жал...
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
BiesrnA од каде го најде тој податок за 485$.. јас колку што знам една моја другарка замина лани и плати 5200$ за 1 година: вклучен и беше престојот во семејство и тие трошоците за училиштето.....и плус и праќаа пари за лични трошоци......
|
||
gagaDNZ
Сениор Регистриран: 15.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eee i jas bi sakala da apliciram ama steta ne mozam 4 ta sum sega...a mnogu e dobro
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |