IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 25>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:44
konstruktivno...eve konstruktivno.....
kolku religii postojat na svetov?..mnogu...koja e vistinskata?..nikoj pojma nema...zoshto?...site religijata ja imaat nasledeno ili prifateno od roditeli ili prijateli vo momenti na najgolema slabost na dushata svoja,koga barale spas od neshto,i go nashle vo nekoi pesnopojki shto gi izmislil nekoj pred 3500 godini....
eve jas sum makedonec,krsten sum spored hristijanski obicai po nalog na moi roditeli a go izvrshilo sveshteno lice....koj im dozvolil da me krstat?
moze jas ke sakam da si bidam budista ili musliman ili katolik...sea kaj e tuka izborot shto go kazauvaat vernicive na forumov deka bog ni dava sloboda za odlucuvanje,jas ne odluciv za mene,kako i 99% od hristijanive shto ziveat na zemjava...shto ako me posvoea
protestanti od germanija?...sum ja zgreshil li verata togash?....greshnik li sum shto ne veruvam vo niedna religija?....dali gresham shto se vodam do toa da ne pravam nikomu losho vo zivotot?....dali sum zaboraven od bog so toa shto ne veruvam vo nego?....dali sum polosh so toa shto ne veruvam vo nego?......ovie prashanja se mnogu slicni so temata vernici,ni na ova nikoj nema odgovor...zoshto samo si kazuvate nekoj pesnopojki i stihovi od edi koj si...ni eden od vas vernici nema svoe mislenje,site se povikuvate na teoloshki razmisluvanja...
taka bog odlucil ili sakal....e oti bog ne odluci site da go sakaat i da se javi na fudbalski mec pred 80000 posetiteli?....
dali jas kako covek vredam pomalku od vas vernici,zato shto sum ateista?
ako ne veruvam vo bog,znaci sum zaboraven,sledstveno ako bog mi ja dal zivotnata sila ili energija i jas ne sum go poslushal,ili neka mi e odzeme ili neka se pojavi pred mene i neka me pouci deka toj postoi i treba da go pocituvam...e sega ako e toj tolku milostiv kon svoite ceda treba da bide toleranten sprema mene kako kon negoviot apostol toma ili neverniot toma.....ili istoto da go storat site drugi bogovi koi postojat,ako postojat mnogu ili pak e eden...a ako beshe eden nemashe da ja ima ovaa turlitava od religii,ke napraveshe red i poredok toj samiot....

neka odgovori barem eden na prashanjava shto gi pishav,ili pak na prashanjeto od anakin.....
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:54
големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање

toa e toa brate,, BOG nemari za lugjeto, gi ostavil da si pravat
shou na megova smetka

religii, obicai. obredi, razlicni teorii tolkuvanja
vojni poradi religiite, zabrani za abortusi, poligamii
i se toa vo imero na VERA I GOSPOD

nerazbirate deka STE ZABORAVENI OD SEVISNIOT????

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:55
Знам дека не сум.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:55
bog e mrtov-niche

a jas sum ziv zatoa shto jas mislam za sebe a ne nekoj bog....

Изменето од fiks - 21.Октомври.2008 во 21:59
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:59
Originally posted by fiks fiks напиша:

bog e mrtov-niche

Рече безумниот во срцето свое - Достоевски
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:00
Морам да го напишам ова...
Имаше еден добар графит:
Бог е Мртов - Ниче
Ниче е Мртов - Бог
Do what is right, come what may...
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:05
Ako ste go prochitale sevkupniot Nitzche ke vi bide jasno sto govorel toj, a sto negovite kritichari.

Za sega nazad na temata.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:11
mesi brej
kazuj neso za ZABORAVEN OD GOSPOD

so ne zaboravil vo ova bilion man show??????
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Majkl Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2008
Поени: 3019
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Majkl Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:11

eve jas sum makedonec,krsten sum spored hristijanski obicai po nalog na moi roditeli a go izvrshilo sveshteno lice....koj im dozvolil da me krstat

Секогаш можеш да побараш исписница од црквата ако сакаш, иако незнам во Македонија која е точната процедура и дали се плаќа.

moze jas ke sakam da si bidam budista ili musliman ili katolik...sea kaj e tuka izborot shto go kazauvaat vernicive na forumov deka bog ni dava sloboda za odlucuvanje,jas ne odluciv za mene,

Е за тоа треба ги сикараш родителите можеби, но добрата вест е дека тоа што Бог ти го дал - слободата - никој не може да ти го одземе, па сега можеш што сакаш да правиш.

shto ako me posvoea
protestanti od germanija?...sum ja zgreshil li verata togash?
Доколку и ќе те воспитуваа во духот на Лутеровото учење ќе беше и ти протестант додека еден ден душата не ќе ти се побунеше бидејќи таа честопати повеќе знае и чувствува одошто самиот човек

....greshnik li sum shto ne veruvam vo niedna religija?
Зошто би бил поради тоа грешник? Таман работа!

dali gresham shto se vodam do toa da ne pravam nikomu losho vo zivotot?
Не ако си искрен и доследен во тоа.

dali sum zaboraven od bog so toa shto ne veruvam vo nego?
Не. Христос во една објава опд почетокот на 80`те објасни дека Бог ни е поблизу од нашите сопственни раце и нозе. Ние сме тие кои го забораваме Бога и му вртиме грб(дури и многу верници).

dali sum polosh so toa shto ne veruvam vo nego?
Не гледам причина да бидеш полош.

ni na ova nikoj nema odgovor...
ете јас најкратко одговорив.

ni eden od vas vernici nema svoe mislenje,site se povikuvate na teoloshki razmisluvanja...
taka bog odlucil ili sakal....
Во еден момент така сме одбрале.

oti bog ne odluci site da go sakaat i da se javi na fudbalski mec pred 80000 posetiteli?
На ова повећемина одговирја со тоа што секому дарувал слободна воља. Или уште подбра сликовна споредба: Зошто некои небесни тела не им се јават на сите, туку само на очињата што го пратат окото на Хабл вселенскиот телескоп?

dali jas kako covek vredam pomalku od vas vernici,zato shto sum ateista?
Сестро! Под хитно една инекција за самодоверба на Фикс!

Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 22:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:13
ostajte go na mira fix
oti toj do sega najubo napisal
vie ste mi nekako zbuneti
konfuzni
i koristite veronauticki pesnicki

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:15
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Имаше еден добар графит:
Бог е Мртов - Ниче
Ниче е Мртов - Бог

imali verodostojni dokazi deka ova e napisano od BOG голема%20насмевка??????????

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 22:28
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Имаше еден добар графит:
Бог е Мртов - Ниче
Ниче е Мртов - Бог

Ниче е еден барач на БОГА, но не оној бог кој го (зло)употребуваат широките народни маси, туку Оној кој беше во Срцето ХРИСТОВО.

Ниче (зарасутра) вели: Бог е мртов – а ние го убивме!

Пред некоја година - без да знам за ниче и песната на Архимандритот Серафим Алексиев – ми откри живиот БОГ, дека несум ништо подобар од оние што го заковаа на крст. Тоа беше едно големо доближување до ВИСТИНАТА (т.е. таа до мене).

Никој не е заборавен од Господа, но и никој од Него нема да биде силуван за да биде спасен!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 01:48
pak kje potenciram

vo svetot postoi edna golema civilizacija, kade ima se i seshto
BOG, Bogovi, duhovi, crni magii, woodoo, vesteri pretskazuvaci, nadrilekari

kristijani, muslimani, budisti, judei, jehovini

biblii, k*rani , posledni zaveti, Almuti............

obicai, rituali, ceremonii

papi, poglavari, predavaci

crkvi, dzamii, sinagogi, cudni kabineti, totemi, obredni hramovi na crna ruza

vojni, delbi, sobiri, priznavanje , nepriznavanje................

i toa samo poradi veruvanje vo TVOREC, SEVISEN, SEMOKJEN , svet duh
koJ bdee nad nas

ako ve prasam dali toa vi se dopagja seta ova cirkus religija vo ime na edno veruvanje koja ja narekuvame vera, kje kazete NE

zasto GOSPOD nerece NE,,,, ili ne ste vo pravo koga mislite NE
ili sme zaboraveni od samiot GOSPOD

ama se iznapisavголема%20насмевка

Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 01:55

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 02:01
Originally posted by anakin anakin напиша:

големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкањеtoa e toa brate,, BOG nemari za lugjeto, gi ostavil da si pravatshou na megova smetkareligii, obicai. obredi, razlicni teorii tolkuvanjavojni poradi religiite, zabrani za abortusi, poligamiii se toa vo imero na VERA I GOSPODnerazbirate deka STE ZABORAVENI OD SEVISNIOT????

Значи навистина ако вчера ти го напишав моето искуство, ќе беше само мета на осудување и препирање?!!??

Тие што пават безбожни работи во името на Бога, воопшто не се ни верници ниту Го познаваат Бога. Тоа неколку пати го потенцираа повеќе форумџии од разни вероисповеди.
Затоа, не треба да мешаш што Господ ни дал како заповеди да исполнуваме, со она како на некој му е угодно да си прави.

Опитен убаво објасни, секој има слободна волја да го избере или доброто или злото. А ако би немале слободна волја, тогаш би биле компјутерски машини.

Изменето од Maran Ata - 22.Октомври.2008 во 02:01
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.