|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 1314151617 25> |
Автор | |||||||||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
konstruktivno...eve konstruktivno.....
kolku religii postojat na svetov?..mnogu...koja e vistinskata?..nikoj pojma nema...zoshto?...site religijata ja imaat nasledeno ili prifateno od roditeli ili prijateli vo momenti na najgolema slabost na dushata svoja,koga barale spas od neshto,i go nashle vo nekoi pesnopojki shto gi izmislil nekoj pred 3500 godini.... eve jas sum makedonec,krsten sum spored hristijanski obicai po nalog na moi roditeli a go izvrshilo sveshteno lice....koj im dozvolil da me krstat? moze jas ke sakam da si bidam budista ili musliman ili katolik...sea kaj e tuka izborot shto go kazauvaat vernicive na forumov deka bog ni dava sloboda za odlucuvanje,jas ne odluciv za mene,kako i 99% od hristijanive shto ziveat na zemjava...shto ako me posvoea protestanti od germanija?...sum ja zgreshil li verata togash?....greshnik li sum shto ne veruvam vo niedna religija?....dali gresham shto se vodam do toa da ne pravam nikomu losho vo zivotot?....dali sum zaboraven od bog so toa shto ne veruvam vo nego?....dali sum polosh so toa shto ne veruvam vo nego?......ovie prashanja se mnogu slicni so temata vernici,ni na ova nikoj nema odgovor...zoshto samo si kazuvate nekoj pesnopojki i stihovi od edi koj si...ni eden od vas vernici nema svoe mislenje,site se povikuvate na teoloshki razmisluvanja... taka bog odlucil ili sakal....e oti bog ne odluci site da go sakaat i da se javi na fudbalski mec pred 80000 posetiteli?.... dali jas kako covek vredam pomalku od vas vernici,zato shto sum ateista? ako ne veruvam vo bog,znaci sum zaboraven,sledstveno ako bog mi ja dal zivotnata sila ili energija i jas ne sum go poslushal,ili neka mi e odzeme ili neka se pojavi pred mene i neka me pouci deka toj postoi i treba da go pocituvam...e sega ako e toj tolku milostiv kon svoite ceda treba da bide toleranten sprema mene kako kon negoviot apostol toma ili neverniot toma.....ili istoto da go storat site drugi bogovi koi postojat,ako postojat mnogu ili pak e eden...a ako beshe eden nemashe da ja ima ovaa turlitava od religii,ke napraveshe red i poredok toj samiot.... neka odgovori barem eden na prashanjava shto gi pishav,ili pak na prashanjeto od anakin..... |
|||||||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
toa e toa brate,, BOG nemari za lugjeto, gi ostavil da si pravat shou na megova smetka religii, obicai. obredi, razlicni teorii tolkuvanja vojni poradi religiite, zabrani za abortusi, poligamii i se toa vo imero na VERA I GOSPOD nerazbirate deka STE ZABORAVENI OD SEVISNIOT???? |
|||||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Знам дека не сум.
|
|||||||||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||||||||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
bog e mrtov-niche
a jas sum ziv zatoa shto jas mislam za sebe a ne nekoj bog.... Изменето од fiks - 21.Октомври.2008 во 21:59 |
|||||||||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||||||||||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Рече безумниот во срцето свое - Достоевски |
|||||||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Морам да го напишам ова...
Имаше еден добар графит: Бог е Мртов - Ниче Ниче е Мртов - Бог |
|||||||||||
Do what is right, come what may...
|
|||||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Ako ste go prochitale sevkupniot Nitzche ke vi bide jasno sto govorel toj, a sto negovite kritichari.
Za sega nazad na temata. |
|||||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
mesi brej
kazuj neso za ZABORAVEN OD GOSPOD so ne zaboravil vo ova bilion man show?????? |
|||||||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||||||||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Секогаш можеш да побараш исписница од црквата ако сакаш, иако незнам во Македонија која е точната процедура и дали се плаќа.
Е за тоа треба ги сикараш родителите можеби, но добрата вест е дека тоа што Бог ти го дал - слободата - никој не може да ти го одземе, па сега можеш што сакаш да правиш.
Изменето од Majkl - 21.Октомври.2008 во 22:12 |
|||||||||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
ostajte go na mira fix
oti toj do sega najubo napisal vie ste mi nekako zbuneti konfuzni i koristite veronauticki pesnicki |
|||||||||||
|
|||||||||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
imali verodostojni dokazi deka ova e napisano od BOG ?????????? |
|||||||||||
|
|||||||||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Ниче е еден барач на БОГА, но не оној бог кој го (зло)употребуваат широките народни маси, туку Оној кој беше во Срцето ХРИСТОВО. Ниче (зарасутра) вели: Бог е мртов – а ние го убивме! Пред некоја година - без да знам за ниче и песната на Архимандритот Серафим Алексиев – ми откри живиот БОГ, дека несум ништо подобар од оние што го заковаа на крст. Тоа беше едно големо доближување до ВИСТИНАТА (т.е. таа до мене). Никој не е заборавен од Господа, но и никој од Него нема да биде силуван за да биде спасен! |
|||||||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||||||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
pak kje potenciram
vo svetot postoi edna golema civilizacija, kade ima se i seshto BOG, Bogovi, duhovi, crni magii, woodoo, vesteri pretskazuvaci, nadrilekari kristijani, muslimani, budisti, judei, jehovini biblii, k*rani , posledni zaveti, Almuti............ obicai, rituali, ceremonii papi, poglavari, predavaci crkvi, dzamii, sinagogi, cudni kabineti, totemi, obredni hramovi na crna ruza vojni, delbi, sobiri, priznavanje , nepriznavanje................ i toa samo poradi veruvanje vo TVOREC, SEVISEN, SEMOKJEN , svet duh koJ bdee nad nas ako ve prasam dali toa vi se dopagja seta ova cirkus religija vo ime na edno veruvanje koja ja narekuvame vera, kje kazete NE zasto GOSPOD nerece NE,,,, ili ne ste vo pravo koga mislite NE ili sme zaboraveni od samiot GOSPOD ama se iznapisav Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 01:55 |
|||||||||||
|
|||||||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||
Значи навистина ако вчера ти го напишав моето искуство, ќе беше само мета на осудување и препирање?!!?? Тие што пават безбожни работи во името на Бога, воопшто не се ни верници ниту Го познаваат Бога. Тоа неколку пати го потенцираа повеќе форумџии од разни вероисповеди. Затоа, не треба да мешаш што Господ ни дал како заповеди да исполнуваме, со она како на некој му е угодно да си прави. Опитен убаво објасни, секој има слободна волја да го избере или доброто или злото. А ако би немале слободна волја, тогаш би биле компјутерски машини. Изменето од Maran Ata - 22.Октомври.2008 во 02:01 |
|||||||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||||||||||
Внеси реплика | страница <1 1314151617 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |