IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Викање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Викање

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:33
Добро па како сака тој да имате вие разбирање ако од тебе бара секоја секунда ти да се менуваш како него му одговара............
А тебе ти вика не се менувам јас,прифати ме таков......
мислам дека е себичен,и некој кога те сака ,самата љубов не му дозволува да те повредува.....
И неможе во сите ситуации само тој да биде исправен и праведен......
Незнам колку сте заедно,но сепак не е фер така да се чуствуваш во деновите кога треба најсреќна да бидеш,пробај малку да биде без тебе,колку и да ти недостасува стисни заби,не да се разделите.........туку направи си некои обрски со кои недела дена ќе се гледате помалку,па провери колку ќе му недостасуваш.......да ли те сака или?????
за некои ситници сврти му грп малку......(да не забегав малку)
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:39
Milo mi e ako ti pomognav, pocekaj i drugi sigurno ke ti kazat nivni mislenja i sogleduvanja.

Kako i da e, znaj deka zasluzuvas najdobro i baraj go slobodno toa, samo nikogas ne doaga. Nemoj da dozvolis da stanes tipicna balkanska zena (nema kukla, sto trpi se), sto ne znaci deka ne trebaat kompromisi, naprotiv trebaat i toa mnogu, no da ne se samo od tvoja strana napraveni, tuku vzaemno, zasto nikoj ne vredi poveke od tebe, i nikoj nema pravo da se izivljava so drugi, ako ne e spremen za zivot vo zaednica (da bide par so nekoj) neka si ostane sam, ti e gajle

p.s. Kazi ni na kraj sto napravi... SREKNO!!!
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
One Million Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Октомври.2008
Локација: Jamaica
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај One Million Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:40
Ziveeme vo vreme vo koe nikoj nema pravo na nikoj da mu vika,izgleda jas sum edna od retkite koi se zaglaveni vekovi nanazad...A za sto?Demek vo ime na ljubovta.Se plasam da prekinam,dolgo vreme sme zaedno,se plasam da ne se skrsam totalno...
CARPE DIEM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:44
Originally posted by One Million One Million напиша:

Ziveeme vo vreme vo koe nikoj nema pravo na nikoj da mu vika,izgleda jas sum edna od retkite koi se zaglaveni vekovi nanazad...A za sto?Demek vo ime na ljubovta.Se plasam da prekinam,dolgo vreme sme zaedno,se plasam da ne se skrsam totalno...

Ne si sama ako ti e uteha, i jas imam trpeno mnogu vo ima na ljubovta, sreka moja ne veke, a veruvaj ima i mnogu polosi slucaevi, se vo ime na ljubovta... Sto, ako vo idnina pocne i da kreva raka na tebe, ke trpis vo ime na ljubovta... Nikako ne go dozvoluvaj toa
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
One Million Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Октомври.2008
Локација: Jamaica
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај One Million Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:48
Potpolno si vo pravo,i jas go delam istoto mislenje.samo kako da soberam sila da prekinam?Nemozam da podnesam takva tragika,se plasam za sebe...Kako i da e mora da se prevzeme nesto,ubavo sto sfativ,ama sto i koga ke vidime...Fala ti mnnnnnnnnnn...
CARPE DIEM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:00
Veruvaj sekoja promena e teska, megutoa kako vikaat "vreme leci se", veruvaj ke dojde vreme kade ovaa situacija sega ke ti bide smesna, i jas sum minala niz isto... Posebno ako ti e prv decko, potpolno te razbiram... Normalno e ova, "se sto ne te ubiva te pravi posilna", izvleci pouka od ova i vo idnina ke znaes sto sakas...
Ubavo kaza Mrzla, probaj da si najdes obvrski, pomalce posvetuvaj mu vnimanie, "oladi" malce, neka oseti deka moze da te izgubi, znaes koga ke izgubis nesto, togas svakas sto ti znacelo... Znam deka ovoj del e najtezok, megutoa mozebi ke svatis i sama deka bez nego ti e podobro, vo sekoj slucaj koga si poladen polesno sogleduvas nekoi raboti, daj si vreme na sebe, posveti si poveke na tebe vnimanie... Probaj da svatis sto sakas za sebe vo zivotot, dali toj e toj ili samo navika stanalo...

Изменето од Sunny - 21.Октомври.2008 во 21:00
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:02

Problemot e so,se sto saka da mi kaze i so go iznerviralo na nekoj nacin kaj mene,mi go kazuva so povisen ton,i toa strasno me nervira.

знаеш, има луѓе кои едноставно се такви по карактер,... не викаат,... туку само ,,малце го повишуваат тонот,,намигнување... мислам дека тоа е до самата личност... ти не си виновна.... ниту пак тој... можеш да се обидеш да му кажеш дека ти смета тоа,... и тој да се обиде да се промени... среќа

но, доколку викањето е без причина.... тогаш мислам дека е нешто до типов/женската ( не знам дали си машко или женско голема%20насмевка )... лечи фрустрации на тебе губитник
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:03

ќе ти биде тешко,нормално е тоа....но и да се разделите,веќе ќе имаш сватено дека се си направила за да ви успее,дека едноставно не е до тебе.........а сигурно заслужуваш и повеќе
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 09:02
Ako ne mi se razvika i ne mi ja lupne edna po glava bar ednas na den :
 - Aha, imas bolja ponuda, vise ne me sakas !
Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2008 во 17:58

Додека има овци ќе има и овчари...........познато ви е ова???????

One milion ти уствари знаеш што треба да направиш, ама немаш доволно самодоверба...па ние сега на форумов треба да те убедуваме да го оставиш, дека он не вреди, дека не е у право, дека те злоупотребува, дека...........

Драга моја, ти сето тоа го знаеш........и тоа што треба да се направи го знаеш 100000000000% сум сигурна. Ние не можеме да ти помогнеме да си ја зголемиш самодовербата. А јас на пример не ни сакам да ти кажувам: па убава си, па ќе си најдеш друг што ќе те сака, па овој не те заслужува....... а ми се чини дека толку ти го испрал мозокот што и сама си се обвинуваш за тоа што он се дере.....
Уште нешто, зошто се плашиш да го употребиш терминот СЕ ДЕРЕ туку го употребуваш ВИКА........ај размисли........се плашиш од него.........се гледа

П.С. Поработи на самодовербата и ако уште си простача....трпи го

Се најдобро

Изменето од polzavce - 22.Октомври.2008 во 17:58
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 16:14
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

А ако вика без причина, дали треба да го толерирам тоа?

Ako vika bez pricina, togas si ima problem deckoto/devojkata i neka se leci vo soodvetni ustanovi, ne na mene

Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Ако сум му дала повод, во ред, ама искрено, не сакам кога вика... не дека почитта се искажува со ќутење, ама пак викањето не е начин да се решаваат работите...

Tocno deka ne e nacin vikanjeto, ti kazav i jas ne toleriram da mi vikaat duri i koga sum kriva, togas jas siznuvam i nadvikvam se , megotoa probaj da razberes site se razvikuvame koga sme nervozni, nekogas toa e poslino od nas, barem od mene

Јас никогаш не реков дека не викам... не си човек ако некогаш не ти дојде нешто преку глава - тогаш нормално дека ќе почнеш да викаш и ќе ги надвикаш сите... и мене тоа ми се случило, не еднаш, ама пак за се да викам и не бива...

туку, One Million се надевам дека добро размисли... не вреди да останеш со некого ако тој не те почитува и бара од тебе да се менуваш онака како што тој сака, а без самиот да се промени - луѓето не се совршени, и мора да се прифаќаме едни со други вакви какви што сме - секогаш има нешто што пречи, па затоа се прават и компромиси - ама работава е двете страни да работат на тоа, а не само едната - ти во случајов...
инаку, секогаш е тешко да се прекине врска... ама ако нема ништо добро за тебе во неа, не вреди да се мачиш и понижуваш себеси... заслужуваш нешто подобро, само немој да се плашиш да тргнеш напред - тој не е единствен, секогаш има и други...
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 16:36
navistina vikas ? ne ti e griza sto kje pomislat komsiite збунетост голема%20насмевка плазење
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 16:56
Имав една која што се палеше на викање
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 16:58
pa sto ne me vikala i mene ponekogas збунетост збунетост 
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.