|
Индивидуи на изминатите 2 милениуми |
Внеси реплика | страница <1 185186187188189 217> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PONY EXPRESS
porano individua imale golem problem da prenesat informacii eden kon drug pa togas bil izmislen PONY EXPRESS ,pa heroite na konji prejavale milioni milji, za da druga procita TE SAKAM, SUZY Q, mozea i da poginat radi ova poraka sega ne e toj problem si tipkas na tastatura i kje pritisnes SEND (300 pati na den) a nikoj negine radi tvojata poraka ili da?????? sekogas se ginelo za vazni poraki, za nevazni moze da se pogine samo od pregolema doza smeenje ili patetika |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Lady Blue
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sherlock Holmes
Najpoznatiot izmislen detektiv na site vreminja, kreiran od rakata na Sir Arthur Conan Doyle kon krajot na devetnaesetiot i pocetokot na dvaesetiot vek. Poznat po svojata intelktualna mok i deduktivnoto rezoniranje.....sekogas so kraen rezultat 2+2=4 .......
Sekogas negovie istrazuvanja se tipicno showmenski izvedeni a zaklucokot za krajot na misterijata e krajno dramaticen.... Toj ne se plasi od nisto, ima niza sposobnosti megu koi glumata mu lezi posebno... nisto nemoze da mu pobegne na negovoto oko ... ili na lupata
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CRVENA JABUKA
Cini mi se da kraj mene nisi da su dani sjecanja u nizu nije davno od kad tugja ti si ja sam Bogu blizu Cini mi se da kad kraj mene nisi da su dani sjecanja u nizu nije davno od kada tugja ti si ja sam Bogu blizu Изменето од anakin - 20.Октомври.2008 во 11:41 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рамбо Амадеус - една од најголемите индивидуи - легенди на музичката сцена... Кога дечково за прв пат се појави на телевизија на бившите YU простори, со онаа песнана .... “Хало молим, Хало молим ... Рамбо ја те волииим...” … си помислив дека се работи за некој тежок и непоправлив кретен.... ... Малку подоцна почна да ми станува смешен.... а потоа сватив дека во она што го скандира публиката на неговите концерти - “Рамбо царе купи нам цигаре....” има некоја вистина... Рамбо е стварно ЦАР.... Дечкото (45 годишен) е всушност врвен музичар... Свири некоја уникатна музика, која претставува некаква мешавина на jazz и drum and bass со примеси на ироничен турбо фолк и разни останати семплови во песните.... Текстовите му се сатирични, цинични, потсмевливи...... Се прашувам како ли саму му паѓаат на памет такви “кретенски” идеи.... Ја сам ФАП машина.... Plastik Fantastik... Хипи шизик метафизик... “... Ложи се лаик, скептик сколастик... “ Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:31 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Stanuva zbor za licnost od horor film - reziran od Rouben Mamoulian vo 1931 godina. Filmot e adaptacija na poznatata novela "Strange Case of Dr. Jekkyll and Mr. Hyde" na Louis Stivenson vo koja stanuva zbor za dobrodusen i blagonaklonet covek koj zema napivka i se pretvara vo surov manijakalen ubiec.
Vo sekoj od nas ima po nekoj Dr. Jekyll a go ima i Mr. Hyde..... samo prasanjeto e koj preovladuva poveke.....
Изменето од Lady Blue - 21.Октомври.2008 во 18:34 |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Heinrich Wilhelm Olbers - индивидуа позната по Олберсовиот парадокс ... Хајнрих Вилхелм Олберс (1758 – 1840) - германски физичар.... Тој е човекот кој постави едно чудно, но многу логично прашање, на кое никој пред него не се досетил ..... Зошто е ноќе темно...??? ... Имено... според тогашните научни сознанија, вселената била бесконечна (што и денес е до некаде точно )... Има бесконечен број на ѕвезди, кои се помалку или повеќе рамномерно распределени на сите страни од нас... Па ако сите тие ѕвезди силно светат... и сета таа светлина е упатена директно кон нас.... Зошто тогаш има темница ... ??? .... Одговорот на ова прашање го дадоа некои други луѓе... па затоа за нив во некој следен пост.... Изменето од james dean - 14.Февруари.2010 во 13:29 |
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAGIONICAR
Covekot koj ne voodushevuvashe koga bevme mali, koga uste veruvavme vo Dedo Mraz, samovili, zmejovi.....toa e ona za koe sme sonuvale site kako deca.....mok koja ke ni dozvoli da posakame zelba i da si ja ispolnime samite na sebe ......Toa e chichkoto koj vo eden moment go gledash na scenata a vo naredniot veke go nema....koj od obicno shamivce ke izvadi buket cveke .....zajak....gulab.....i nie site so podzinati usti...ke mu rakopleskavme....
Iluzionist........... Lazlivec ......
Deneska ovaa profesija ne se ceni tolku mnogu....magionicari imame na sekoj cekor....cuda pravat...a sepak se tolku obicni.......
|
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SVEDOK....
...ili lice koe se naslo na pogresno mesto vo pogresno vreme.... ili pak na vistinskoto mesto vo vistinskiot cas....Izborot e negov....so vecnoto prasanje " DA SE BIDE ILI NE" ....... I neli, kako i za se drugo vo zivotot, se meri silinata na karakterot i istrajnosta na doticnata licnost.....
Na filmovite sekogas pobeduva Vistinata vo korist na Dobroto.... a kako e vo realniot zivot....e toa e sosema druga prikazna Изменето од Lady Blue - 22.Октомври.2008 во 02:04 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
избегавај ги овие при твоја инспирација и уште многу други не пријавени тука Изменето од anakin - 22.Октомври.2008 во 02:18 |
|
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
LONDON
London e glaven grad na Velika Britanija / Obinetoto Kralstvo
Vo London se zboruva Angleski.... koe cudo.... no ajde nesto poucno za toj grad....
Gradot London ima 7`512`400 ziteli.... sto znaci nekade 3,5 pati pogolem e samo gradot nego nasata skromna i malecka Makedonija... patem...
London e podelen na 33 "Boroighs"
London e vazno kulturno, ekonomsko i obrazovano srediste vo Evropa i bo svetot vo London e eden od najpoznatite Satovi "Big BEN"
Изменето од seka - 22.Октомври.2008 во 10:10 |
|
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stranec....
.....dve znacenja....lice koe ne go poznavame, prvpat go gledame i ne znaeme nisto za nego i lice koe doagja od druga zemja . Ovde stanuva zbor za prviot tip ..... sekojdevno sretnuvame milion lica, sosema novi, nepoznati za nas....ponekogas nekoe od niv ke ne zaintrigira so svojot pogled,.... izgled,....glas,..... Ke ne natera da se svtime otkako ke go zamineme prasuvajki se koj e i kade odi, kakva zivotna prikazna ima....dali ke go sretneme nekade pak..... Misticna licnost koja uspeva da ni gi okupira mislite od edno obicno razminuvanje vo zivotot.....
Site nie imame po nekoj misticen stranec vo mislite.... nekoj kogo mozebi nikogas nema da go zapoznaeme.... ama mozebi e najdobro taka ....da ostane ona sto e ....obicen STRANEC ........
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uploads/20081022_234231_PereLachaise.jpg[/IMG] P E R E L A C H A I S E e edno od najpoznatite i najposetenite grobista na svetot, najsiroko vo Pariz, Francija na povrsina od 48 ha. Vazi za najposeteno grobiste na svetot kade godisno doagjaat stotici iljadi posetiteli na grobovite na onie koi ja odbelezale istorijata, kulturata, umetnosta na Francija i svetot vo poslednite 200 god. Pere Francois de ka Chaise bil jezuit, ispovednik na Luj XIV. Mestoto pripagjalo na jesuitite se dodeka 1804 god. drzavata ne go otkupila i Napoleon go proglasil za grobiste. Bidejki bilo daleku od gradot koga se otvorilo, vo pocetokot imalo malku pogrebi, pa upravnicite kako reklama gi organizirale prenosite od pogrebite na La Fontaine i Moliere Pere Lachaise e izgraden kako park so preku 47 000 rastenija i 5 300 stebla . Ovde se pogrebani preku 300 000 lugje a brojot na urnite od kremiranite e daleku pogolem. pomegju drugite ovde pocivaat Honore de Balzac , Sarah Bernard , Maria Callas , Frederic Chopin , Isidora Duncan , Yves Montand , Jim Morisson , Editth Piaf , .... Mozete da naravite i edna virtuelna prosetka ... http://www.pere-lachaise.com/ Изменето од butel2 - 22.Октомври.2008 во 23:45 |
|
Lady Blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SKITNIK....
...... ili Talkac...covek koj nemoze da si go najde mestoto na Zemjata...covek bez identitet...vecno tragajki po svojot son...koj ostanal izguben nekade po patot na zivotot.....Ne stanuva zbor za prosjak, stanuva zbor za covek koj ja bara svojata dusa .....koj nitu edno mesto nemoze da go narece "DOMA".... So sekoe novo mesto, novi lugje .......ima nov identitet... no nikogas ne e dovolno.... zatoa i prodolzuva ponatamu..... Covek koj neznae kade e pocetokot a kade e krajot na negoviot pat.....
|
|
Внеси реплика | страница <1 185186187188189 217> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |