IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 25>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 14:02
ај кажувај сега среќа плс
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 14:03
sakas vo lp?
moze utre - sega da odam da pospijam malku?

Изменето од Maran Ata - 21.Октомври.2008 во 14:06
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 14:17
не по ЛП
не е фер према другите шо сакат да спознаат вистините
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 14:24
Ok, ke go ostavime toa za utre, oti sega mi se spie.
A i od moeto kazuvanje ne veruvam deka nekoj ke ja spoznae vistinata, tuku samo ke cue uste edno licno iskustvo.

Dobra nok
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:04
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Originally posted by Анакин Анакин напиша:

... negono koja e pricinata so dozvolil da bide zaboravenголема%20насмевка

Слободата
... осознавањето на другите вистини...

Не постојат „други“ вистини. Вистината е една, а другите се лага.

Moja "vistina", tvoja "vistina", nasa "vistina" i APSOLUTNA VISTINA
<font size="7">тRAGACI ро <span ="highlight">VISTINi</span>sto e vistina? da ja imas?, pa sekogas ja imas no dali e vistina vistinska vistina koja udara koja treba da udri ja imas, no nesakas da ja znaes zatoa si pravis svoja idealna vistina koja udara pomalkunezno kako perduvno ja imas vistinata za drugso dignata glava ja predavas vistinatagord so sebesii udara tesko, macno,pretepanono <span ="highlight">vistini</span>tonie sme tragaci po vistinatane svesni deka i drugite se tragacii deka kje ni ja predadat svojata vistinateska, macna pretepana

Вистинската Вистината е онаа која ослободува

Изменето од Опитен - 21.Октомври.2008 во 20:06
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:09
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

... Dodeka pak drugite, za da si ja zadovolat svojata zed za veruvanje, a bidejki otpadnale od Boga, pocnale da si izmisluvaat bogovi, zad koi se krie(la) gavolska lukavstina.
Edinstveno Evreite bile monoteisti, dodeka pak site tie koi gi nabroja veruvale vo poveke bozestva.

Што? Сакаш да кажеш дека мојот бог Зевс, во кој верувам и за кој има докази дека постои, е измислен бог? Жими Зевса, не си во право!

Значи, (според тебе) сите кои не веруваат во Твојот бог, тие се отпадници од него? И дека нив ги обземал „ѓаволот со својата лукавштина“? Мајката! Па ова според тебе испаѓа дека 2/3 (ако не и повеќе) од луѓево на планетава се откажале од бога и се приклониле кон ѓаволот! Неминовно следат безброј прашања. Зошто толку бегаат од твојот бог? Зарем бог неможе да се справи со ѓаволот? Зарем ѓаволот е посилен од бог? ...
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
MOYA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MOYA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:25
Kaj e tvojot bog zlaten?

a site ovie milon prashanja se tolku ednostavni i lesni samo problemot e vo slushatelot. Dali saka da gi prifati.

Procentite ne se garant za verodostojnosta.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:28
Златен - дадов одговор кој може да служи и за твоево прашање тука - на темата Што не учи Библијата.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:36
oki da go poednostavime prasanjeto
izgleda e prekomplicirano

aj vaka

KOJA E PRICINATA DEKA SEMOKJNIOT TVOREC DOZVOLUVA DA NE BIDAT SITE LUGJE SVESNI ZA NEGO

NELI NEGOVITE ZAPOVEDI SE

1/ JAS SUM EDEN I EDINSTVEN GOSPOD
JAS SUM REVNOSEN GOSPOD
NE SI PRAVITE DRUGI IDOLI DA IM SE POKLONUVATE...ETC ETC

mene ne mi lici ova na rezignacija negova, za koj saka da veruva neka veruva a koj nejke neka ne veruva

zapovedi se toa a ne preporaki ili molbi

a sega sedi indiferentno na strana i gleda toj celokupen haos vo religiite i site shou emisii na smetka na imeto BOG

Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:46
   анакин, ИЗВОРНАТА ЉУБОВ што се создала и се одржува е БОГ и е полезно е да се обожава Таа семоќна животопријатна сила!

Секој – барем малце – нормален ум и душа го чувствува и го знае тоа дури и од мајчината утроба.
Кој – злонамерно - Му се противи си злоби себеси и на своите чеда.

Штета!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:49

oki da go poednostavime prasanjetoizgleda e prekompliciranoaj vakaKOJA E PRICINATA DEKA SEMOKJNIOT TVOREC DOZVOLUVA DA NE BIDAT SITE LUGJE SVESNI ZA NEGONELI NEGOVITE ZAPOVEDI SE1/ JAS SUM EDEN I EDINSTVEN GOSPODJAS SUM REVNOSEN GOSPODNE SI PRAVITE DRUGI IDOLI DA IM SE POKLONUVATE...ETC ETCmene ne mi lici ova na rezignacija negova, za koj saka da veruva neka veruva a koj nejke neka ne veruvazapovedi se toa a ne preporaki ili molbia sega sedi indiferentno na strana i gleda toj celokupen haos vo religiite i site shou emisii na smetka na imeto BOG

Anakin i zakonite se zakoni, ama ete ne gi pocituva sekoj, demokratija, imas pravo na izbor, ama vnimavaj za se si ima sankcija, neli...
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
MOYA Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MOYA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:51
Originally posted by zidarski

Ние никогаш не знаеме каде ќе не одведе изборот. Бог знае. Но не ни се меша. Само... знаеш што е предноста? Тој е милостив - и колку и лоши избори да правиме - повторно ќе не сака...

A zoshto ne ni se mesha?

Ne ne' saka?

Ne.

Odgovorot ke izgleda malku kontradiktoren no e realen i vistinski.

Zatoa shto ne' saka.

Kako moze da ne saka i da ne ostavi da greshime i stradame?

Zagarantiranosta na slobodata e vrv na ljubovta. Nekomu nasila da ne mu ja prekratish slobodata, ne e delo na ljubov. I mala sila da se upotrebi sepak e prisilno i se gubi apsolutnata ljubov. A ne kako Amerikancite... na sila ubavina ne biduva.

No, kako shto i Zidarski kaza, Toj sekogash ni nudi reshenie , izlez...

Nekoj si preziveal brodolom. I mu se molel na Gospod da go spasi. pominal eden brod i go povikale da se kachi vo nego toj im odgovoril."meme Gospod ke me spasi". Taka i drug i tret i posle "normalno", chovekot se udavil.

Koj e kriv?

Gospod shto mu gi prakal brodovite ili toj shto ne sakal da se kachi?

Vo berovsko ima edna poslovica:"Bog dava ama vkoshara neklava".
Znachi se zavisi od nas.

Koj kolku ke se otvori i go vozljubi, tolku i ljubov ke ima.

p.s. izvini ima dve slichni temi pa da ne pishuvame dvapati da se machis da shetash po forumot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:17
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

oki da go poednostavime prasanjetoizgleda e prekompliciranoaj vakaKOJA E PRICINATA DEKA SEMOKJNIOT TVOREC DOZVOLUVA DA NE BIDAT SITE LUGJE SVESNI ZA NEGONELI NEGOVITE ZAPOVEDI SE1/ JAS SUM EDEN I EDINSTVEN GOSPODJAS SUM REVNOSEN GOSPODNE SI PRAVITE DRUGI IDOLI DA IM SE POKLONUVATE...ETC ETCmene ne mi lici ova na rezignacija negova, za koj saka da veruva neka veruva a koj nejke neka ne veruvazapovedi se toa a ne preporaki ili molbia sega sedi indiferentno na strana i gleda toj celokupen haos vo religiite i site shou emisii na smetka na imeto BOG

Anakin i zakonite se zakoni, ama ete ne gi pocituva sekoj, demokratija, imas pravo na izbor, ama vnimavaj za se si ima sankcija, neli...

no, no. no
ti pravejki ja analogijata zo zemskite zakoni si zaboravil deka za celokupnoto ziveenje ima cuvari na tie zakoni koi vnimavat i predupreduvat i te naveduvat da gi pocituvaas vo sekoj momet

kage e sega Gopsod za da go napravi istoto

znaci go nema.,,, ne e toa ZABORAVENI OD GOSPOD????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 21:18
Originally posted by spiros spiros напиша:

анакин, ИЗВОРНАТА ЉУБОВ што се создала и се одржува е БОГ и е полезно е да се обожава Таа семоќна животопријатна сила!

Секој – барем малце – нормален ум и душа го чувствува и го знае тоа дури и од мајчината утроба.
Кој – злонамерно - Му се противи си злоби себеси и на своите чеда.

Штета!

spiros aj ostaj gi religioznite pesnicki i kazi neso konstruktivno

Изменето од anakin - 21.Октомври.2008 во 21:18

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1213141516 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.