IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Викање
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Викање

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
One Million Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Октомври.2008
Локација: Jamaica
Статус: Офлајн
Поени: 35
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај One Million Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Викање
    Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:27
Dali i kolku vo vrskata tolerirate partnerot da vi vika?Se soocuvam so takov problem,i na momenti se prasuvam dali voopsto me saka?Dali moze covek koj non-stop vi vika da ve saka?Ke mi znacat mnogu vasite razmisluvanja...
CARPE DIEM!!!
Кон врв
Evenstar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Регистриран: 09.Јули.2007
Поени: 3388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:39
Какво викање... нема шанси... во никој случај не дозволувам да ми вика... тоа би значело дека не ме почитува, а почитувањето ми е многу важно во врската...

ако сака да вика нека си бара некој друг на кого ќе може тоа да го применува... ако му дозволи...

не дозволувај да ти прави така... ако го сакаш, поразговарајте, кажи му дека тоа ти пречи, прашај го за причините поради кои вика... ако нема резултат, крај на врската - друго чаре нема...

Изменето од Evenstar - 21.Октомври.2008 во 19:40
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:41
Evenstar ti nikogas nemas poviseno ton kon drugi?
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:42
Имам повишено тон, ама тоа е во исклучителни ситуации... ако вика постојано, тоа не е во ред, треба да се бара причината за тоа...

Изменето од Evenstar - 21.Октомври.2008 во 19:42
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:50
A, sto ako jas sum pricinata da mi vika, sto ako jas provociram...
Ne deka opravduvam vikanje, naprotiv, i koga sum kriva tesko go toleriram toa, megutoa tolku zustro nastapi:

Originally posted by Evenstar Evenstar напиша:

Какво викање... нема шанси... во никој случај не дозволувам да ми вика...

A ako jas sum navistina kriva, zarem mora da kuti?

тоа би значело дека не ме почитува, а почитувањето ми е многу важно во врската...

Pocitta se iskazuva i so drugi raboti ne samo so kutenje, so kutenje se iskazuva samo strav...

ако сака да вика нека си бара некој друг на кого ќе може тоа да го применува... ако му дозволи...

ako tolku lesno se otkazuvas od sakaniot, dali e navistina sakan?
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:51
ako se sexate a ona vika
viknete i vie nekoj drugar
pozabavno kje e
газење%20од%20смеење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај One Million Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 19:52
Problemot e so,se sto saka da mi kaze i so go iznerviralo na nekoj nacin kaj mene,mi go kazuva so povisen ton,i toa strasno me nervira.
CARPE DIEM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:02
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

A, sto ako jas sum pricinata da mi vika, sto ako jas provociram...
Ne deka opravduvam vikanje, naprotiv, i koga sum kriva tesko go toleriram toa, megutoa tolku zustro nastapi:

Какво викање... нема шанси... во никој случај не дозволувам да ми вика...

A ako jas sum navistina kriva, zarem mora da kuti?

тоа би значело дека не ме почитува, а почитувањето ми е многу важно во врската...

Pocitta se iskazuva i so drugi raboti ne samo so kutenje, so kutenje se iskazuva samo strav...

ako tolku lesno se otkazuvas od sakaniot, dali e navistina sakan?

А ако вика без причина, дали треба да го толерирам тоа?
Ако сум му дала повод, во ред, ама искрено, не сакам кога вика... не дека почитта се искажува со ќутење, ама пак викањето не е начин да се решаваат работите...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Вечен оптимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Evenstar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:03
Originally posted by One Million One Million напиша:

Problemot e so,se sto saka da mi kaze i so go iznerviralo na nekoj nacin kaj mene,mi go kazuva so povisen ton,i toa strasno me nervira.

Е па треба да му го кажеш тоа.. и не со викање... да му кажеш дека ти пречи, и дека сакаш со пмирен тон да ти укажува на грешките...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:09

Bez razlika dali si kriva ili ne, ne e normalno nekoj postojano da ti se dere, probaj razgovarajte kazi mu deka bilo sto da e, moze da ti go kaze so smiren ton, rascistete dali navistina ima pricina za nervoza vo konkretniot slucaj, ako navistina gresis (proceni sama dali toa e greska ili ne) gledaj vo idnina da ne go pravis toa veke, bidejki i tebe nekoj da te nervira i ti bi svikala, neli? No, ako i pokraj to ne se najde nekoe zaednicko razbiranje, najverovatno razlikata vo karakteri e golema i ili rascisti si so vreme ili spremi se samoto spontano da pukne... Kako i da e ti drzam palci za sreka...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:14

А ако вика без причина, дали треба да го толерирам тоа?

Ako vika bez pricina, togas si ima problem deckoto/devojkata i neka se leci vo soodvetni ustanovi, ne na mene

Ако сум му дала повод, во ред, ама искрено, не сакам кога вика... не дека почитта се искажува со ќутење, ама пак викањето не е начин да се решаваат работите...

Tocno deka ne e nacin vikanjeto, ti kazav i jas ne toleriram da mi vikaat duri i koga sum kriva, togas jas siznuvam i nadvikvam se , megotoa probaj da razberes site se razvikuvame koga sme nervozni, nekogas toa e poslino od nas, barem od mene
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај One Million Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:16
Sme razgovarale za toa mnogu pati,i sum mu ukazala na toa deka mi smeta takov nacin na komunikacija...Problemot e so toj mi vika ako me sakas ke me prifatis takov kakov sto sum,jas ne se menjam.Go sakam i zatoa go trpam takovoto ponasanje...Ama neznam do koga?
CARPE DIEM!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:25

Sme razgovarale za toa mnogu pati,i sum mu ukazala na toa deka mi smeta takov nacin na komunikacija...Problemot e so toj mi vika ako me sakas ke me prifatis takov kakov sto sum,jas ne se menjam.Go sakam i zatoa go trpam takovoto ponasanje...Ama neznam do koga?

Toa e razlika vo karakteri, pretpostavuvam deka ste pomladi, a ti mila znaes maskite pokasno sozrevaat (medicinata taka kazuva, ne jas ), i ima potreba da se pravat fraeri, demek eve jas sum maz, se imam podkontrola, ne deka e navistina taka, na toj nacin tie lecat frustracii od kompleks, (veruvaj nekoi maski gi imaat poveke nego devojkite) i se "zanesuvaat". Sega ti imas dve opcii da pocekas da "porasne" pa da vidis dali ke se smiri ili da si pobaras nekoe drugo detence, veruvaj gi ima mnogu i bas se srcinja
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај One Million Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 20:31
Originally posted by Sunny Sunny напиша:

Toa e razlika vo karakteri, pretpostavuvam deka ste pomladi, a ti mila znaes maskite pokasno sozrevaat (medicinata taka kazuva, ne jas ), i ima potreba da se pravat fraeri, demek eve jas sum maz, se imam podkontrola, ne deka e navistina taka, na toj nacin tie lecat frustracii od kompleks, (veruvaj nekoi maski gi imaat poveke nego devojkite) i se "zanesuvaat". Sega ti imas dve opcii da pocekas da "porasne" pa da vidis dali ke se smiri ili da si pobaras nekoe drugo detence, veruvaj gi ima mnogu i bas se srcinja

Verojatno si vo pravo,za toa so karakterite.Mnogu sme razlicni,toj e tipicen balkanski tip na maz,so saka se da e po negovo,i so nekoi zastareni konzervativni sfakanja,dodeka jas gledam poinaku na se!!!Nasite svetovi se razlicni!Fala ti za mislenjeto,mnogu mi pomogna da gi sogledam opciite koi mi preostanuvaat...
CARPE DIEM!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.