|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 1213141516 25> |
Автор | ||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ај кажувај сега плс
|
||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
sakas vo lp?
moze utre - sega da odam da pospijam malku? Изменето од Maran Ata - 21.Октомври.2008 во 14:06 |
||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
не по ЛП
не е фер према другите шо сакат да спознаат вистините |
||||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ok, ke go ostavime toa za utre, oti sega mi se spie.
A i od moeto kazuvanje ne veruvam deka nekoj ke ja spoznae vistinata, tuku samo ke cue uste edno licno iskustvo. Dobra nok |
||||||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||||||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Вистинската Вистината е онаа која ослободува Изменето од Опитен - 21.Октомври.2008 во 20:06 |
||||||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Што? Сакаш да кажеш дека мојот бог Зевс, во кој верувам и за кој има докази дека постои, е измислен бог? Жими Зевса, не си во право! Значи, (според тебе) сите кои не веруваат во Твојот бог, тие се отпадници од него? И дека нив ги обземал „ѓаволот со својата лукавштина“? Мајката! Па ова според тебе испаѓа дека 2/3 (ако не и повеќе) од луѓево на планетава се откажале од бога и се приклониле кон ѓаволот! Неминовно следат безброј прашања. Зошто толку бегаат од твојот бог? Зарем бог неможе да се справи со ѓаволот? Зарем ѓаволот е посилен од бог? ... |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
MOYA
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Kaj e tvojot bog zlaten?
a site ovie milon prashanja se tolku ednostavni i lesni samo problemot e vo slushatelot. Dali saka da gi prifati. Procentite ne se garant za verodostojnosta. |
||||||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Златен - дадов одговор кој може да служи и за твоево прашање тука - на темата Што не учи Библијата.
|
||||||
Do what is right, come what may...
|
||||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
oki da go poednostavime prasanjeto
izgleda e prekomplicirano aj vaka KOJA E PRICINATA DEKA SEMOKJNIOT TVOREC DOZVOLUVA DA NE BIDAT SITE LUGJE SVESNI ZA NEGO NELI NEGOVITE ZAPOVEDI SE 1/ JAS SUM EDEN I EDINSTVEN GOSPOD JAS SUM REVNOSEN GOSPOD NE SI PRAVITE DRUGI IDOLI DA IM SE POKLONUVATE...ETC ETC mene ne mi lici ova na rezignacija negova, za koj saka da veruva neka veruva a koj nejke neka ne veruva zapovedi se toa a ne preporaki ili molbi a sega sedi indiferentno na strana i gleda toj celokupen haos vo religiite i site shou emisii na smetka na imeto BOG |
||||||
|
||||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
анакин, ИЗВОРНАТА ЉУБОВ што се создала и се одржува е БОГ и е полезно е да се обожава Таа семоќна животопријатна сила!
Секој – барем малце – нормален ум и душа го чувствува и го знае тоа дури и од мајчината утроба. Кој – злонамерно - Му се противи си злоби себеси и на своите чеда. Штета! |
||||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Anakin i zakonite se zakoni, ama ete ne gi pocituva sekoj, demokratija, imas pravo na izbor, ama vnimavaj za se si ima sankcija, neli... |
||||||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||||||
MOYA
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 24 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Originally posted by zidarski
Ние никогаш не знаеме каде ќе не одведе изборот. Бог знае. Но не ни се меша. Само... знаеш што е предноста? Тој е милостив - и колку и лоши избори да правиме - повторно ќе не сака... A zoshto ne ni se mesha? Ne ne' saka? Ne. Odgovorot ke izgleda malku kontradiktoren no e realen i vistinski. Zatoa shto ne' saka. Kako moze da ne saka i da ne ostavi da greshime i stradame? Zagarantiranosta na slobodata e vrv na ljubovta. Nekomu nasila da ne mu ja prekratish slobodata, ne e delo na ljubov. I mala sila da se upotrebi sepak e prisilno i se gubi apsolutnata ljubov. A ne kako Amerikancite... na sila ubavina ne biduva. No, kako shto i Zidarski kaza, Toj sekogash ni nudi reshenie , izlez... Nekoj si preziveal brodolom. I mu se molel na Gospod da go spasi. pominal eden brod i go povikale da se kachi vo nego toj im odgovoril."meme Gospod ke me spasi". Taka i drug i tret i posle "normalno", chovekot se udavil. Koj e kriv? Gospod shto mu gi prakal brodovite ili toj shto ne sakal da se kachi? Vo berovsko ima edna poslovica:"Bog dava ama vkoshara neklava". Znachi se zavisi od nas. Koj kolku ke se otvori i go vozljubi, tolku i ljubov ke ima. p.s. izvini ima dve slichni temi pa da ne pishuvame dvapati da se machis da shetash po forumot |
||||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
no, no. no ti pravejki ja analogijata zo zemskite zakoni si zaboravil deka za celokupnoto ziveenje ima cuvari na tie zakoni koi vnimavat i predupreduvat i te naveduvat da gi pocituvaas vo sekoj momet kage e sega Gopsod za da go napravi istoto znaci go nema.,,, ne e toa ZABORAVENI OD GOSPOD???? |
||||||
|
||||||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
spiros aj ostaj gi religioznite pesnicki i kazi neso konstruktivno Изменето од anakin - 21.Октомври.2008 во 21:18 |
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 1213141516 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |