IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 25>
Автор
Порака
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 11:49
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

...Toa ne se vistinski vernici , tie ne veruvaat vistinski vo Bog.Toa mi bese poentata...
Убаво кажано! И сега, ако бројот на овие се додаде кон бројот на луѓето кои не веруваат (што ги спомна Анакин) испаѓа уште поголема бројка што „му го вртат грбот“ на бога!А што е чудно тоа? Знаете ли колку религии во историјата на човештвото настанале, се развивале неколку илјади години и одумреле? Да ги споменам само Ра во Египет, Мардук во Асирија, Јупитер во Рим, Зевс (& Соmpanyнамигнување) во Грција,  ... Каде се тие богови денес? А луѓето гинеле во името на тие богови, се давале жртви во нивно има, им подигале храмови во нивна чест, целокупен општествен живот им бил уреден во согласност со „вољата“ на тие богови. Можете ли да се замислите себе си да живеете во тоа време! Сигурен сум дека ако некој тогаш ви рекол дека тие богови не постојат, дека луѓето ги измислие... нема сила што ќе ве натера да поверувате во тоа, да поверувате дека оние богови во кои вие и сите други веруваат, едноставно не постојат. Денес има нешто од нив? Освен се разбира пишани и градежни артефакти кои сведочат за нив! Истото е и со овие религии денес. Потребно е уште подолг период и тие целосно да исчезнат. Генерациите после нас ќе се прашуваат како е можно луѓето од 21-от век да верувале во такво нешто, како што ние сега се чудиме за асирците, египјаните, римјаните грците..

Intersno e sto naporedno so ovie veruvanja, Gospod postojano svoevremeno im se otkrival na Evreite preku svetite proroci i tie uspeale da go zadrzat soznanieto za Nego. Dodeka pak drugite, za da si ja zadovolat svojata zed za veruvanje, a bidejki otpadnale od Boga, pocnale da si izmisluvaat bogovi, zad koi se krie(la) gavolska lukavstina.
Edinstveno Evreite bile monoteisti, dodeka pak site tie koi gi nabroja veruvale vo poveke bozestva.
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 11:51
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Originally posted by Опитен Опитен напиша:

Originally posted by Анакин Анакин напиша:

... negono koja e pricinata so dozvolil da bide zaboravenголема%20насмевка

Слободата
... осознавањето на другите вистини...

Не постојат „други“ вистини. Вистината е една, а другите се лага.

Moja "vistina", tvoja "vistina", nasa "vistina" i APSOLUTNA VISTINA

тRAGACI ро VISTINi

sto e vistina?
da ja imas?, pa sekogas ja imas
no dali e vistina
vistinska vistina koja udara
koja treba da udri
ja imas, no nesakas da ja znaes
zatoa si pravis svoja idealna vistina
koja udara pomalku
nezno kako perduv

no ja imas vistinata za drug
so dignata glava ja predavas vistinata
gord so sebesi
i udara
tesko, macno,pretepano
no vistinito

nie sme tragaci po vistinata
ne svesni deka i drugite se tragaci
i deka kje ni ja predadat svojata vistina
teska, macna pretepana

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 11:54

...Toa ne se vistinski vernici , tie ne veruvaat vistinski vo Bog.Toa mi bese poentata...
Убаво кажано! И сега, ако бројот на овие се додаде кон бројот на луѓето кои не веруваат (што ги спомна Анакин) испаѓа уште поголема бројка што „му го вртат грбот“ на бога!А што е чудно тоа? Знаете ли колку религии во историјата на човештвото настанале, се развивале неколку илјади години и одумреле? Да ги споменам само Ра во Египет, Мардук во Асирија, Јупитер во Рим, Зевс (& Соmpanyнамигнување) во Грција,  ... Каде се тие богови денес? А луѓето гинеле во името на тие богови, се давале жртви во нивно има, им подигале храмови во нивна чест, целокупен општествен живот им бил уреден во согласност со „вољата“ на тие богови. Можете ли да се замислите себе си да живеете во тоа време! Сигурен сум дека ако некој тогаш ви рекол дека тие богови не постојат, дека луѓето ги измислие... нема сила што ќе ве натера да поверувате во тоа, да поверувате дека оние богови во кои вие и сите други веруваат, едноставно не постојат. Денес има нешто од нив? Освен се разбира пишани и градежни артефакти кои сведочат за нив! Истото е и со овие религии денес. Потребно е уште подолг период и тие целосно да исчезнат. Генерациите после нас ќе се прашуваат како е можно луѓето од 21-от век да верувале во такво нешто, како што ние сега се чудиме за асирците, египјаните, римјаните грците..

Intersno e sto naporedno so ovie veruvanja, Gospod postojano svoevremeno im se otkrival na Evreite preku svetite proroci i tie uspeale da go zadrzat soznanieto za Nego. Dodeka pak drugite, za da si ja zadovolat svojata zed za veruvanje, a bidejki otpadnale od Boga, pocnale da si izmisluvaat bogovi, zad koi se krie(la) gavolska lukavstina.
Edinstveno Evreite bile monoteisti, dodeka pak site tie koi gi nabroja veruvale vo poveke bozestva.

od kaj znaes deka site do eden , neizmisluvat bogovi i bog, kako sto si si pisal pogore????????

taka im cini, sekoj svoja vistina

vo ovoj haos na veruvanja i religii, jas smetam deka sme zaboraveni od gospoda
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 11:57
Originally posted by anakin anakin напиша:

od kaj znaes deka site do eden , neizmisluvat bogovi i bog, kako sto si si pisal pogore????????taka im cini, sekoj svoja vistinavo ovoj haos na veruvanja i religii, jas smetam deka sme zaboraveni od gospoda

I jas edno vreme go mislev toa, se dodeka ne sfativ deka problemot e vo mene, a ne vo Boga - jas bev taa sto ne si go otvorase srceto za da go "vidi" Bog.

Ama sega, slava Mu na Boga!!!   
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 12:00
koj te nateral da progledas

roditeli

prijateli

ili

BOG

??????????????????????

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 12:01

koj te nateral da progledasroditeliprijateliiliBOG??????????????????????

Bog sekogas praka luge preku koi sogleduvas nekoi raboti. Nikoj ne me natera na sila, sama posakav da cujam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 12:02
i kazi stio i kako slusna, mozebi so toa kje im pomognes na tie so
smetat deka se zaboraveni od GOSPOD

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 12:08

i kazi stio i kako slusna, mozebi so toa kje im pomognes na tie sosmetat deka se zaboraveni od GOSPOD

Ova go prasuvas za tebe ili samo kolku da go kazam i da ima nova tema na prepucavanje?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 13:16
tebe ti izgleda deka se prepukavam????
ocebi sama
sama resi
dali kje kazes ili ne
sekoj pravi svoj izbor
големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 13:22
Ne mislev deka ti se prepukavas, tuku prasanjeto mi bese dali navistina tebe te interesira, zatoa sto ako pocnam da kazuvam, na forumov ima i takvi koi sakaat da se prepukavaat, pa toa ke bide nova tema na diskusija vo narednite 2 meseca. (a toa e zdodevno ako ne se iznesuvaat nikakvi potkrepeni argumenti i samo se tera magareski inaet)

Prosti sto ne bev jasna
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 13:25
http://www.geocities.com/s_pipatt/I_Walk_Alone.jpg

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 13:26
Prekrasna slika koja mnogu kazuva
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 13:47
голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2008 во 13:59

голема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.