|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 678910 25> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
fala ti sunny
kje imas i ti srekja i ispolnetost koga kje go vidis rajot tuka dole a ne nekade gore |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto se odnesuva do temata, samiot naslov e pogresen.
NIKOJ ne e zaboraven od Gospod, pa ni toj sto zivee na pust ostrov. Ne ste zaboraveni ni ti Anakin, ni ti Butel2. Vo Biblijata pisuva deka Bog ne gi zaborava vrapcinjata, a lugeto se mnogu povredni od niv. Mozebi i toa sto go posetuvate ovoj forum e pottik od Bog da se zapoznaete so Nego. Ne postojat slucajnosti |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne vrti sega voda na tvoja vodenica
jas retko doagjam na veronautika, i ova e prva tema koja ja otvoriv tuka sakajki da mi se objasni, za pleme ili covek na ostrov daleku od civilizacija, kakvo kje bide nivno pojmuvanje na gospod ono po tradicija kje si smislat kup bozestva koi vie gi naprekuvate paganizam e a ako e taka,,, zasto treatorot ne im pokaze na svojata kreacija deka on e vsusnost kreator a ne nivnite demek bogovi si e tolku nezainteresiran ?????? a sepak se potrudi da go prosvetli MOJSIJA so ne gi prosvetli i niv???????? a???? |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакаш да кажеш дека постојано си среќен и исполнет, немаш грижи и проблеми, или тие не влијаат на твојата среќа и духовен мир? |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
моите проблеми се само мои
немат врска со господ сам морам да си ги решам ги имам цел куп но ќе се изборам , не се секирај може да ми помогне само друг човек господ нема врска , немал и ќе нема немам време да мислам на него, си имам поважни проблеми да решавам |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nacijata Izrael bila odbrana od Bog zaradi nivniot predok Avraam koj bil iskren vernik i Bog mu vetil deka preku negovoto potomstvo ke dojde Mesijata, t.e. Hristos. Mojsej bil vodacot na Izraelcite i preku nego ni se dadeni Desette Zapovedi , a vo Izrael e roden Isus Hristos mnogu godini podocna. Seto toa e del od Bozjiot plan.Okolnite narodi okolu Izrael obozavale razni bozestva ..... |
||
stevompc
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 275 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se slozuvam deka e navredlivo. zatoa i kazav, deka nie ne sme nekoi posebni lugje, i zalno e sto mnogu vernici se vozgordejuvaat zaradi svojata vera, koga taa sreka ni e dadena po milost, a ne po zasluga. no, razberi, i za gluvite e navredlivo da im se kazuva kolku propustaat, bidejki vo svetot na tisinata zvukot se cini deka ne postoi i nema za niv nitu eden naucen dokaz sto moze da gi uveri vo sprotivnoto. isto e i so Bog. |
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку брзо се вреѓаш, извини немав намера да те навредам... Иначе добро викаш- може да ми помогне само друг човек. Па што мислиш како Бог помага - преку други луѓе, ги праќа вистинските луѓе, на вистинско место, во одредени ситуации... сигурно нема Тој самиот да излезе пред тебе и да ги заврши сите работи за тебе... Извини уште еднаш ако те навредив, најмалку што сакав е то... извини |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ок е
|
||
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Братче многи си јак. Камо среќа и нашите православни браќа досега да го прочитаа тоа (стевце) и така да постапуваа до сега многу повеќе ќе ја одбранија Православната вера. Од мене совет. Оди само напред и ќе стигеш таму каде што си тргнал. Господ е голем и Он е насекаде. Ти во суштина си многу поголем верник и Боготражител и од мене. Многу поздрав и среќа, братко. Изменето од Опитен - 20.Октомври.2008 во 03:46 |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
stevcooo
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vaka sega go vidov samo ona prvoto napisano pa moram da odgovoram....koj e vinoven????zasrami se...verata e onaa koja ja dobivame od nasite roditeli i od nasata socijalizacija so lugjeto taka da ti preku postojana tvoja interakcija uste kako mal imas izbor da primis nesto vo tvojata dusa ili ne ...izborot e tvoj....toa e se
|
||
Опитен
Сениор Регистриран: 20.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 699 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стевчооооо не биди толку строг. |
||
Господи Исусе Христе помилуј не
|
||
stevcooo
Нов член Регистриран: 19.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum strog samo bev iziritiran kako nekoj si igra so nekoi raboti zs nema popametna rabota...nikoj nikogo ne prisilil da veruva vo nesto...taka da ako sakas veruvaj ako sakas ne...no ne mora da tropas gluposti ako veke ne veruvas...pozz
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Стевчо - малку повнимателно во обраќањето!
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |