IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Заборавен од Господ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Заборавен од Господ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 25>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:32
fala ti sunny
kje imas i ti srekja i ispolnetost
koga kje go vidis rajot tuka dole a ne nekade gore
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:33
Sto se odnesuva do temata, samiot naslov e pogresen.

NIKOJ ne e zaboraven od Gospod, pa ni toj sto zivee na pust ostrov. Ne ste zaboraveni ni ti Anakin, ni ti Butel2.

Vo Biblijata pisuva deka Bog ne gi zaborava vrapcinjata, a lugeto se mnogu povredni od niv. Mozebi i toa sto go posetuvate ovoj forum e pottik od Bog da se zapoznaete so Nego. Ne postojat slucajnosti
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:39
ne vrti sega voda na tvoja vodenica
jas retko doagjam na veronautika, i ova e prva tema
koja ja otvoriv tuka

sakajki da mi se objasni, za pleme ili covek na ostrov daleku od civilizacija, kakvo kje bide nivno pojmuvanje na gospod

ono po tradicija kje si smislat kup bozestva koi vie gi naprekuvate paganizam
e a ako e taka,,, zasto treatorot ne im pokaze na svojata kreacija deka on e vsusnost kreator a ne nivnite demek bogovi

si e tolku nezainteresiran ?????? a sepak se potrudi da go prosvetli MOJSIJA
so ne gi prosvetli i niv????????

a????

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:44
Originally posted by anakin anakin напиша:

fala ti sunnykje imas i ti srekja i ispolnetostkoga kje go vidis rajot tuka dole a ne nekade gore

Сакаш да кажеш дека постојано си среќен и исполнет, немаш грижи и проблеми, или тие не влијаат на твојата среќа и духовен мир?
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:49
моите проблеми се само мои
немат врска со господ
сам морам да си ги решам
ги имам цел куп
но ќе се изборам , не се секирај
може да ми помогне само друг човек
господ нема врска , немал и ќе нема
немам време да мислам на него, си имам поважни проблеми да решавам

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:51

ne vrti sega voda na tvoja vodenicajas retko doagjam na veronautika, i ova e prva temakoja ja otvoriv tukasakajki da mi se objasni, za pleme ili covek na ostrov daleku od civilizacija, kakvo kje bide nivno pojmuvanje na gospodono po tradicija kje si smislat kup bozestva koi vie gi naprekuvate paganizame a ako e taka,,, zasto treatorot ne im pokaze na svojata kreacija deka on e vsusnost kreator a ne nivnite demek bogovisi e tolku nezainteresiran ?????? a sepak se potrudi da go prosvetli MOJSIJAso ne gi prosvetli i niv????????a????

Nacijata Izrael bila odbrana od Bog zaradi nivniot predok Avraam koj bil iskren vernik i Bog mu vetil deka preku negovoto potomstvo ke dojde Mesijata, t.e. Hristos.

Mojsej bil vodacot na Izraelcite i preku nego ni se dadeni Desette Zapovedi , a vo Izrael e roden Isus Hristos mnogu godini podocna. Seto toa e del od Bozjiot plan.Okolnite narodi okolu Izrael obozavale razni bozestva .....
Кон врв
stevompc Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Октомври.2008
Поени: 275
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevompc Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:51
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by stevompc stevompc напиша:

ne bi se slozil, no te razbiram deka ne mozes da me sfatis. bidejki ne moze covek koj slusa, da mu go opise zvukot na gluviot. toa e nevozmozno.

zatoa i vernikot ne moze na nevernikot da mu opise sto e vistinskata sreka, bidejki bezboznikot ja smeta svojata 'mizerna, minliva, povrsna' sreka za vistinskoto nesto.

se razbira, ubavoto nesto vo verata e sto ne sme nie, vernicite, nekakva elita pa da se gordeeme so naseto 'visoko' prosvetluvanje. 'sluhot' im e dostapen na site. vistinskata sreka na dofat na racete. pridruzi se, nema da se vratis nazad veruvaj mi!

vo pravo si deka onoj sto slusa ne moze da mugi opsie zvukovite na gluviot

no navredlivo e da se kaze deka srekata na eden nevernik e mizerna , minliva i povrsna.... edna zena vernicka ne e nisto poispolneta i posrekna od edna zena nevernicka koga ke stane majka na primer ...

:)

se slozuvam deka e navredlivo. zatoa i kazav, deka nie ne sme nekoi posebni lugje, i zalno e sto mnogu vernici se vozgordejuvaat zaradi svojata vera, koga taa sreka ni e dadena po milost, a ne po zasluga.

no, razberi, i za gluvite e navredlivo da im se kazuva kolku propustaat, bidejki vo svetot na tisinata zvukot se cini deka ne postoi i nema za niv nitu eden naucen dokaz sto moze da gi uveri vo sprotivnoto.

isto e i so Bog.
Кон врв
Sunny Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Fantasy girl

Регистриран: 01.Октомври.2008
Поени: 19874
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sunny Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 00:57

моите проблеми се само моинемат врска со господсам морам да си ги решамги имам цел купно ќе се изборам , не се секирајможе да ми помогне само друг човекгоспод нема врска , немал и ќе неманемам време да мислам на него, си имам поважни проблеми да решавам

Колку брзо се вреѓаш, извини немав намера да те навредам...

Иначе добро викаш- може да ми помогне само друг човек. Па што мислиш како Бог помага - преку други луѓе, ги праќа вистинските луѓе, на вистинско место, во одредени ситуации... сигурно нема Тој самиот да излезе пред тебе и да ги заврши сите работи за тебе...

Извини уште еднаш ако те навредив, најмалку што сакав е то... извини
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 01:10
ок еголема%20насмевка

Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 03:44

butle jas na takvi texovi neodgovaramso se trudis na pokazes na neumniotdeka covekov stevo ja izel celata svetska srekja, koja e sega vo negopa prijatno papanje bato

Братче многи си јак.

Камо среќа и нашите православни браќа досега да го прочитаа тоа (стевце) и така да постапуваа до сега многу повеќе ќе ја одбранија Православната вера.

Од мене совет.

Оди само напред и ќе стигеш таму каде што си тргнал. Господ е голем и Он е насекаде.

Ти во суштина си многу поголем верник и Боготражител и од мене.

Многу поздрав и среќа, братко.

Изменето од Опитен - 20.Октомври.2008 во 03:46
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
stevcooo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevcooo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 03:51
vaka sega go vidov samo ona prvoto napisano pa moram da odgovoram....koj e vinoven????zasrami se...verata e onaa koja ja dobivame od nasite roditeli i od nasata socijalizacija so lugjeto taka da ti preku postojana tvoja interakcija uste kako mal imas izbor da primis nesto vo tvojata dusa ili ne ...izborot e tvoj....toa e se
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 03:55
Originally posted by stevcooo stevcooo напиша:

vaka sega go vidov samo ona prvoto napisano pa moram da odgovoram....koj e vinoven????zasrami se...verata e onaa koja ja dobivame od nasite roditeli i od nasata socijalizacija so lugjeto taka da ti preku postojana tvoja interakcija uste kako mal imas izbor da primis nesto vo tvojata dusa ili ne ...izborot e tvoj....toa e se

Стевчооооо не биди толку строг.
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
stevcooo Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 19.Октомври.2008
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stevcooo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 04:08
ne sum strog samo bev iziritiran kako nekoj si igra so nekoi raboti zs nema popametna rabota...nikoj nikogo ne prisilil da veruva vo nesto...taka da ako sakas veruvaj ako sakas ne...no ne mora da tropas gluposti ako veke ne veruvas...pozz
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2008 во 05:13
Стевчо - малку повнимателно во обраќањето!
Do what is right, come what may...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.